Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΨΗΛΑ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ // ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΨΗΛΑ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ

ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

LEO MAXIM
Κωδ. Πολιτείας: 1247-0011




Παρουσίαση

Τι συμβαίνει όταν αφιερώνεις τη ζωή σου σ' ένα σκοπό και αυτός καταρρέει; Πώς συνεχίζεις να ζεις, όταν αντιλαμβάνεσαι πως όλα σου τα όνειρα υπήρξαν μάταια; Τριάντα χρόνια μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, ο Μαξίμ Λέο δεν έχει τις απαντήσεις στα ερωτήματα που τον βασανίζουν. Έχει όμως την τόλμη να κάνει σήμερα τις ερωτήσεις που ήθελε να κάνει καθώς μεγάλωνε, παιδί στην Ανατολική Γερμανία.
Στη μητέρα του, την Άννε, πιστό μέλος του Κόμματος, που συγκινείται κάθε φορά που μιλάει για το όνειρο που έσβησε. Στον πατέρα του, τον Βολφ, ατίθασο καλλιτέχνη που ένιωθε να πνίγεται στη Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας, αλλά ασφυκτιά ακόμα περισσότερο στην καπιταλιστική Δύση. Στον παππού του, τον Γκέρχαρντ, τιμημένο ήρωα πολέμου στη γαλλική αντίσταση και κατόπιν υψηλόβαθμο στέλεχος του "νέου αντιφασιστικού κράτους", ο οποίος σήμερα έχει χάσει τη φωνή του. Και τέλος, στον άλλο του παππού, τον Βέρνερ, έναν πρώην ναζιστή που ήξερε πάντα να προσαρμόζεται ανώδυνα.
Η Ανατολική Γερμανία τούς ενώνει και τους χωρίζει. Τους απωθεί και τους έλκει σαν νεανικός πόθος και σαν ανοιχτή πληγή. Ο Μαξίμ Λέο, με τρυφερότητα, ειλικρίνεια και χαρακτηριστική λιτότητα στα εκφραστικά του μέσα, μας δείχνει την καθημερινή ζωή στην Ανατολική Γερμανία, μέσα απ' τις διηγήσεις τριών γενιών μιας οικογένειας που δέχονται απανωτά τα χτυπήματα της Ιστορίας, προσπαθώντας να μη λυγίσουν και να κρατήσουν ψηλά τις καρδιές. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Μια μοναδική αποτύπωση της γερμανικής ψυχής στον 20ό αιώνα. Σχεδόν ποτέ προηγουμένως δεν μπόρεσε κάποιος να μας κάνει να καταλάβουμε πώς σκέφτονταν οι άνθρωποι στην Ανατολική Γερμανία και γιατί φέρονταν όπως φέρονταν». (Frankfurter Allgemeine Zeitung)
«Ας μην κοροϊδευόμαστε: πρόκειται για θεμελιώδες βιβλίο» (Sud Quest)
«Απόλυτα συναρπαστικό». (The New York Times)

«Γνωρίζουμε σε γενικές γραμμές τι σήμαινε να είναι κανείς πολίτης στην Ανατολική Γερμανία. Εξασφάλιση κάποιων ελάχιστων προϋποθέσεων για μόνιμη εργασία, σταθερή κατοικία, δωρεάν υγεία και εκπαίδευση, σε συνδυασμό με την απουσία οποιασδήποτε πολιτικής και πνευματικής ελευθερίας και μεγάλη καταπίεση. Υπήρχε μια ζωή εξασφαλισμένη όσον αφορά ένα μίνιμουμ βιοτικό επίπεδο αλλά και μια ζωή μέσα στη μουντάδα, την παρακολούθηση και την αγωνία για την πιθανότητα να κάνεις κάποιο «αστείο» σαν αυτό του Κούντερα και να βρεθείς κατάδικος για πολλά χρόνια. Τα κινηματογραφικά έργα Η ζωή των άλλων και Αντίο Λένιν μας έχουν δείξει αρκετά από αυτά τα στοιχεία. Η ζωή όμως στη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας (ΛΔΓ) ήταν πιο πολύπλοκη και ίσως πιο συναρπαστική απ’ αυτή τη γενική παράσταση. Πιο συναρπαστική και πολύπλοκη αλλά καθόλου λιγότερο επικίνδυνη». (Γιώργος Σιακαντάρης, bookpress.gr - 13/02/2020)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
1. Το μαγαζί
2. Μυστικά
3. Πεποιθήσεις
4. Κατηγορίες
5. Παιδιά του δρόμου
6. Αλήτικη ζωή
7. Ίχνη
8. Σκηνικά
9. Προειδοποιήσεις
10. Βασανιστήρια
11. Εχθροπραξίες
12. Νικητές
13. Παιχνίδια
14. Σημειώσεις
15. Πόνοι
16. Αποξενώσεις
17. Συγκρούσεις
18. Μικροπράγματα
19. Παρεμβολές
20. Συνοδοιπόρος
21. Ομολογία πίστεως
22. Ανοιξιάτικα συναισθήματα
23. Φωνές εν χορώ
Επίλογος
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςHALTET EUER HERZ BEREIT: EINE OSTDEUTSCHE FAMILIENGESCHICHTE
ISBN139786188445918
ΕκδότηςΔΩΜΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2019
Αριθμός σελίδων336
Διαστάσεις20x13
ΜετάφρασηΛΑΓΟΥΔΑΚΟΥ ΓΙΩΤΑ
ΕπιμέλειαΣΑΜΑΡΤΖΗΣ ΘΑΝΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΛΕΟ ΜΑΞΙΜ
Κωδικός Πολιτείας1247-0011
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

konkitr80, jeankatz, ΧρυσανθηΘλιβιτη, dimbik, tanstil

Κριτικές για το προϊόν

[04/03/2022] apgkiz.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Σίγουρα είχα μεγαλύτερες προσδοκίες. Ενώ ο συγγραφέας προσπαθεί να περιγράψει την ιστορία της οικογενειάς του κατά τον 20ο αίωνα με έμφαση στη ζωή στη ΛΔΓ,ένα θέμα με μεγάλο κοινωνικό/πολιτικό/ιστορικό ενδιαφέρον κατά την άποψή μου, στο τέλος χάνει το στόχο και κάνει ένα απότομο κλείσιμο. Διαβάζεται εύκολα λόγω της δημοσιογραφικής προσέγγισης του συγγραφέα αλλά πέραν μιας ευχάριστης ανάγνωσης οι προσδοκίες πρέπει να είναι περιορισμένες.
[19/12/2021] skoumpi_g.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ωραίο η ιστορία ιδωμένη απο διαφορετικές σκοπιές....Το ίδιο γεγονός ειπωμένο με διαφορετικά λόγια με διαφορετική αντίληψη. Η ιστορία 3 γενεών με φόντο το Τείχος
[18/01/2020] jeankatz.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ήταν από τα βιβλία που με το που το είδα ήμουν σίγουρος ότι πρόκειται για διαμάντι! Τελικά δεν έπεσα καθόλου έξω! Αξίζει σίγουρα!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΔΥΤΟ
FAULKNER WILLIAM (NOBEL 1949)
€17.49 €8.74
(-50%)
Κερδίζετε €8.75
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
ΡΙΖΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
€15.50 €6.20
(-60%)
Κερδίζετε €9.30

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS