Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΟΛΑΖ - ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ - ΘΕΑΤΡΟ Τ.Β΄

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ΓΙΑ ΚΟΛΑΖ - ΘΕΑΤΡΟ - ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

ΜΑΓΟΥΛΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0920-0086




Παρουσίαση

Πολύ θα θέλαμε να είμαστε ο "ήλιος ταξιδευτής" και να βρεθούμε στον αυριανό κόσμο των σημερινών παιδιών. Να δούμε τις ανακαλύψεις τους, τα δημιουργήματά τους, τα καινούργια στοιχεία που θα κυριαρχούν, τις αξίες τους, που βέβαια θα διαφέρουν από αντίστοιχα του δικού μας, του σημερινού κόσμου.
Ο Παρθενώνας ήταν το αποτέλεσμα, το αποκορύφωμα πολλαπλών συγκρίσεων με παληότερα κτίσματα. Δεν δημιουργήθηκε, δηλαδή "εκ του μη όντος" αλλά ύστερα από προσπάθειες, απόπειρες, βελτιώσεις, ανακαλύψεις κ.λ.π.
Το αεροπλάνο ήταν το αποτέλεσμα των από αιώνες προσπαθειών του ανθρώπου να μιμηθεί τα πουλιά και να μετακινείται εναέρια. Ώσπου τελικά εκμεταλλευόμενοι όλο και πιο πολύ τα επιτεύγματα της επιστήμης φτάσαμε στη διαστημική εποχή.
Πόσο μεγάλες προσπάθειες έχουν γίνει και γίνονται από τον άνθρωπο να μεταφέρει και να μικρύνει ή να μεγαλώσει διάφορα στοιχεία της φύσης και να τα μεταφέρει στο δικό του χώρο. Όλα αυτά γίνονται για να μελετήσουμε το περιβάλλον μας αλλά και για να το ομορφήνουμε.
Πολλές φορές έχουμε παρακολουθήσει το ίδιο θεατρικό έργο σε διαφορετικές χρονικές στιγμές χωρίς να μας κουράσει η επανάληψη γιατί κάθε φορά ήταν δοσμένο από διαφορετική σκηνοθετική οπτική γωνία.
Έτσι και κάθε υπάρχουσα κατάσταση κυοφορεί πάντα μια καινούργια. Άρα ο σημερινός μας κόσμος δεν θα πρέπει να θεωρηθεί στατικός αλλά σαν ένα στάδιο - αφετηρία για τη διαρκή εξέλιξη του πολιτισμού. Έτσι και στην εξέλιξη αυτή πρώτοι οι γονείς θα βάλουν το θεμέλιο λίθο της διαπαιδαγώγησης και στη συνέχεια ο δάσκαλος και το κοινωνικό περιβάλλον. Εμείς οι δάσκαλοι θα είμαστε οι πορτιέρηδες και οι καθοδηγητές για τους καινούργιους ορίζοντες των παιδιών μας. Αυτή η καθοδήγηση θα γίνει πιο εποικοδομητική αν το θεωρητικό μέρος πλαισιώνεται και από εποπτικό υλικό. Τέλος, η εμπέδωση θα γίνει με προσωπικές δημιουργίες των παιδιών. Ένα από τα εφόδια που θα δοθεί στα παιδιά για δημιουργία είναι η τέχνη του κολλάζ, των τρισδιάστατων κατασκευών, της αρχιτεκτονικής και των διαφόρων μορφών του θεάτρου. Μ' αυτά τα εφόδια το βασικό μας αίτημα δεν είναι να γίνουν τα παιδιά καλλιτέχνες, αλλά να γνωρίσουν τον κόσμο όπου ζουν αυτή τη στιγμή και να συμβάλλουν μελλοντικά στη δημιουργία του δικού τους κόσμου". (ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ)

Περιεχόμενα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Για τον δάσκαλο της Τέχνης
ΚΟΛΛΑΖ (COLLAGE)
Γενικά
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Απόψεις
Τρισδιάστατες χαρτοκατασκευές παιδιών
1. Ανάπτυξη τρισδιάστατων κατασκευών
2. Ελεύθερες κατασκευές
ΘΕΑΤΡΟ
1. Δραματοποίηση ή θέατρο από παιδιά
2. Θέατρο αντικειμένων
3. Θέατρο σκιών
4. Κουκλοθέατρο
Πίνακας
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Λεπτομέρειες
ISBN139789600100587
ΕκδότηςGUTENBERG
ΣειράΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2000
Αριθμός σελίδων128
Διαστάσεις24x17
Προτεινόμενες ηλικίες9-12 ετών
ΕπιμέλειαΜΑΜΑΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Κωδικός Πολιτείας0920-0086
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
ΒΟΥΡΝΑΣ ΤΑΣΟΣ
€11.90 €5.95
(-50%)
Κερδίζετε €5.95
Η ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΟΣ
GUIN URSULA. LE
€13.04 €6.52
(-50%)
Κερδίζετε €6.52

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS