Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ

+
-
ΔΟΥΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0235-0021
Τιμή Έκδοσης
€30.00
Τιμή Πολιτείας
€21.00
(-30%)
Κερδίζετε €9.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ουδέποτε άλλοτε στην ιστορία της ανθρωπότητος κλασικό έργο υψίστης διανοητικής συλλήψεως και αενάου επικαιρότητος επί αιώνες, έχει τύχει τόσων αμφιλεγομένων κρίσεων και τόσων θεωριών και θεωρητικολογιών, τόσων εσφαλμένων σχολιαστικών ερμηνειών και τόσων παρερμηνειών, τέλος τόσων ματαίων προσπαθειών υποβαθμίσεως ή και αποκαθηλώσεως από το υψηλό βάθρο της Ιστορίας, όπου δεσπόζει αλώβητο επί αιώνες και ακτινοβολεί φωτίζοντας την ανθρώπινη διανόησι.
Κατά την διαδρομή των αιώνων τα Ομηρικά Έπη, ήδη από την αρχαιότητα, ενέπνευσαν στρατειές ποιητών, φιλοσόφων, ιστορικών, συγγραφέων και γενικώς διανοουμένων, οι όποιοι αναπαρήγαγαν ηρωϊκά έπη με παραπλήσιες της Ιλιάδος και της Οδύσσειας εκδοχές του λεγομένου Επικού Κύκλου, τα πλείστα όμως των οποίων δεν διεσώθησαν. Για την αρχαιότητα ήταν αδιανόητο ν' αμφισβητηθή η πατρότητα των Ομηρικών Επών και μόνον οι παράφρονες μπορούσαν να εκφράσουν αμφιβολία.
Τα ποιήματα του Επικού Κύκλου δημιούργησαν πλήθος εκδοχών και παραπλήσιων ιστοριών, που ωστόσο ακτινοβολούσαν την δημιουργική πνευματική δύναμη των Ελλήνων και προήγαγαν το πνεύμα και τον πολιτισμό παγκοσμίως. Μοιραίως όμως δημιουργήθηκε και ένα γνήσιο χάος εκδοχών, δίνοντας την αφορμή κριτικής του έργου του Ομήρου, ακόμη και της αμφισβητήσεως του ίδιου ως υπαρκτού προσώπου (Decarte, αβάς d'Aubignac κ.ά.),δίνοντας πρόσφορο έδαφος στον πολύ Φρειδερίκο Βολφ να υποστηρίξη κι αυτός ότι ο Όμηρος δεν υπήρξε ποτέ και να καταλήξη με τα "Προλεγόμενά" του να γίνη ένας απλός αντιγραφέας των συγγραμμάτων ξένων σοφών. Την σκυτάλη των αμφισβητιών, δυστυχώς, παρέλαβαν οι δικοί μας επώνυμοι φιλόλογοι του περασμένου αιώνος, αντικαταστήσαντες την προσωνυμία "χωρίζοντες" με την λιγώτερο ενοχλητική "αναλυτικοί".
Γεγονός αναμφισβήτητο πάντως είναι ότι κατά τους αιώνες που πέρασαν παρεισέφρυσαν πολλές πλάνες ή και ψεύδη ακόμη, τα οποία ανεμίχθησαν με τα αληθή ευτελίζοντας και αυτά, ώστε σήμερα ο πολύς κόσμος να γνωρίζη πολύ καλά όσα δεν είπε ποτέ ο Όμηρος και να αγνοή παντελώς τα όσα είπε.
Την σύγχυσι αυτή επιχειρεί να διαλύση το βιβλίο αυτό, αλλά και να φέρη νέο ριπίδιο πληροφοριών, που αγνοήθηκαν από τους αρχαιογνώστες, σε μία προσπάθεια να συνοψίση με κατανοητό τρόπο το κατάσπαρτο και συγκεχυμένο πληροφοριακό υλικό, ώστε ο άνθρωπος του 21ου αιώνος, που ζει στην εποχή των μεγάλων αμφισβητήσεων αλλά και των μεγάλων κατακτήσεων, να κατανοήση την τεραστία πνευματική προσφορά του μεγαλοφυούς Ομήρου, η οποία αιωνίως θα τον συνοδεύει ακόμη και στην επική πορεία του προς το σύμπαν και τα άστρα, των οποίων πλείστα ονόματα ξεπηδούν από το έργο του. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139786188498556
ΕκδότηςΑΙΓΗΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2022
Αριθμός σελίδων272
Διαστάσεις23x16
Κωδικός Πολιτείας0235-0021
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Petran153

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

nikolaras, axilpat2, maria1977, konsteke, periskofinas, d.varveris_1988, Zirene, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΕΝΙΣΗΣ, Petran153

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΤΛΑΣ ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΩΝ
KONSTAM ANGUS
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82
ΦΡΑΝΚΕΝΣΤΑΙΝ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
SHELLEY MARY
€14.89 €7.44
(-50%)
Κερδίζετε €7.45

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS