Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΓΟΤΘΙΚΟΥ ΡΥΘΜΟΥ

Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΓΟΤΘΙΚΟΥ ΡΥΘΜΟΥ

+
-
RUSKIN JOHN
Κωδ. Πολιτείας: 7768-0016
Τιμή Έκδοσης
€16.00
Τιμή Πολιτείας
€11.20
(-30%)
Κερδίζετε €4.80


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η Φύση του γοτθικού ρυθμού αποτελεί μια κραυγή αγωνίας του συγγραφέα για τη σημασία της καλλιτεχνικής τεχνοτροπίας και, μαζί με αυτήν, για την απώλεια της κοινωνίας την οποία θαύμαζε τόσο πολύ. Είναι το καίριο σημείο της σκέψης του Τζον Ράσκιν, διότι κατευθύνει την έρευνα προς ριζοσπαστικά πρωτότυπες κοινωνικο-πολιτικές ιδέες. Ο Γουίλιαμ Μόρις, ο οποίος αργότερα το εξέδωσε αυτόνομα, σ' έναν υπέροχο τόμο του οίκου Kelmscott Press, το χαρακτήρισε ως "ένα από τα σπάνια κι απαραίτητα έργα που μας αφήνει ως παρακαταθήκη ο αιώνας μας". [...] Ο Ράσκιν αντιδρούσε στην εκβιομηχάνιση, η οποία έδειχνε να απειλεί τη δημιουργικότητα σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο: τυποποίηση, μαζική παραγωγή, κοινότοπες ιδέες και επαναλαμβανόμενα μοτίβα. Ήταν λάτρης του πρώιμου γοτθικού ρυθμού, διότι τα οικοδομήματα του τελευταίου ήταν ακατέργαστα κι ασυνήθιστα, ασύμμετρα, πλασμένα από τα ίδια τα χέρια των καλλιτεχνών και των μαστόρων, ενώ τα μοτίβα τους εμπνέονταν άμεσα απ' την ίδια τη φύση. (Τζαν Μόρις)

"Στις μέρες μας προσπαθούμε συνεχώς να διαχωρίσουμε την επινόηση από την εκτέλεση. Διακρίνουμε πλήρως αυτόν που επινοεί από εκείνον που υπακούει, αντιμετωπίζοντας, μάλιστα, τον πρώτο ως ευυπόληπτο πολίτη ενώ τον δεύτερο σαν απλό εκτελεστικό όργανο. Στην πραγματικότητα όμως, ο εργάτης θα έπρεπε συχνά να χρησιμοποιεί τη διάνοιά του, όπως κι αυτός που επινοεί θα πρέπει να συμμετέχει στην εκτέλεση. Αντίστοιχα, αμφότεροι θα έπρεπε να θεωρούνται ευυπόληπτοι, με όλη τη σημασία της λέξης. Δυστυχώς, όμως, έτσι όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, είναι κι οι δυο τους ανυπόληπτοι: ο μεν πρώτος επειδή περιφρονεί τον αδερφό του, ενώ ο δεύτερος επειδή τον φθονεί. Με αποτέλεσμα η κοινωνία να χωρίζεται πλέον σε καταθλιπτικούς διανοούμενους και δυστυχισμένους εργάτες. Καθώς δεν μπορούμε να τις διαχωρίσουμε δίχως σοβαρές συνέπειες για την κοινωνία, μόνον η χειρωνακτική εργασία μπορεί να θεραπεύσει τη διανοητική, και μόνο η επινόηση δύναται να καταστήσει τη χειρωνακτική εργασία ευχάριστη". (Τζον Ράσκιν)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΓΟΤΘΙΚΟΥ ΡΥΘΜΟΥ
ΕΠΙΜΕΤΡΟ - Τζαν Μόρις
ΓΛΩΣΣΑΡΙ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
ΕΡΓΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE NATURE OF GOTHIC
ISBN139786188512061
ΕκδότηςΜΑΓΜΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2022
Αριθμός σελίδων240
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΝΑΖΟΥ ΜΑΡΟΥΛΙΝΑ, ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ Ν. ΝΙΚΟΣ
ΕπιμέλειαΜΟΡΙΣ ΓΟΥΙΛΙΑΜ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΡΑΣΚΙΝ ΤΖΟΝ
Κωδικός Πολιτείας7768-0016
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Nefeli Karapiperi

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

11/9 ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ;
CHOMSKY NOAM
€13.00 €6.50
(-50%)
Κερδίζετε €6.50
Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ
BRACHER KARL-DIETRICH
€21.20 €9.54
(-55%)
Κερδίζετε €11.66

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS