Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ» ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ // «Ο

Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ» ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

«ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ ΕΞ ΑΝΔΡΟΥΒΙΣΤΗΣ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ»

+
-
-
Κωδ. Πολιτείας: 5066-0003
Τιμή Έκδοσης
€12.72
Τιμή Πολιτείας
€10.18
(-20%)
Κερδίζετε €2.54


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο σύλλογος "Ελληνική Δράση" από την αρχή της εμφάνισής του προσπαθεί να απελευθερώσει τους Έλληνες από τα δυτικά πρότυπα ζωής που έχει επιβάλλει η Παγκοσμιοποίηση και να επιστρέψουν στο πεδίο της γνήσιας λαϊκής ελληνικής ψυχής, που διασώζει τα βασικά χαρακτηριστικά μιας πηγαίας αλήθειας. Η αλήθεια αυτή δεν εξαρτάται από πρόσκαιρες ή συγκυριακές τοποθετήσεις και εκτιμήσεις, αλλά από την βιωματική εμπειρία της λαϊκής ψυχής, που, όσο κι αν παρασύρεται από τα πλάνα συνθήματα των καιρών, εν τούτοις διασώζει στα τρίσβαθά της μια απλότητα και μια γνησιότητα φρονήματος και πίστεως.
Ο Μακεδονικός Αγώνας κρύβει μέσα του την λαχτάρα των Ελλήνων Πατριωτών για την ανάσταση της Μεγάλης Ιδέας. Τον ξεκίνησε μια εθνικιστική οργάνωση η λεγόμενη "Εθνική Εταιρεία" εξοπλίζοντας και στέλνοντας Εθνικές Αντάρτικες ομάδες στην σκλαβωμένη Μακεδονία. Αυτή άνοιξε τον δρόμο στον Παύλο Μελά και τους άλλους Μακεδονομάχους αλλά και έδειξε σε όλους τους δυτικούς, μέσω του ξένου τύπου, ότι η περιοχή κατοικείται από Έλληνες.
Στην περιοχή των Χασίων κοντά στα Γρεβενά το 1896, ο υπαρχηγός του αδικοχαμένου έλληνα καπετάνιου Γούλα Γκρούτα, στη μάχη του Μεγάλου Σπηλαίου που έληξε με επιτυχία των Ελληνικών Όπλων, ήταν ο Καρβελάς από το χωριό Καρβέλι του Ταϋγέτου. Προφανώς κάποιο παρατσούκλι ενός αντάρτη αγωνιστή από το χωριό το οποίο κατάγομαι και αυτό μας δείχνει πρωταρχικά την δύναμη που ασκούσε η Μεγάλη Ιδέα εκείνο τον καιρό και δεν ήταν αποτέλεσμα μιας πολιτικής σκοπιμότητας.
Η "Ελληνική Δράση" έκανε ότι ήταν δυνατό για αυτό το Εθνικό θέμα συμμετέχοντας ενεργά στα συλλαλητήρια και δίνοντας μάχες μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας που είναι παρούσα για να υιοθετηθεί το ψήφισμα των Αθηνών που είναι ταυτόχρονα μια λαϊκή εντολή και να ανεγερθεί μνημείο για τους Μανιάτες Μακεδονομάχους οι οποίοι να τιμώνται μια συγκεκριμένη ημέρα κάθε χρόνο, γιατί ο Δήμος μας όχι μόνο περιλαμβάνει ένα τμήμα της Μάνης, αλλά και από αυτή πλείστοι δημότες της Καλαμάτας έλκουν την καταγωγή τους. Προς τιμή τους έχουμε ενσωματωμένο το βιβλίο "Οι Μακεδονομάχοι εξ Ανδρουβίστης" το οποίο εξιστορεί τα ανδραγαθήματα του Μανιάτη Μακεδονομάχου καπετάν Παναγιώτη (Παπατζανετέα) που έδρασε στην λίμνη των Γιαννιτσών υπό τις διαταγές του Μεσσήνιου Τέλλου Άγρα. (Γιώργος Δημητρούλιας, από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!
Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΔΕΜΠΟΡΟΙ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
ΕΝΑΣ "ΑΝΟΗΤΟΣ ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΗΣ" ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΠΙΟΙ
ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ ΕΞ ΑΝΔΡΟΥΒΙΣΤΗΣ Κοινότητος Εξωχωρίου Δ. Μάνης - Β. Δ. Πατριαρχέα
Λεπτομέρειες
ISBN139786188375819
ΕκδότηςΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2018
Αριθμός σελίδων80
Διαστάσεις25x17
Κωδικός Πολιτείας5066-0003
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΩΣ Η ΣΙΜΟΝ ΕΓΙΝΕ Η ΜΠΟΒΟΥΑΡ
KIRKPATRICK KATE
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40
Λεξικό της ελληνικής και της ρωμαϊκής μυθολογίας
SCHMIDT JOEL
€19.70 €7.88
(-60%)
Κερδίζετε €11.82

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS