Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΖΑΚ ΛΑΚΑΝ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΖΑΚ ΛΑΚΑΝ

+
-
HOMER SEAN
Κωδ. Πολιτείας: 8180-0000
Τιμή Έκδοσης
€19.08
Τιμή Πολιτείας
€13.36
(-30%)
Κερδίζετε €5.72


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Ζακ Λακάν είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες και αμφιλεγόμενους σύγχρονους στοχαστές, καθώς και ο ψυχαναλυτής με τη μεγαλύτερη επιρροή μετά τον Φρόυντ. Η λακανική θεωρία έχει καταφέρει να ξεφύγει από τα στενά όρια του γραφείου του αναλυτή και να εμπλακεί στις συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα σε μία σειρά από ακαδημαϊκούς κλάδους με αντικείμενο τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο, το φύλο, την κοινωνική θεωρία, την κριτική ψυχολογία. Το παρόν βιβλίο καλύπτει όλη την έκταση της πορείας του Λακάν, παρουσιάζοντας έναν κατανοητό οδηγό στο έργο του και σε κομβικές έννοιες όπως:
- Το φαντασιακό και το συμβολικό
- Το οιδιπόδειο σύμπλεγμα και την έννοια του φαλλού
- Το υποκείμενο και το ασυνείδητο
- Το Πραγματικό
- Τη διαφορά φύλου
Τοποθετώντας το λακανικό έργο μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της σύγχρονης γαλλικής σκέψης και την ιστορία της ψυχανάλυσης, ο Sean Homer γράφει την ιδανική εισαγωγή για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν και να κατανοήσουν το έργο του σημαντικού αυτού στοχαστή. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

- "Μόνο ένας πολύ καλά ενημερωμένος ακαδημαϊκός θα αναλάμβανε την πρόκληση να εξηγήσει το έργο του Λακάν με τρόπο που να είναι κατανοητός σε φοιτητές. Το βιβλίο του Sean Honer εισάγει τον Λακάν στο σημερινό ευρύτερο πολιτισμικό πλαίσιο, ένα πλαίσιο που περιλαμβάνει τον κινηματογράφο, τις σπουδές φύλου, την πολιτική θεωρία και πολλά άλλα πεδία. Το ανά χείρας βιβλίο θα δώσει τη δυνατότητα στους αναγνώστες να ξεκινήσουν τις δικές τους αναζητήσεις σε αυτό τον απαιτητικό και αμφιλεγόμενο στοχαστή, μια διαδικασία που λίγους αφήνει αμετάβλητους". (Ruth Parkin-Gounelas, Ομότιμη Καθηγήτρια Αγγλικής Λογοτεχνίας, Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)
- "Η καλύτερη σύντομη γενική εισαγωγή στον Λακάν". (Slavoj Zizek, ΛΑΚΑΝ)

Περιεχόμενα

Πρόλογος επιμελήτριας
Γιατί Λακάν;
Βασικές έννοιες
- Το φαντασιακό
- Το συμβολικό
- Το οιδιπόδειο σύμπλεγμα και η σημασία του φαλλού
- Το υποκείμενο του ασυνειδήτου
- Το πραγματικό
- Η διαφορά των φύλων
Μετά τον Λακάν
Περαιτέρω διάβασμα
Επίμετρο Ruth Parkin-Γουνελά
Βιβλιογραφία
Ευρετήριο όρων
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςJACQUES LACAN
ISBN139786188342903
ΕκδότηςOPOSITO
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2017
Αριθμός σελίδων232
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΑΥΡΗ ΣΤΕΛΛΑ
ΕπιμέλειαΓΕΩΡΓΑΚΑ ΕΥΓΕΝΙΑ, ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΧΟΜΕΡ ΣΟΝ
Κωδικός Πολιτείας8180-0000
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

georgepapadatos, agrofylakas, HawkerS

Κριτικές για το προϊόν

[31/05/2018] bouz27.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το αγάπησα αυτό το βιβλίο!! Δεν πιστεύω ότι θα μπορούσε να υπάρξει πιο περιεκτική και πιο εύστοχη εισαγωγή στο έργο του Λακάν. Ο συγγραφέας φροντίζει να αναφέρει και να αναλύσει τις επιρροές του Λακάν από το δομισμό, το Levi Strauss από το χώρο της ανθρωπολογίας, τον Ferdinand de Saussure από τη γλωσσολογία, και φυσικά τον Φρόυντ τον οποίο έφερε ξανά στο προσκήνιο ανανεώνοντας τον. Αυτό που κάνει το βιβλίο πολύ φιλικό στον αναγνώστη που θέλει να προσεγγίσει το Λακαν, είναι ότι αναλύει τις έννοιες και τα φιλοσοφικά και γλωσσολογικά ρεύματα που αποτέλεσαν την βάση της θεωρίας του. Έτσι κάνει και μια παράλληλη εισαγωγή και στη ψυχανάλυση πριν και μετα το Λακαν. Κάποια από τα κεφάλαια του βιβλίου αναλύουν βασικές έννοιες τις Λακανικής θεωρίας και πώς αυτές εξελίσσονται και εμπλουτίζονται με το πέρασμα του χρόνου. Το φαντασιακό (στάδιο του καθρέπτη), το συμβολικό (σημαίνον-σημαινόμενο), το οιδιπόδειο σύμπλεγμα και η σημασία του φαλλού, το υποκείμενο του ασυνειδήτου, ενόρμηση, το πραγματικό (Das ding, φαντασίωση) και η διαφορά των φύλων είναι οι βασικές έννοιες που καταπιάνεται το βιβλιο. Στη συνέχεια ακολουθεί η θεματική: "Μετά το Λακάν", όπου συναντάμε τους τομείς που επέδρασε ο Λακαν αλλα και η κριτική που του ασκήθηκε κυρίως απο το φεμινιστικό κίνημα που πολλές φορές παραποίησε-παρανόησε το έργο του. Η κοινωνική θεωρία, ο φεμινισμός, η θεωρία της λογοτεχνίας και η θεωρία του κινηματογράφου είναι κάποιοι απο τους τομείς που επηρέασε ο Λακαν. Στο τέλος ο συγγραφέας παραθέτει μία περιγραφική παράγραφο για καθένα απο τα έργα του Λακαν, έργα για το Ζακ Λακαν και εισαγωγικά έργα για το έργο του.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΗΘΙΚΑ ΝΙΚΟΜΑΧΕΙΑ (ΣΕΙΡΑ 3 ΤΟΜΟΙ)
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
€42.40 €21.20
(-50%)
Κερδίζετε €21.20
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
SCHWEBLIN SAMANTA
€8.70 €4.35
(-50%)
Κερδίζετε €4.35

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS