Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Τ.Α΄ ΑΠΑΝΤΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ // ΕΡΓΑ ΕΝ ΖΩΗ

ΑΠΑΝΤΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ΕΡΓΑ ΕΝ ΖΩΗ

ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ ΙΩΝ
Κωδ. Πολιτείας: 6192-0006




Παρουσίαση

"Βέβαια η Ευρώπη μάς δίνει πιστοποιητικά καλής διαγωγής για να καθόμαστε φρόνιμα και να την αφήνουμε και αυτήν ήσυχη και ελεύθερη να κάνη τους σκοπούς τους δικούς της και μείς κολακευόμαστε, οι βλάκες. Όσο για την εμπιστοσύνη των Τούρκων και αυτή είνε ψεύτικη. Πότε μας έκαμαν καλό οι Τούρκοι;"
"Εμείς κυττάζουμε να μη γεννήσουμε ζητήματα, τρεμούλα μας πιάνει άμα βγη στη μέση κανένα. Οι Βούλγαροι φροντίζουν να γεννούν όσο μπορούν περισσότερα ζητήματα για να κερδίσουν τουλάχιστον ένα. Οι Βούλγαροι για να επιτύχουν ένα, ζητούν δέκα και επιτυχαίνουν δύο. Εμείς όταν θέλουμε να επιτύχουμε ένα, ζητούμε ένα και επιτυχαίνουμε μηδέν".
"Οι ξένοι ως τόσο έχουν βαλμένους προξένους στη Μακεδονία· οι Ιταλοί, για να χωθούν ευκολώτερα στην Ήπειρο και στην Αλβανία, οι Γάλλοι, για να φυλάξουν τα απομεινάρια μιας παλιάς επιρροής και για να προστατεύουν την παπική προπαγάντα που την κυνηγούν μέσ' στη Γαλλία, οι Άγγλοι, για να επιβλέπουν Ρώσσους και Αυστριακούς και να προστατεύουν προτεσταντικές αμερικανο-αγγλικές βιβλικές εταιρίες, οι Αυστριακοί, για τα γερμανο-εβραϊκά συμφέροντα, για την Αλβανία, για το φέλιασμα των λαών με κοσμοπολίτικο βοτάνι ως πού να ισοπεδωθούν ολότελα, και τέλος για το δικό τους το ξάπλωμα σε τόπους που δεν είνε δικοί τους, και οι Ρώσσοι, για να καταφέρουν την Μίαν Αγίαν και Πανσλαυϊκήν Ορθοδοξίαν. Για σκοπούς αντίθετους οι Αυστριακοί με τους Ρώσσους έχουν τρυφερώτατη λυκοφιλία και κείνον τον καιρό που νύχτα μέρα προσπαθούσαν τάχα να μεταρρυθμίσουν τη Μακεδονία -για το καλό βέβαια της Τουρκίας- έβαζαν ξεχωριστά και οι δυό φυτίλια στους Βουλγάρους. Οι Τούρκοι ήταν καταγαναχτισμένοι με τους δυό καλούς των φίλους, που από τη μια μεριά τους μπαλόνουν και από την άλλη τους σκάβουν το λάκκο. Ποιος σπρώχνει αδιάκοπα ή αφίνει τους Βουλγάρους, έλεγαν, να ρίχνουν δυναμίτες στη Θεσσαλονίκη, να σφάζουν κόσμο, και να αναστατόνουν τον τόπο; Ποιος γυρεύει από το Σουλτάνο αμνηστίες για τους Βουλγάρους; Όμως παντού, μπροστά στον κάθε ξένο, σ' όλους αντίκρυ, ξεμυτίζουν Έλληνες. Έλληνες στους Γερμανο-Εβραίους. Έλληνες στους Ρώσσους και Αυστριακούς. Έλληνες στους Παπιστάνους και στους Προτεστάντες. Έλληνες στους Ιταλούς. Έλληνες και στους Βουλγάρους. Έλληνες στη μύτη όλων, πώς να μην τους σιχαθούν;" (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ ΑΙΜΑ
ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Λεπτομέρειες
ISBN1397861885354351
ΕκδότηςΕΚΤΩΡ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2021
Αριθμός σελίδων396
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας6192-0006
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

[30/10/2023] pavel19.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πρόκειται γιὰ μιὰ σχετικὰ καλὴ ἔκδοση, ὡστόσο στὸ μέλλον θὰ ἦταν καλὸ νὰ ὑπάρχει καὶ μιὰ εἰσαγωγὴ πού νὰ δίνει μιὰ πρώτη εἰκόνα γιὰ τὸ ποιός ἦταν ὁ ῎Ιων Δραγούμης.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΝΟΥΒΕΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)
DOSTOYEVSKY FYODOR
€23.32 €10.49
(-55%)
Κερδίζετε €12.83
ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ
SERGE VICTOR (VICTOR LVOVICH KIBALCHICH)
€15.05 €7.52
(-50%)
Κερδίζετε €7.53

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS