Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΥΓΧΩΡΕΙΝ // ΤΟ ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΑΡΑΓΡΑΠΤΟ

ΣΥΓΧΩΡΕΙΝ

ΤΟ ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΑΡΑΓΡΑΠΤΟ

+
-
DERRIDA JACQUES
Κωδ. Πολιτείας: 5106-0011
Τιμή Έκδοσης
€15.26
Τιμή Πολιτείας
€10.68
(-30%)
Κερδίζετε €4.58


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Η συγχώρηση, αν υπάρχει κάτι τέτοιο, δεν πρέπει και δεν μπορεί να συγχωρεί παρά μόνο το ασυγχώρητο, το ανεξιλέωτο - και συνεπώς να κάνει το αδύνατον, [...]. Θα πρέπει να διερωτηθούμε αν το ανεπανόρθωτο σημαίνει το ασυγχώρητο. Δεν το πιστεύω, όπως επίσης το "απαράγραπτο", μια δικαιική έννοια, δεν ανήκει στην τάξη της συγχώρησης και δεν σημαίνει το ασυγχώρητο."
Στο ανά χείρας βιβλίο δημοσιεύεται η διάλεξη που εξεφώνησε ο Ζακ Ντερριντά στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (18 Δεκεμβρίου 1997), η οποία πραγματεύεται την έννοια της συγχώρησης και τη σχέση της με την ηθική, το δίκαιο και την πολιτική. Από αυτόν το συσχετισμό ο Γάλλος φιλόσοφος θα πραγματευθεί θέματα που αφορούν γενικότερα τη σχέση της δικής του σκέψης, της αποδόμησης, με την ηθικο-δικαιικο-πολιτική τάξη.
Η αντάξια του ονόματός της συγχώρηση είναι απροϋπόθετη, δηλαδή υπερ-ηθική, χωρίς κανόνες, και εκχωρείται χωρίς όρους, χωρίς να είναι εκ των προτέρων απαραίτητη η αίτηση συγχώρησης. Γι' αυτό και συγχωρεί μόνο το ασυγχώρητο, αυτό που αδυνατούμε να συγχωρήσουμε, ακόμη και αν το θέλουμε. Αντίθετα η υπό προϋποθέσεις συγχώρηση -σχετική και ηθική- εκχωρείται υπό τον όρο ο αδικητής να έχει ζητήσει προηγουμένως συγχώρηση από το θύμα του.
Στην απροϋπόθετη συγχώρηση, επειδή είναι ξένη, ετερογενής προς την τάξη του δικαίου και της πολιτικής, είναι αδύνατον να στηρίξει κανείς το δίκαιο και την πολιτική. Ωστόσο η υπό προϋποθέσεις συγχώρηση εμφανίζεται σε αυτή την τάξη με άλλα, συναφή ονόματα και υπό πολλές μορφές. Γι' αυτό και ο Ντερριντά πραγματεύεται τα προβλήματα που εγείρουν η αμνηστία, η παραγραφή, το απαράγραπτο, το Άουσβιτς (η Σοά), η καινοφανής έννοια του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, το κυριαρχικό δικαίωμα απονομής χάριτος, ο παγκόσμιος εκθεατρισμός της αίτησης συγχώρησης από αρχηγούς κρατών και από την Εκκλησία (για τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί εναντίον άλλων κρατών ή εθνοτήτων), το απαρτχάιντ (η προσφυγή στη συγχώρηση εν είδει αμνηστίας εν όψει της εθνικής συμφιλίωσης). (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

1. Jacques Derrida: Συγχωρείν. Το ασυγχώρητο και το απαράγραπτο
2. Σημειώσεις του μεταφραστή
3. Λεξιλόγιο (γαλλοελληνικό, ελληνογαλικό)
4. Επίμετρο του μεταφραστή: Η συγχώρηση έναντι της ηθικής, του δικαίου και της πολιτικής
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςL'IMPARDONNABLE ET L'IMPRESCRIPΤIBLE
ISBN139786188323827
ΕκδότηςANGELUS NOVUS
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2017
Αριθμός σελίδων288
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΠΙΤΣΩΡΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΤΕΡΙΝΤΑ ΖΑΚ
Κωδικός Πολιτείας5106-0011
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

DIGIAKON

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ioanna, Genin, ALEXAND8, wilhof, KVlc, t_someone, kazabidu, godot, jim.pallis, tosca88, Summerwind, fotinipoliteia, Nefeli Karapiperi, kzacharakis, val_kos

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΕΒΔΟΜΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
ΓΡΑΜΜΙΚΗ ΑΛΓΕΒΡΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
STRANG GILBERT
€40.00 €16.00
(-60%)
Κερδίζετε €24.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS