Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ «ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ «ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ»

+
-
ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 6154-0013
Τιμή Έκδοσης
€9.54
Τιμή Πολιτείας
€6.68
(-30%)
Κερδίζετε €2.86


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η Κοινή Γνώμη υπό την γενικήν έννοιαν περιλαμβάνουσαν όλην, ή τουλάχιστον το μεγαλύτερον μέρος της Κοινωνίας, είναι εικονική, αποτελεί δε -καθ' ό απαρτιζομένη το πλείστον από προλήψεις- αυτή αύτη ένα κατά συνθήκην ψεύδος. [...] Επί ένα αιώνα και πλέον η "Κοινή Γνώμη" υπήρξεν ο συντελεστής πάσης νοθείας της κοινωνικής εξελίξεως και το αντικείμενον της δημαγωγίας όλων των τυχαρπάστων ή ακόμη και ιδεολόγων πολιτικών. Δεν υπήρξεν ιδανικόν ή σύστημα ή ιδέα, δεν υπήρξεν ανήρ μέγας ή μικρός, μεταρρυθμιστής ή ιδεολόγος, ο οποίος να μην εζήτησεν την επιδοκιμασίαν του τέρατος τούτου, με υπερφυσικά πέλματα και μικροσκοπικήν κεφαλήν.
[...] Δεν υπήρξεν πολιτικόν κόμμα, ταξικόν ή μή το οποίον να μη "εβασίσθη επί της Κοινής Γνώμης" και να μη "ηρμήνευσε την Κοινήν Γνώμην". Η Κοινή Γνώμη, όπως και κάθε φαινόμενον νόθον κατήντησεν ο εφιάλτης κάθε προόδου.
Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζουμε, αποτίοντας ιδιαίτερη τιμή στον συγγραφέα Ευάγγελο Λεμπέση, μία άκρως επίκαιρη μελέτη του -αν και γραμμένη το 1929- με τίτλο "Κριτική της Κοινής Γνώμης". Ο Ευάγγελος Λεμπέσης αποτελεί συγγραφέα που χαίρει βαθύτατης εκτίμησης από τις παλαιότερες γενιές, χωρίς ωστόσο να παύει να συναρπάζει τους νεώτερους που έχουν την ευκαιρία να εντρυφήσουν στο έργο του. Πνεύμα κοφτερό, ανήσυχο και ασυμβίβαστο, με πένα ταλαντούχα, μας παρέδωσε έργα που παραμένουν κυριολεκτικά επίκαιρα.
Οι περισσότεροι αναγνώστες τον γνωρίζουν από την μελέτη του "Η τεραστία κοινωνική σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω". Ωστόσο η εργογραφία του είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη. Ευελπιστούμε να μπορέσουμε να συμβάλλουμε στην περαιτέρω γνωριμία των αναγνωστών με το άκρως ενδιαφέρον πνεύμα του. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Η κοινωνιολογική θέσις των ζητημάτων
Τι είναι "γνώμη"
Η κοινωνιολογική φύσις της Κοινής Γνώμης
Το υποκείμενον της Κοινής Γνώμης
Στατική και Δυναμική της Κοινής Γνώμης
Επίλογος
Λεπτομέρειες
ISBN139786188502802
ΕκδότηςΕΞΟΔΟΣ
ΣειράΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑύγουστος 2020
Αριθμός σελίδων118
Διαστάσεις18x11
Κωδικός Πολιτείας6154-0013
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

nmpoutis, geopap1984

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΥΜΑ
ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
€31.35 €14.11
(-55%)
Κερδίζετε €17.24
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΜΑ
JAMES PETER
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS