Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΙΚΑΔΕ // ΣΥΝΟΨΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΟΙΚΑΔΕ

ΣΥΝΟΨΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

+
-
ΜΠΙΘΑ ΘΑΛΕΙΑ-ΜΑΡΙΑ
Κωδ. Πολιτείας: 0917-0034
Τιμή Έκδοσης
€26.50
Τιμή Πολιτείας
€18.55
(-30%)
Κερδίζετε €7.95


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στις 26 Αυγούστου 1922 δημοσιεύεται το ανυπόγραφο άρθρο "Οίκαδε" από την εφημερίδα "Η Καθημερινή", με θέμα τη Μικρασιατική Εκστρατεία. Το καλοκαίρι του 1922 ο Ελληνικός Στρατός είχε στρατοπεδεύσει στη Μικρό Ασία σε αμυντική θέση, απέναντι σε έναν δεινό τουρκικό στρατό. Το άρθρο χαρακτήρισε την κατάσταση αδιέξοδη, προτρέποντας τον Ελληνικό Στρατό να εγκαταλείψει τη Μικρασιατική Εκστρατεία και να επιστρέφει στην πατρίδα, το "οίκαδε". Την ίδια ημέρα, ο Κεμάλ Ατατούρκ αντεπιτίθεται και μία εβδομάδα αργότερα η Σμύρνη χάνεται στις φλόγες.
Το "Οίκαδε" αποτελεί μια συμπυκνωμένη αφήγηση της Ιστορίας της νεότερης Ελλάδας, αναδεικνύοντας σημαντικά γεγονότα του 20ού και του 21ου αιώνα, με κείμενο και εικονογράφηση. Παρουσιάζονται πάνω από 100 χρόνια Ιστορίας, μέσα από εικονογραφήσεις εμπνευσμένες από την "αφανή" Ελλάδα: αυτήν που βρίσκεται τόσο κοντά στο σήμερα και συνάμα τόσο μακριά. Πολυτάραχες ιστορικές περίοδοι, γεγονότα που σημάδεψαν τη νεότερη πορεία της χώρας και πολιτικοί ηγέτες που επηρέασαν την κοινωνία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Βαλκανικοί Πόλεμοι, Α' Παγκόσμιος και Μεσοπόλεμος
Β' Παγκόσμιος Πόλεμος
Ελεγχόμενη Δημοκρατία
Χούντα
Μεταπολίτευση και Σήμερα
Λεπτομέρειες
ISBN139786188436657
ΕκδότηςGRAMMA
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2020
Αριθμός σελίδων544
Διαστάσεις22x16
ΕπιμέλειαΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΟΣ
ΕικονογράφησηΜΠΙΘΑ ΘΑΛΕΙΑ-ΜΑΡΙΑ
Κωδικός Πολιτείας0917-0034
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

[30/10/2021] Vagdim1959.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Αδιάφορο βιβλίο από μια συγγραφέα η οποία από αρχιτέκτων εσωτερικών χώρων και γραφίστας θέλησε να γράψει και την σύνοψη της Νεοελληνικής ιστορίας με αποτέλεσμα η προσπάθεια της να βρίθει ανακριβειων και σοβαρών παραλειψεων. Θεωρώ αδύνατον να έχει χρησιμοποιηθεί η βιβλιογραφία που αναφέρεται στο τέλος κάθε κεφαλαίου. Ίσως θα ήταν καλύτερο με τις εικονογραφησεις της που είναι ο τομέας της να διανθιζε κάποιο ιστορικό βιβλίο γραμμένο από κάποιον ειδικότερο. Η δομή και η εν γένει εμφάνιση είναι συμπαθητική .
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS