Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΣΕΛΙΝ ΦΑΙΟΧΙΤΩΝΑΣ

Ο ΣΕΛΙΝ ΦΑΙΟΧΙΤΩΝΑΣ

+
-
KAMINSKI HANS-ERICH
Κωδ. Πολιτείας: 7768-0012
Τιμή Έκδοσης
€12.00
Τιμή Πολιτείας
€8.40
(-30%)
Κερδίζετε €3.60


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Διάσημος ήδη από το Ταξίδι στην άκρη της νύχτας και θεωρούμενος από πολλούς, μέχρι τότε, ως αριστερός συγγραφέας, ο Λουί-Φερντινάν Σελίν εκφράζει για πρώτη φορά ανοιχτά το 1937 τις αντισημιτικές και ρατσιστικές του ιδέες. Το 1938, σε μια εποχή όπου οι ανά την Ευρώπη Εβραίοι μεταναστεύουν ήδη μαζικά για να σωθούν, στα πρόθυρα του Β' Π.Π., ο αναρχικός αντιφασίστας Χανς-Έριχ Καμίνσκι, αυτοεξόριστος στη Γαλλία, αναλαμβάνει να του απαντήσει. Με το ευφυέστατο χιούμορ του απομυθοποιεί πλήρως την πολιτική στράτευση του Γάλλου λογοτέχνη και κατακεραυνώνει το διανοητικό του φλερτ με τους ναζί, ενώ εκμεταλλεύεται την ευκαιρία για να διατυπώσει την αντιμιλιταριστική του κοσμοθεώρηση και να σχολιάσει προφητικά την επερχόμενη, γενικευμένη πολεμική σφαγή. Με την πολεμική του ενάντια στον Σελίν, ο Καμίνσκι μάς προσφέρει μια καλή αφορμή να στοχαστούμε γύρω από το ζήτημα της ευθύνης των συγγραφέων αλλά και της σχέσης μεταξύ λογοτεχνίας και ιδεολογίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Πώς γίνεται ένα πνεύμα σαν τον Σελίν να ξεπέφτει τόσο που ν' αναγκαζόμαστε να τον συγκρίνουμε με έναν Στράιχερ; Εάν μια τέτοια διάνοια αφήνεται να παρασυρθεί σε τέτοιες παρεκκλίσεις, τι θα πρέπει κανείς να περιμένει από αυτούς που έχουν λιγότερα εφόδια για ν' αντισταθούν στους πιο απλοϊκούς πειρασμούς; Αυτό είναι το αγωνιώδες ερώτημα που ξεπερνά κατά πολύ την περίπτωση του Σελίν. [...] Όσο μεγάλος συγγραφέας κι αν είναι, δεν ξέρει πώς ν' απελευθερωθεί από τις αγωνίες του: είναι ένας ασθενής της εποχής μας και δεν έχει καμία πίστη να τον καθοδηγήσει και να τον στηρίξει. Όσο μεγαλύτερο ταλέντο έχει κανείς, τόσο πιθανότερο είναι να βασανίζεται μέσα στον σημερινό κόσμο, όπου τα πάντα καταρρέουν και το μέλλον προμηνύεται γεμάτο αντιφατικές και συχνά χωρίς ομορφιά δονήσεις. Αλήθεια, αρκεί να 'ναι κανείς έστω και λίγο απαισιόδοξος, για ν' απελπιστεί με όλους τους ανθρώπους, με όλες τις τάξεις και μ' όλους τους λαούς, καθώς παρασυρόμαστε στη δίνη ενός κόσμου, ενώπιον των καταναγκασμών του οποίου η αυτοκτονία φαίνεται μερικές φορές ως η μόνη άμυνα". (Χανς-Έριχ Καμίνσκι)

«Το βιβλίο, ντοκουμέντο της ταραγμένης μεσοπολεμικής περιόδου, περιστρέφεται βασικά γύρω από ένα ζήτημα, το οποίο δεν είναι άλλο από την πολιτική στράτευση του Σελίν στο ναζιστικό κίνημα, μια στράτευση που ακόμη προβληματίζει και διχάζει τους θαυμαστές της γραφής του. (?) Κύριος στόχος του Καμίνσκι είναι να προωθήσει τα αντιφασιστικά και τα φιλειρηνικά ιδεώδη (τα οποία θεωρεί συνώνυμα, όπως ακριβώς θεωρεί τον φασισμό συνώνυμο με τον μιλιταρισμό) ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία. Παρατηρώντας γύρω του, βλέπει τα μιλιταριστικά αισθήματα να θεριεύουν και επιχειρεί να προειδοποιήσει απέναντι σε κάτι που αντιλαμβάνεται ως απολύτως ορατό κίνδυνο.» (Μύρων Ζαχαράκης, bookpress.gr, 16/10/2021)

Περιεχόμενα

Ο ΣΕΛΙΝ ΦΑΙΟΧΙΤΩΝΑΣ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ
ΟΔΟΣ ΡΟΚΕΠΙΝ
ΣΦΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ
ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ
Η ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΩΝ
Η ΦΩΝΗ ΕΝΟΣ ΜΕΤΟΙΚΟΥ
ΖΩΗ ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙ
ΣΤΗΝ ΙΕΡΗ ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ
SUA CULPA
Ο ΣΕΜΕΛΒΑΪΣ
Ο ΤΡΟΒΑΔΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΓΚΡΟΜ
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
ΕΠΙΜΕΤΡΟ: Νίκος Ν. Μάλλιαρης
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςCELINE EN CHEMISE BRUNE
ISBN139786188512023
ΕκδότηςΜΑΓΜΑ
ΣειράΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ 4
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2021
Αριθμός σελίδων160
Διαστάσεις21x15
ΜετάφρασηΜΑΓΟΥΛΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΕπιμέλειαΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΑΜΙΝΣΚΙ ΧΑΝΣ-ΕΡΙΧ
Κωδικός Πολιτείας7768-0012
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΖΑΚΙΝΘΗ
ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ-ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΘΕΟΦΑΝΙΑ
€14.90 €7.45
(-50%)
Κερδίζετε €7.45
ΦΟΒΟΣ
ROBIN COREY
€29.68 €14.84
(-50%)
Κερδίζετε €14.84

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS