Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΧΙΛΜΠΙΛΗ // ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΧΙΛΜΠΙΛΗ

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΕ ΚΡΙΣΗ

+
-
VANCE D. JAMES
Κωδ. Πολιτείας: 1247-0003
Τιμή Έκδοσης
€16.00
Τιμή Πολιτείας
€11.20
(-30%)
Κερδίζετε €4.80


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

«Ήμουν ένα απ' αυτά τα παιδιά με το δυσοίωνο μέλλον. Παραλίγο να παρατήσω το λύκειο. Παραλίγο να παραδοθώ κι εγώ σ' εκείνη τη βαθιά οργή και πίκρα που έχει καταλάβει τους πάντες γύρω μου. Σήμερα οι άνθρωποι με βλέπουν, με την ωραία μου δουλειά και τα λαμπερά μου πτυχία, και φαντάζονται πως είμαι κάποιου είδους ιδιοφυΐα - ότι μονάχα ένας εξαιρετικά προικισμένος άνθρωπος θα μπορούσε να φτάσει εδώ που έφτασα εγώ. Με κάθε σεβασμό προς τους ανθρώπους αυτούς, πιστεύω ότι η θεωρία αυτή είναι μια βλακεία και μισή. Όποια ταλέντα και να έχω, βρέθηκα ένα μόλις βήμα πριν απ' το γκρεμό, έως ότου μερικοί άνθρωποι μ' έσωσαν χάρη στην αγάπη τους».
Αφοπλιστικά ειλικρινές, σχεδόν ξεγυμνωτικό, το "Τραγούδι του χιλμπίλη" είναι ένα αφήγημα αμείλικτα σκληρό και ταυτόχρονα μια ωδή στην πίστη και την αγάπη. Δεν είναι απλώς η δραματική προσωπική ιστορία ενός παιδιού που γίνεται άντρας. Δεν είναι απλώς το χρονικό μιας διαλυμένης οικογένειας. Είναι κι η αδυσώπητη ψυχογραφία μιας παραγνωρισμένης κοινωνικής τάξης, που με διαφορετική μορφή μπορούμε να την εντοπίσουμε σχεδόν σε κάθε χώρα. Στην Αμερική τους λένε χιλμπίληδες, λευκά σκουπίδια. Αλλού τους λένε αλλιώς. Το σίγουρο είναι πως η τάξη αυτή έχει επανέλθει βροντερά στο προσκήνιο προκαλώντας ξάφνιασμα, ακατανοησία και τρόμο.
Το "Τραγούδι του χιλμπίλη" μιλά για το θυμό, την παραίτηση, την αυτο-εγκατάλειψη. Μιλά για πάθη παράφορα που καταστρέφουν ζωές. Μιλά για το πόσο βαθιά μας σημαδεύουν οι εξωτερικές συνθήκες της ζωής μας - η οικογένεια, ο περίγυρος, η εποχή. Μιλά όμως και γι' ανθρώπους που, κόντρα στα προγνωστικά, κατάφεραν να μείνουν όρθιοι και βρήκαν το κουράγιο να πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Δε θα διαβάσετε φέτος σημαντικότερο βιβλίο για την Αμερική». (Economist)
«Απαραίτητο ανάγνωσμα για την ιστορική στιγμή που ζούμε». (New York Times)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςHILLBILLY ELEGY: A MEMOIR OF A FAMILY AND CULTURE IN CRISIS
ISBN139786188322431
ΕκδότηςΔΩΜΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2018
Αριθμός σελίδων368
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΑΛΛΙΑΡΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΕπιμέλειαΣΑΜΑΡΤΖΗΣ ΘΑΝΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΒΑΝΣ ΝΤ. ΤΖΕΙΜΣ
Κωδικός Πολιτείας1247-0003
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Μενέλαος, fezmarg, dimbik, χριστίναΣ, Tony_Montana

Κριτικές για το προϊόν

[06/08/2019] ΓιώργοςΜ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Το βιβλίο αυτό είναι μια αποτύπωση της μικροκοινωνίας της λευκής εργατικής τάξης που ζει στη λεγόμενη Ζώνη της Σκουριάς (Rust Belt) (δεν ταυτίζονται με τους λεγόμενους WASP - White Anglo- Saxon Protestants), δλδ της κύρια εκλογικής πελατείας του Ντόναλντ Τραμπ, των στρωμάτων εκείνων της αμερικανικής κοινωνίας που χτυπήθηκαν περισσότερο απ' όλα από την απο-βιομηχανοποίηση των Μεσοδυτικών Πολιτειών, των ανθρώπων που αισθάνονται αποκομμένοι από την υπόλοιπη κοινωνία και δεν έχουν κανένα κοινό με τους χιπστερ της Νέας Υόρκης ή τους νεόπλουτους της Silicon Valley. Αλκοολισμός, φτώχεια, ανεργία, διαλυμένες οικογένειες, ναρκωτικά, παραίτηση, συνωμοσιολογία, είναι μερικά απο τα χαρακτηριστικά του τρόπου ζωής αυτής της κοινωνίας, που αρνείται να δει κατάματα την πραγματικότητα και να την αλλάξει, αλλά αναζητά παραμυθία στη ρητορική που την αθωώνει και ρίχνει το φταίξιμο στους 'άλλους'. Το βιβλίο, μέσα από αχρείαστες επαναλήψεις, πολλές φορές, αποδίδει αυτήν την ζοφερή ατμόσφαιρα, το κλίμα ωχαδερφισμού, την ενδοοικογενειακή βία, τη διάλυση κάθε οικογενειακού ιστού (ενώ περιέργως η μικροκοινωνία τους έχει συνοχή), την υπέρβαση που αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα, αλλά και το γεγονός ότι η νοοτροπία του 'χιλμπίλη' παραμένει μέσα τους ακόμα κι όταν ξεφεύγουν από τα όρια του κόσμου τους. Δεν είναι λογοτεχνία ούτε διεκδικεί δάφνες κάποιου υψηλού λογοτεχνικού έργου. Είναι μια μαρτυρία (εξού και στη σειρά testimonia των εκδόσεων Δώμα) από έναν 30χρονο που κατάφερε να ξεπεράσει τα όρια που του έθετε η κοινωνία των χιλμπίληδων. Οι τελευταίες 50 σελ. δεν έχουν ιδιαίτερη αξία, θα μπορούσε ο συγγραφέας να τις παραλείψει. Ωστόσο, το υπόλοιπο βιβλίο διαβάζεται εύκολα, αν και σε κάποια σημεία επαναλαμβάνεται το μοτίβο. Ενδιαφέρουσα ιστορία για όσους θέλουν να γνωρίζουν τι συμβαίνει στην καρδιά της Αμερικής και ποιος ο αντίκτυπος της κρίσης στις κοινωνίες αυτές.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΑΖΟΛΙΝΙ
CECCATTY RENE. DE
€9.75 €3.90
(-60%)
Κερδίζετε €5.85
ΑΘΗΝΑΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ
RUPP W. DAVID
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS