Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Ο ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Ο ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

FARRAR FREDERICK
Κωδ. Πολιτείας: 7901-0007




Παρουσίαση

O Frederick William Farrar γεννήθηκε το 1831 στη Βομβάη της Ινδίας, όπου ο πατέρας του είχε βρεθεί ως ιεραπόστολος. Ήταν εξέχων κληρικός της Αγγλικανικής Εκκλησίας και δάσκαλος, όμως ευρύτερα γνωστός έγινε κυρίως για το συγγραφικό του έργο και ιδιαίτερα για τα σχολικά του μυθιστορήματα. Το 1874 εξέδωσε το έργο του "Η Ζωή του Χριστού", το οποίο είχε ευρεία απήχηση και μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες, ενώ πέντε χρόνια αργότερα εξέδωσε το "Η Ζωή και τα Έργα του Αποστόλου Παύλου".
Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης είναι ο μεγάλος μας λογοτέχνης. Τι ήταν η τέχνη του; Το έργο του ήταν τέχνη παραδοσιακής έκφρασης, ελληνικότατης. Στα διηγήματά του ταξιδεύουμε μέσα στις υπέροχες εικόνες που ξετυλίγει με την πένα του. Ποιος ο σκοπός των συγγραμμάτων του; Από πού αντλούσε την έμπνευσή του; Φαίνεται να μας απαντά ο ίδιος: "ενόσω ζω και αναπνέω και σωφρονώ, δεν θα παύσω πάντοτε, ιδίως δε κατά τας πανεκλάμπρους ταύτας ημέρας, να υμνώ μετά λατρείας τον Χριστόν μου, να περιγράφω μετ' έρωτος την φύσιν και να ζωγραφώ μετά στοργής τα γνήσια ελληνικά ήθη". Σήμερα το σπίτι του στη Σκιάθο έχει γίνει μουσείο, όπου διατηρούνται όλα τα πράγματά του. Εκεί βρίσκονται το μελανοδοχείο και η πένα του αγίου της ελληνικής λογοτεχνίας. Αυτά ήταν τα μέσα, με τα οποία εξωτερίκευσε τον εσωτερικό του κόσμο. Χάρις σ' αυτά μπορούμε σήμερα ν' απολαύσουμε αυτή την υπέροχη μετάφραση. Μπορεί να έχει επέμβει αυθαίρετα στο πρωτότυπο, δίνοντας την ορθόδοξη οπτική της χριστιανικής πίστης, αλλά είναι πραγματικά ένα απολαυστικό βιβλίο για τη ζωή του Χριστού. Καθώς το διαβάζει ο αναγνώστης ξεχνά τον συγγραφέα του βιβλίου, τον Farrar. Η ταυτότητα του Παπαδιαμάντη επισκιάζει τον συγγραφέα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139786188457751
ΕκδότηςΝΥΜΦΙΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2021
Αριθμός σελίδων650
Διαστάσεις21x14
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΑΡΑΡ ΦΡΕΝΤΕΡΙΚ
Κωδικός Πολιτείας7901-0007
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ
MOSSE CLAUDE
€12.72 €5.72
(-55%)
Κερδίζετε €7.00
ΟΙ ΕΥΖΩΝΟΙ
ΜΥΛΩΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS