Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Τ.Δ1 ΑΠΑΝΤΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ // ΜΕΛΕΤΕΣ, ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΑΝΤΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ (ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΟΜΟΣ - ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ)

ΜΕΛΕΤΕΣ, ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΩΝΑ Α΄

+
-
ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ ΙΩΝ
Κωδ. Πολιτείας: 6192-0009
Τιμή Έκδοσης
€21.20
Τιμή Πολιτείας
€14.84
(-30%)
Κερδίζετε €6.36


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Εν τέλει μέσα και πέρα από όλα αυτά ο Ίδας (Ίων Δραγούμης) μένει ένας λεβέντης, ένα παλληκάρι από ρίζα παλιά. Ελλαδική. Ως γνωστόν οι λεβέντες και τα παλληκάρια δεν μπορούν να κάνουν τίποτε στο χώρο της πολιτικής" (Ρ. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ)
"Αν ζούσε ο Ίδας, θα σκιρτούσε η ψυχή του από χαρά μπροστά στο ξέσπασμα του φωτισμένου εθνικισμού του λαού μας. Θάτανε ίσως ο αντάξιος κυβερνήτης του. Θάδινε αρχές και πολίτευμα στην εθνική αυτή ζωτικότητα, και θα προτιμούσαμε το συστηματοποιημένο εθνικισμό του Ίδα, ακόμη και μείς οι σοσιαλιστές. Γιατί μόνο κάτι συστηματοποιημένο μπορεί να εξελιχθή ομαλά σε κάτι επίσης συστηματοποιημένο" (Ν. ΓΙΑΝΝΙΟΣ)
"Ο πολιτικός και κομματικός φανατισμός, όταν μαθεύτηκε η απόπειρα κατά του Βενιζέλου που έγινε στη Γαλλία, διάλεξε έναν από τους καλλίτερους και τιμιότερους αντιπάλους του Βενιζελισμού για να τον θυσιάση στο βωμό του μίσους και της αντεκδίκησης" (Γ. ΚΟΡΔΑΤΟΣ)
"Ο Ίδας ήτανε λοιπόν εθνικιστής, φωτισμένος όμως! Εχθρός της επίσημης, καθαρευουσιάνικης, κούφιας πατριδοκαπηλείας, που δυστυχώς ποτέ δεν έλειψε από τον τόπο μας. Ο Ίδας δεν ήτανε εχθρός των ανθρωπιστικών ιδεών. Ήξερε όμως πως η Ελλάδα δεν είχε ωριμάσει για σοσιαλισμό κ' έπρεπε πρώτα να κάμη την εθνικιστική της εξέλιξη. Σ' αυτό δεν είχε άδικο, αν κρίνουμε σε τι φριχτά σφάλματα και τρέλλες οδήγησαν η ρομάντσα και η δημαγωγία του μπολσεβικισμού, που έγινε σε πολλές χώρες φορέας δικτατοριών. Η Ελλάδα όμως είχε συνθήκες ευνοϊκές όπου θα μπορούσε να βασιστή και να επιτύχη ο επιστημονικός, εξελιχτικός, ήπιος σοσιαλισμός, μα κι' αυτό ο Δραγούμης δεν ήθελε να το παραδεχτή. Σήμερα, αν ζούσε και άκουε τον κ. Νικολούδη να βεβαιώνει πως ο στρατηγός I. Μεταξάς είτανε "σοσιαλιστής" και ότι εφάρμοσε "σοσιαλισμό", ο Ίδας θα καταλάβαινε τι μεγάλη σημασία έχουν τα κοινωνικά ζητήματα για έναν τόπο, -που τόσο τα παράβλεπε,- κι' ότι ο Χίτλερ, ο Ντούτσε, ο Στάλιν και λοιποί δεν μπορούν πια να κυβερνούν τους λαούς παρά μοναχά "εν ονόματι" του σοσιαλισμού, έστω κι' όπως αυτοί τον αντιλαμβάνονται" (Ν. ΓΙΑΝΝΙΟΣ)

Περιεχόμενα

Ίων Δραγούμης: Πάντα επίκαιρος
Γράμματα προς τον Ίωνα Δραγούμη
Ο Νουμάς
Νέα Εστία
Βιογραφική σύνθεση
Σκόρπιες αναφορές στον Δραγούμη
Πέτρου Ωρολογά: Ίων Δραγούμης
Εθνικιστικός σύνδεσμος: Ίων Δραγούμης, ένας προφήτης του ελληνικού εθνικισμού
Ποιοι έγραψαν για τον Δραγούμη
Λεπτομέρειες
ISBN139786188535473
ΕκδότηςΕΚΤΩΡ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2021
Αριθμός σελίδων310
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας6192-0009
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΠΡΩΤΗ ΑΓΑΠΗ
TURGENEV S. IVAN
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΤΛΑΣ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
KONSTAM ANGUS
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS