Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΛΟΥΚΟΥΜΟΣΚΟΝΗ

ΛΟΥΚΟΥΜΟΣΚΟΝΗ

+
-
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΕΣΗ
Κωδ. Πολιτείας: 7324-0022
Τιμή Έκδοσης
€12.00
Τιμή Πολιτείας
€8.40
(-30%)
Κερδίζετε €3.60


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

O επιχειρηματίας Άλκης Παΐζης βρίσκεται νεκρός στο εξοχικό του στη Σύρο. Ο αστυνόμος Παύλος Παβέρης, που έχει μετατεθεί πρόσφατα στο νησί, αναλαμβάνει με ζήλο την πρώτη του υπόθεση δολοφονίας. Όταν οι υποψίες πέφτουν πάνω στον καπετάνιο Ανδρέα Αναγνώστου, ο αστυνόμος βρίσκει στο πρόσωπό του ανέλπιστο σύμμαχο. Ο Ανδρέας αποφασίζει να ερευνήσει το μυστήριο για να αποδείξει την αθωότητά του. Οι εξελίξεις αναπάντεχες. Ένα αγωνιώδες κυνηγητό μεταξύ Σύρου, Πειραιά και Ντουμπάι ξεκινά. Τα εμπόδια διάσπαρτα. Παιχνίδια εξουσίας, κυκλώματα λαθρεμπόρων, ενδοοικογενειακή βία, προδοσίας και ένας μεγάλος έρωτας. Η Σύρος, η όμορφη αρχόντισσα, κάτω από το πέπλο της ώχρας που την ντύνει, κρατά καλά κρυμμένα τα μυστικά της. Ώσπου αυτά αρχίζουν να αποκαλύπτονται και στο μυαλό του αστυνόμου στριφογυρίζει ένα ερώτημα: Τελικά, έκανε καλά που εμπιστεύτηκε τον καπετάν Ανδρέα; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η ΖΩΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ, ΕΝΑ ΣΥΝΝΕΦΟ ΛΟΥΚΟΥΜΟΣΚΟΝΗΣ...

"Φρέσκο, γρήγορο αστυνομικό μυθιστόρημα. Στη Σύρο, που αποκτάει εδώ μυστηριώδη ατμόσφαιρα, τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Οι σελίδες τρέχουν, πασπαλισμένες με -τι άλλο;- λουκουμόσκονη!" (Μανίνα Ζουμπουλάκη, συγγραφέας, δημοσιογράφος)
"Λουκουμόσκονη καλύπτει την Σύρο. Σκεπάζει μυστικά, συνειδήσεις, αισθήματα, πτώματα. Όσο ο άνεμος του αστυνόμου Παβέρη φυσά και η λουκουμόσκονη σκορπά, αποκαλύπτονται οι αλήθειες και τα ψέματα, τα αισθήματα και ο καθωσπρεπισμός. Εντυπωσιακή πρώτη εμφάνιση της Τέσης Παπαθανασίου!" (Βάσω Παπαδοπούλου, συγγραφέας)
Λεπτομέρειες
ISBN139786188479128
ΕκδότηςΚΥΦΑΝΤΑ
ΣειράΙΣΤΟΣ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 09
Χρονολογία ΈκδοσηςΑύγουστος 2020
Αριθμός σελίδων346
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΧΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Κωδικός Πολιτείας7324-0022
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[23/01/2023] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Το αστυνομικό μυστήριο συνυπάρχει με το ερωτικό και κοινωνικό στοιχείο, καθώς μέσα στο βιβλίο θίγονται αρκετά θέματα, όπως η ενδοοικογενειακή βία, οι περίπλοκες ανθρώπινες σχέσεις, τα ναρκωτικά, το λαθρεμπόριο, η απιστία, το κυνήγι του χρήματος, η δύναμη του απόλυτου έρωτα, η ζωή σε μια κλειστή κοινωνία και όλα αυτά πασπαλισμένα με μπόλικες δόσεις μυστηρίου, αγωνίας, περιπέτειας και λουκουμόσκονης, η οποία έχει πολλαπλούς ρόλους, όπως να κρύβει μυστικά, να προκαλεί τη νοσταλγία παλιών ευτυχισμένων ημερών, να θολώνει την κρίση ή να αφήνει μια γλυκιά αίσθηση!
Ο αναγνώστης ταξιδεύει στα στενά της Σύρου, στο Δημαρχείο και τα υπόλοιπα νεοκλασικά, στον Γαλησσά, στα Ψαριανά, στο Πισκοπιό, στο Κόκκινο σπίτι του Καραγάτση, αλλά και σε περιοχές του Πειραιά και στο χλιδάτο Ντουμπάι και συγχρόνως νιώθει διάφορα συναισθήματα και προβληματίζεται για διάφορα θέματα, αλλά και ενημερώνεται για τους πρώτους κατοίκους της Τρούμπας, για τους Ψαριανούς πρόσφυγες και για τη σημασία λέξεων της ναυτικής ορολογίας (σε αυτό βοηθούν οι έξυπνοι τίτλοι των κεφαλαίων).
Μυστικά και ψέματα ξεπηδούν από παντού, οι αμφιβολίες πολλές, αρχίζεις να υποψιάζεσαι διάφορα πρόσωπα και στο τέλος έρχεται η ανατροπή!
Φοβερή η πλοκή με γρήγορους ρυθμούς, συνοχή κειμένου χωρίς να γίνεται "κοιλιά" πουθενά, ολοκληρωμένοι και άριστα ψυχογραφημένοι χαρακτήρες, απλή και πειστική γραφή, ζωντανές περιγραφές!
Καθώς το διάβαζα μύριζα τις σελίδες του και ερχόταν στα ρουθούνια μου μυρωδιά από λουκούμι τριαντάφυλλο!
Περιμένω εναγωνίως το επόμενο βιβλίο της συγγραφέως!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ
FEYNMAN P. RITCHARD
€26.80 €12.06
(-55%)
Κερδίζετε €14.74
ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ
BETTO FREI
€17.00 €8.50
(-50%)
Κερδίζετε €8.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS