Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΕΠΙΤΟΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ // (8η ΕΚΔΟΣΗ, 2019)

ΕΠΙΤΟΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

(8η ΕΚΔΟΣΗ, 2019)

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1985-3833




Παρουσίαση

Στην έννοια του εμπορίου περιλαμβάνονται όλες οι εργασίες και δραστηριότητες που αποσκοπούν στην κυκλοφορία των οικονομικών αγαθών από τον παραγωγό στον καταναλωτή και επί πλέον οι εργασίες μετατροπής της πρώτης ύλης σε χρήσιμα πράγματα (βιοτεχνία, βιομηχανία). Το εμπορικό δίκαιο επομένως καλύπτει τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας που αναφέρονται στην κυκλοφορία των οικονομικών αγαθών. Στην έννοια των οικονομικών αγαθών που αποτελούν αντικείμενο των πράξεων του εμπορικού δικαίου περιλαμβάνονται όλα τα κινητά πράγματα του αστικού κώδικα (Α.Κ. 947 δηλαδή ενσώματα αντικείμενα, φυσικές δυνάμεις κ.λ.π.) αλλά και απαιτήσεις (Α.Κ. 949), αξιώσεις (Α.Κ. 247), δικαιώματα και σχέσεις που έχουν οικονομική αξία (π.χ. ευρεσιτεχνίες, σήματα, πνευματικά δικαιώματα, τεχνογνωσία).
Οι εμπορικές σχέσεις γίνονται πάντα με αντάλλαγμα το οποίο μπορεί να πάρει διάφορες μορφές και ονομασίες ανάλογα με την εμπορική πράξη. Το αντάλλαγμα μπορεί να είναι χρηματικό, σε είδος ή να είναι προϊόν ανταλλαγής και μπορεί να ονομάζεται προμήθεια, τίμημα, φύλακτρο, εργολαβική αμοιβή, ασφάλιστρο, τόκος κ.λ.π. Πράξεις που γίνονται χωρίς την καταβολή ανταλλάγματος (π.χ. άμισθη εντολή, δωρεά, χρησιδάνειο) δε ρυθμίζονται από το εμπορικό δίκαιο, αλλά από το αστικό. Είναι βέβαια πιθανόν τέτοιες αστικές πράξεις να γίνονται για την εξυπηρέτηση των σκοπών του εμπορίου (π.χ. για διαφημιστικούς λόγους) οπότε και περιστασιακά ρυθμίζονται από το εμπορικό δίκαιο. [...] (Από την εισαγωγή της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Γενικό εμπορικό δίκαιο
Βιομηχανική ιδιοκτησία
Εταιρίες
Αξιόγραφα
Πτωχευτικό δίκαιο
Ασφαλιστικό δίκαιο
Ναυτικό δίκαιο
Εμπορικές συμβάσεις
Λεπτομέρειες
ISBN139786188417816
ΕκδότηςΙΔΙΩΤΙΚΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2019
Αριθμός σελίδων378
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας1985-3833
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Οι ιππότες της Μάλτας
DIBDIN MICHAEL
€8.00 €4.00
(-50%)
Κερδίζετε €4.00
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΕΣ ΝΟΥΒΕΛΕΣ
CERVANTES SAAVEDRA MIGUEL. DE
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS