Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
«ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΗΛΙΘΙΕ» // ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ

«ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΗΛΙΘΙΕ»

ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΧΡΕΟΣ» ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΣ - ΜΙΑ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΥΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

+
-
ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 6472-0000
Τιμή Έκδοσης
€11.00
Τιμή Πολιτείας
€7.70
(-30%)
Κερδίζετε €3.30


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Φυσικά δεν μας διαφεύγει ο "φιλικός" αντίλογος των χορτάτων της αντίπερα όχθης. Με λεπτή ταξική ειρωνεία διατείνονται, καθώς χορεύουν το καθεστωτικό τους βαλς, ότι η προοπτική μιας Ελλάδας και ενός κόσμου χωρίς εκμεταλλευτές και καταπιεζόμενους, χωρίς πλούσιους και φτωχούς, χωρίς κεφαλαιοκράτες "αφέντες" και μισθωτούς "δούλους", στην καλύτερη περίπτωση συνιστά δονκιχοτισμό και ουτοπία. Εξίσου "φιλικά", λοιπόν απαντάμε: "Ένας χάρτης του κόσμου που δεν περιέχει την Ουτοπία δεν αξίζει να τον κοιτάξεις καν, γιατί αφήνει έξω τη μόνη χώρα όπου η Ανθρωπότητα πάντα θα προσγειώνεται. Κι όταν προσγειωθεί, κοιτάζει πέρα και βλέποντας μια καλύτερη χώρα, ξεκινάει για εκεί. Πρόοδος είναι η υλοποίηση της μιας μετά την άλλη Ουτοπίας". Σίγουρα αυτή η "ουτοπική" πορεία αναδημιουργίας και αναγέννησης της Ελλάδας δεν είναι εύκολη. Είναι όμως μια πορεία απείρως ευκολότερη και -άποψη αποτελεσμάτων- πρόδηλα ρεαλιστικότερη, σε αντίθεση με τον αδιέξοδο δρόμο των ανυπολόγιστων, μάταιων και αβάσταχτων θυσιών στις οποίες υποβάλλεται ο λαός και ο τόπος για να βγαίνουν κερδισμένοι οι πλουτοκράτες και το σάπιο πολιτικό τους σύστημα. Αυτή η Ελλάδα της λαϊκής εξουσίας και της λαϊκής οικονομίας, η Ελλάδα του σοσιαλιστικού δρόμου ανάπτυξης, είναι το πλέον ώριμο και ρεαλιστικό αίτημα των καιρών που "σαν θελήσει ποτέ ο λαός, τότε το πεπρωμένο θα προσκυνήσει". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Πρόλογος νέας έκδοσης
Εισαγωγή
Μέρος πρώτο
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ
"Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε"
Όλοι για τον καπιταλιστή κι αυτός για τον εαυτό του!
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ
Ο Αριστοτέλης ήταν... μαρξιστής
Ψευδαισθήσεις τέλος
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ
Διαπλοκή: εκ φύσεως - Διαφθορά: εκ πεποιθήσεως
Πριν γίνει υπουργός, ήταν... τάνκερ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ
Πολυεθνικές: Τα αφεντικά της βαρβαρότητας
Το "αόρατο χέρι" των αρπακτικών
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΜΠΤΟ
Οι νέοι "φεουδάρχες"
Πεινάτε (και θα πεινάτε] επειδή... πεινάτε!
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΚΤΟ
Τα λεφτά σου ή τη ζωή σου
Άρρωστοι εγκληματίες κερδοσκοπούν με την ασθένεια
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΒΔΟΜΟ
Η "φιλανθρωπία" είναι μπίζνες
"Μην πατάτε το χορτάρι του γηπέδου"
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΓΔΟΟ
Πόσοι φτωχοί "παράγουν" έναν πλούσιο;
Ένας προς 250.000!
Μέρος δεύτερο
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ
Τι είναι το χρέος;
"Το χρέος τους είναι ο πλούτος που μας ανήκει"
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ
Πρώτα χρέος, μετά κράτος!
Οι αστικές τάξεις συναλλάσσονται... υπό το αγγλικόν δίκαιον
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ
Ποιοι "παίζουν" με το χρέος;
Τα χρέη (τους) είναι το πρόσχημα
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ
Κι όμως "λεφτά υπάρχουν"!
Κι άλλα λεφτά!
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΜΠΤΟ
Τα δάνεια πάνε στους μισθούς ή οι μισθοί στα δάνεια;
Μισό τρισεκατομμύριο σε τόκους!
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΚΤΟ
Η αρπαγή της "πίτας"
"Αργυρό μετάλλιο" στην εκμετάλλευση!
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΒΔΟΜΟ
Οι δυο Ελλάδες
"Περνάμε καλά στην Ελλάδα"
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΓΔΟΟ
Ασφαλιστικό: Λεηλασία ισοδύναμη με δυόμισι... Κατοχές!
Μισός αιώνας ασφα-ληστεία!
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΑΤΟ
"Όλοι μαζί τα φάγαμε"!
Ιδού ποιοι τα "φάγανε"
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑΤΟ
"Λεφτά υπάρχουν" για το ΝΑΤΟ!
Κάθε ένα ευρώ που "μας δίνει" η ΕΕ μας το χρεώνει... έξι!
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΔΕΚΑΤΟ
Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Η Γερμανία και το... "περίστροφο στο τραπέζι"
Μέρος τρίτο
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ
Μεγάλη κρίση - θαυμάσια "ευκαιρία"!
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ
Υπ' αριθμόν "ένα" ζήτημα: Η Εξουσία!
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ
"Ζητείται Λένιν"
ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ
Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα;
Λεπτομέρειες
ISBN139786188406100
ΕκδότηςΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2018
Αριθμός σελίδων360
Διαστάσεις24x16
Κωδικός Πολιτείας6472-0000
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

eleni93, George Stefanakis, voutsadakis, spstrouzas, neuszod

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

bjorkenia, georgesydneyart, spapako, geobard, kostalex , voutsadakis, neuszod

Κριτικές για το προϊόν

[30/11/2022] djmatisk.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ίσως το πιο σημαντικό βιβλίο της σύγχρονης Ελληνικής πραγματικότητας. Όπως αναφέρθηκε ήδη σε άλλες κριτικές, άψογο ύφος, τεκμηρίωση και ανάλυση. Ένα έργο που, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να μελετήσει κάθε πολίτης του Ελληνικού κράτους για να κατανοήσει την σύγχρονη πολιτική και οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και το πως αυτή η κατάσταση δεν κυριαρχεί εξαιτίας κάποιων "κακών" πολιτικών αλλά εξαιτίας της ίδιας της φύσης του καπιταλιστικού συστήματος. Ταυτόχρονα είναι ένα άψογο έργο που οποιοσδήποτε άνθρωπος έξω από την Ελλάδα πρέπει να μελετήσει για να κατανοήσει τόσο την Ελληνική κρίση όσο και τους μηχανισμούς του ΔΝΤ, της τρόικας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Μπογιόπουλος στο εν λόγω έργο αναλύει επακριβέστατα τον ρόλο της ξένης και της ντόπιας καπιταλιστικής ολιγαρχίας στην επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου της εργατικής τάξης μέσω μειώσεων μισθών, συντάξεων, διάλυση του ασφαλιστικού, του εκπαιδευτικού, του υγειονομικού συστήματος, προς απόλυτο όφελος των βιομηχανιών του πετρελαίου και του εφοπλιστικού και τραπεζικού κεφαλαίου, με τρελές φοροαπαλαγές και πακέτα ενίσχυσης.
[13/11/2022] revoltman.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Αυτό το βιβλίο θα το βρει υπερβολικά χρήσιμο ένας σκεπτόμενος άνθρωπος που θέλει να ακούσει και την άλλη πλευρά. Ο Μπογιόπουλος εκφράζει τελείως την κουμουνιστική οπτική, βάζει ΠΆΡΑ ΠΟΛΛΆ αποσπάσματα από λόγια του Μαρξ και του Λένιν, δίνοντας σου να καταλάβεις πως σκέφτονται (Αρκετοί αριστεροί στο ιντερνετ το προτείνουν κιόλας από όσο έχω δει).
Τώρα εκεί σταματάει η αξία του, καθώς τα επιχειρήματα...Πχ θεωρεί πως επειδή είχε κρίσεις ο καπιταλισμός είναι κακός και άχρηστος. Που η κρίση τι είναι; Κάνουμε ένα βήμα πίσω και ελέγχουμε, ΕΠΑΝΑΞΙΟΛΟΓΟΎΜΕ, τι έχουμε κάνει λάθος. Αυτό στο χωριό μου λέγεται αυτοκριτική. Εντελώς τυχαία ποτέ καμία σοσιαλιστική χώρα δεν είπε πως βρίσκεται σε κρίση...Αλλά αφού δεν ήταν ποτέ σε κρίση(άρα όλα ήταν τέλεια) γιατί έπεσε ο υπαρκτός Σοσιαλισμός; Ή προσπαθεί να συνδέσει την διαφθορά με τον καπιταλισμό καθε'αυτό, πράγμα πανέξυπνο. Ειδικότερα άμα σκεφτεί κάποιος πως στην ΕΣΣΔ άμα δεν ήσουν κουμουνιστής (οτιδήποτε πιο δεξιό από τον Στάλιν) τότε δεν είχες καμία κοινωνική ανέλιξη, καθώς έτσι είναι δομημένο το σύστημα, για να είναι ασφαλές, αφού όλα περνάνε από το κόμμα, άρα πρέπει όλοι να είναι κομματόσκυλα. Γενικότερα είναι και λίγο άσχημο το να βλέπεις μεγάλους ανθρώπους, ενώ έχουν βιώσει την πτώση του τείχους του Βερολίνου να υποστηρίζουν αυτό το σύστημα, αλλά εντάξει ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Τέλος λέει για το πλασματικό κεφάλαιο που όντως ισχύει και είναι πρόβλημα μετά το 1971, αλλά...Πάλι επειδή τυπώνονται παραπάνω από ότι πρέπει χρήματα πρέπει να ρίξουμε τον καπιταλισμό; Αρκετά ρηχό βιβλίο, ακόμα και άμα ξεχάσουμε την ιστορία, άμα απλά το δούμε με ηθική ματιά (πχ ποιοι κάνουν αυτοκριτκή και ποιοι όχι). Για τα λεφτά του είναι καλό, για να δεις την αριστερή-κουμουνιστική οπτική και να διαβάσεις πράγματα που δεν θα σκεφτόσουν και να ξες τι υποστηρίζουν.
[18/03/2022] spstrouzas.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ο συγγραφέας, του οποίου η πολιτική τοποθέτηση είναι δεδομένη, δεν είχε σκοπό να γράψει ένα βιβλίο τηρώντας τους κανόνες της "πολιτικης ορθότητας". Στο βαθμό που αποσκοπουσε στο να καταδείξει τα κακώς κείμενα του καπιταλισμού,προκειται για ένα διαφωτιστικό κείμενο. Επίσης εννοείται ότι στο μέτρο που τα στατιστικά στοιχεία αντικατοπτριζουν την πραγματικότητα του καπιταλισμού,η παράθεση πλήθους τέτοιων στοιχείων, μόνο εγκυρότητα προσδίδει στο εν λόγω βιβλίο. Βέβαια, η τοποθέτησή του είναι μονόπλευρη, καθώς ο καπιταλισμος δεν αποτελεί το μοναδικό δολοφονικό οικονομικό σύστημα. Επίσης, το τέλος του βιβλίου αποτελεί μια ένθερμη προσπάθεια κατήχησης στο σύστημα του κομμουνισμου, εξ ου και τα τέσσερα αστέρια, αντί για τον μέγιστο βαθμό.
[28/09/2021] Γρηγόρης Αυξεντίου.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:0
Διάβασα μόλις το βιβλίο αυτό του Μπογιόπουλου.Είναι πολύ κουραστικό .Πρώτον, για την παράθεση εκατοντάδων στατιστικών στοιχείων. Ιδιαίτερα κουραστικές είναι οι πολλές απλουστευτικές συγκρίσεις που κάνει ο συγγραφέας ανάμεσα στα κέρδη των καπιταλιστών και το ισοδύναμό τους σε μισθούς εργατών ή κοινωνικές παροχές .
Δεύτερον, για το συνεχές οργισμένο ύφος του συγγραφέα.
Τρίτον, επειδή ο Μπογιόπουλος προσπαθεί με πολλές παραπομπές στους Μαρξ και Λένιν να εξηγήσει την παγκόσμια οικονομική κρίση.Δε μου λένε τίποτα οι συγγραφείς αυτοί. Οι απόψεις τους έχουν αντικρουστεί πολλές φορές. Πχ οι Μπακούνιν και Κροπότκιν κατέδειξαν λάθη του Μαρξ και επιβεβαιώθηκαν εντυπωσιακά μετά από δεκαετίες. Φυσικά και δεν υπερασπίζομαι τον καπιταλισμό. Κανείς νοήμων άνθρωπος δεν το κάνει. Το βασικό πρόβλημα του βιβλίου είναι η αναξιοπιστία του συγγραφέα .Ο Μπογιόπουλος θεωρεί τον καπιταλισμό υπεύθυνο για την οικονομική εξαθλίωση και όσα συνδέονται με αυτή.Επίσης, στο τέλος του βιβλίου, διακριτικά κατηγορεί τον λαό, επειδή δεν επιλέγει το κόμμα του .Απουσιάζει εντελώς η αυτοκριτική. Δεν υπάρχει ούτε μία γραμμή για τις φρικαλεότητες των κομμουνιστικών καθεστώτων. Για την Κρονστάνδη,τις Δίκες της Μόσχας, τα γκουλάγκ,τα αίσχη της GPU στον Ισπανικό Εμφύλιο, τις επεμβάσεις της Σ.Ένωσης σε τρίτες χώρες κλπ.Δε γίνεται αυτοκριτική ούτε για την αποτυχία των κομμουνιστικών κομμάτων να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του λαού. Αυτή η κραυγαλέα ανυπαρξία αυτοκριτικής δεν είναι σωστή. Ένα από τα τελευταία κεφάλαια έχει τον τίτλο 《Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα 》.Δυστυχώς, είναι σαφές πως και τα σοσιαλιστικά καθεστώτα διέπραξαν βαρβαρότητες. 10 χρόνια πέρασαν από την έκδοση του βιβλίου. Τα κέρδη των αφεντικών και η εξαθλίωση του λαού εντάθηκαν, χωρίς το κόμμα του Μπογιόπουλου να αποτελέσει εναλλακτική λύση .Κι άλλα 50 να περάσουν ,οι εργαζόμενοι δε θα το επιλέξουν, γιατί είναι ενσωματωμένο στο σύστημα και ακίνδυνο.
[21/12/2018] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Το βιβλίο έχει πολύ λίγη θεωρία και αυτό είναι ένα από τα αρνητικά του. Είναι γνωστό ότι ο Ν. Μπογιόπουλος είναι ένας στρατευμένος διανοητής, αλλά αυτό για εμένα δεν έχει τόση σημασία, όση σημασία έχουν κάποιες άλλες ενστάσεις αναφορικά με το συγκεκριμένο έργο. Υπάρχει μια διαρκής παράθεση στατιστικών πληροφοριών, ένας βομβαρδισμός στατιστικών στοιχείων που ενοχοποιούν τον καπιταλισμό. Δεν αμφισβητώ την εγκυρότητα των πηγών του. Άλλες όμως στατιστικές πληροφορίες, που να επικυρώνουν τη δική τους ιδεολογία και κοσμοθεωρία, θα μπορούσαν-και το έχουν κάνει πολλοί-να παραθέσουν και φιλελεύθεροι οικονομολόγοι. Δεν θεωρώ δηλαδή ότι ο «στατιστικός καταιγισμός» κάνει το βιβλίο αυτό πιο επιστημονικό. Η έλλειψη θεωρίας είναι ένα σοβαρό μειονέκτημα. Στην ουσία ο συγγραφέας προσπαθεί να επιβεβαιώσει κάποια στερεότυπα, διαμέσου στατιστικών αναφορών. Ωστόσο το βιβλίο είναι χρήσιμο για να μας δείξει πολλές αρνητικές όψεις του καπιταλισμού, μέσω της βοήθειας των αριθμών και της στατιστικής. Το συμπέρασμα είναι μανιχαϊστικό: σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα… Εν κατακλείδι: η μισή αλήθεια για το οικονομικό γίγνεσθαι.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ, Ο ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ
GONCHAROV ALEXANDROVICH IVAN
€15.90 €5.56
(-65%)
Κερδίζετε €10.34
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΑΞΕΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
€25.00 €12.50
(-50%)
Κερδίζετε €12.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS