Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΚΟΡΑΗΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ // ΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΙΒΕΡΝΗΤΟΥ ΛΙΒΕΛΛΟΙ

ΚΟΡΑΗΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

ΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΙΒΕΡΝΗΤΟΥ ΛΙΒΕΛΛΟΙ

+
-
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ Β. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 5406-0002
Τιμή Έκδοσης
€9.00
Τιμή Πολιτείας
€6.30
(-30%)
Κερδίζετε €2.70


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Εκ των περιεργοτέρων, αλλά και των δραματικωτέρων επεισοδίων της νεωτέρας Ελληνικής Ιστορίας είναι η πάλη του μεγάλου σοφού της νεωτέρας Ελλάδος και αναμορφωτού του Γένους Αδαμαντίου Κοραή εναντίον του πρώτου Κυβερνήτου Ιωάννου Καποδίστρια. Ελάχιστα έχουν γραφή μέχρι σήμερον περί του θέματος τούτου και ταύτα εν είδει κριτικής εις έργα αναφερόμενα εις τον βίον του Κοραή ή του Καποδίστρια ή εις γενικώτερα της Ελληνικής Ιστορίας, άνευ προσφυγής εις εκ των πηγών της εποχής εκείνης δυνάμενα να αντληθούν στοιχεία. Δια τούτο εθεωρήσαμεν σκόπιμον να προβώμεν εις ειδική ν έρευναν, εκ της οποίας απέρρευσεν η παρούσα μελέτη. Προς πληρεστέραν δε κατανόησιν, εθεωρήσαμεν σκόπιμον όπως προτάξωμέν τινα, εν είδει εισηγήσεως, περί των αιτίων τα οποία προδιέθετον δυσμενώς τον Κοραήν εναντίον του Καποδίστρια και των εν αρχή φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο τούτων μεγάλων ανδρών της νεωτέρας Ελλάδος. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η παρούσα ιστορική έρευνα απετέλεσε το θέμα σειράς φροντιστηριακών μαθημάτων της Νεωτέρας Ελληνικής Ιστορίας προς τους μαθητάς μου απουδαστάς της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Λόγω του προφανούς ενδιαφέροντος του θέματος, εκρίθη σκόπιμος η υπό μορφήν ιστορικής μελέτης δημοσίευσις τόσον χάριν των σπουδαστών, όσον και χάριν γενικωτέρου ελληνικού κοινού. Εν τη προσπαθεία πληρεστέρας διερευνήσεως των εν τω πλαισίω του θέματος τούτου ανακυπτόντων ζητημάτων και λόγω προσθήκης συμπληρωματικών τινων κρίσεων, αι σημειώσεις έλαβον ασυνήθη έκτασιν, πολλάκις δυσανάλογον προς τον κατά σελίδα χώρον των παραπομπών. Ως εκ τούτου αι σημειώσεις ετέθησαν εις το τέλος του κειμένου. (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
ISBN139786188356733
ΕκδότηςΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2018
Αριθμός σελίδων112
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας5406-0002
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ
HOFFMANN E.T.A.
€17.00 €8.50
(-50%)
Κερδίζετε €8.50
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ «ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ»
LANDAUER GUSTAV
€9.95 €4.97
(-50%)
Κερδίζετε €4.98

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS