Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
THE GREAT TAMER

THE GREAT TAMER

+
-
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 7130-0000
Τιμή Έκδοσης
€37.00
Τιμή Πολιτείας
€29.60
(-20%)
Κερδίζετε €7.40


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Ένα παράδοξο τσίρκο. Ένα εξερευνητικό ταξίδι. Η ιστορία του βηματισμού του ανθρώπου στη Γη. Λίγο πριν ταξιδέψει με την παράσταση "The Great Tamer" (Ο Μεγάλος Δαμαστής) ανά τον κόσμο, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου επιστρέφει στη Στέγη για να "δαμάσει" τις αισθήσεις μας."

Το νέο εγχείρημα του Δημήτρη Παπαϊωάννου είναι "υπό κατασκευή". Με τη συμμετοχή 10 συντελεστών επί σκηνής, το έργο καταπιάνεται με το ερώτημα κατά πόσο η ανθρώπινη ζωή μπορεί να ιδωθεί ως ένα εξερευνητικό ταξίδι, ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, μια εσωτερική ανασκαφή που υπόσχεται να φέρει στην επιφάνεια βαθύτερα νοήματα.
Στα τριάντα χρόνια της καριέρας του, ο Παπαϊωάννου αγωνίζεται να δημιουργήσει ένα σκηνικό σύμπαν που θα μπορούσε να περιγραφεί ως ένα ονειρόπλαστο τσίρκο του παραλόγου. Τα ανθρώπινα σώματα μετατρέπονται σε πεδία μάχης, αλληλεπιδρούν με πρώτες ύλες και μετασχηματίζονται σε υβριδικές μορφές, με σκοπό τη δημιουργία οπτικών ψευδαισθήσεων. Οι βαθιές ρίζες του στις εικαστικές τέχνες προσδίδουν στις παραστάσεις του μια ισχυρή οπτική αίσθηση, καθώς ο ίδιος ενσωματώνει με περιπαικτική διάθεση αναφορές από την Ιστορία της Τέχνης, ποικίλες εκφραστικές και παραστασιακές πρακτικές, αλλά και ερωτήματα γύρω από την καταγωγή μας. Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου αποσκοπεί στην απόλυτη απλότητα της εμφάνισης, που δεν είναι όμως διόλου απλή στην υλοποίησή της. Πρόθεσή του είναι να αναδείξει την ιερότητα που ενυπάρχει σε καθετί πεζό και άχαρο. (Από την παρουσίαση της παράστασης του Ιδρύματος Ωνάση)

Περιεχόμενα

Ποίηση: Anne Carson
Φωτογραφίες: Julian Mommet
Συντονισμός και επιμέλεια έκδοσης: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΣΜΟΓΛΟΥ

ΣΥΛΛΗΨΗ & ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ: ΠΑΥΛΙΝΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΛΕΞ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΕΚΤΟΡΑΣ ΛΙΑΤΣΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΟΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΡΑΝΤΟΥ, ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΣΙΜΟΥ, ΔΡΟΣΟΣ ΣΚΩΤΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΑΝΤΟΥΛΑΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΑΦΙΔΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ: JOHANN STRAUSS II, "Ο ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΔΟΥΝΑΒΗΣ", ΕΡΓΟ 314
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΡΟΥΣΙΩΤΗΣ
Λεπτομέρειες
ISBN139786188361829
ΕκδότηςΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2017
Αριθμός σελίδων100
Διαστάσεις40x20
Κωδικός Πολιτείας7130-0000
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΣΧΑ - ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΦΗΓΗΜΑΤΑ
ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40
ΚΑΝΤ: Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ
CASSIRER ERNST
€32.00 €16.00
(-50%)
Κερδίζετε €16.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS