Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΖΙΛ ΜΠΛΑΣ ΝΤΕ-ΣΑΝΤΙΛΙΑΝ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΖΙΛ ΜΠΛΑΣ ΝΤΕ ΣΑΝΤΙΛΙΑΝ

+
-
LESAGE ALAIN-RENE
Κωδ. Πολιτείας: 0920-0074
Τιμή Έκδοσης
€32.85
Τιμή Πολιτείας
€23.00
(-30%)
Κερδίζετε €9.85


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Αν ένα από τα κύρια γνωρίσματα της κλασικής λογοτεχνίας είναι η διαχρονικότητα, ο «Ζιλ Μπλας» αποτελεί αδιαμφισβήτητα το φωτεινότερο παράδειγμά της: μια απολαυστική σάτιρα για τα ήθη, τα έργα και τις ημέρες "κρατούντων" κι "υποταχτικών", γραμμένη με ειρωνεία, χιούμορ και βαθιά γνώση των ανθρώπινων ορίων. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Κι αυτό ακριβώς εκφράζει ο ατιθάσευτος Ζιλ Μπλας: είναι ένα γνήσιο απόπαιδο, ένας αιώνιος έφηβος που δεν λέει να ενηλικιωθεί ακριβώς επειδή αρνείται να χαρίσει στους κυρίαρχους την αθωότητά του. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος ο Μαρκ Τουέιν ανέφερε ως πρότυπο του Χάκλμπερι Φιν, που προτιμά να είναι ελεύθερος παρά πολιτισμένος, τη μορφή του Ζιλ Μπλας - το ίδιο έκανε και ο Ντοστογιέφσκι κάθε φορά που έπρεπε να μεταμορφώσει τον εσωστρεφή ήρωά του στον ειρωνικό και δηκτικό κήνσορα της άρχουσας τάξης. Αναφορές στη μορφή του Ζιλ Μπλας έχει κάνει και ο Μαζόχ στην Αφροδίτη με τη γούνα, ακόμα και ο Μπαλζάκ. Στο όνομα Ζιλ Μπλας, επίσης, οφείλουν τον τίτλο τους πολλά περιοδικά και ομώνυμοι ήρωες, καθώς δεν ήταν απλώς ένας πρωταγωνιστής αλλά ενσάρκωνε μοναδικά το πρότυπο του πολυμήχανου τυχοδιώκτη που πολλά αφεντικά γνώρισε αλλά δεν υπέκυψε σε κανένα , ίσως γι' αυτό να τον μίσησαν και κραταιά ονόματα όπως Βολταίρος. Σε τελική ανάλυση, δεν εκπροσώπησε τις μεγάλες ιδέες, παρά την απαρασάλευτη και αυθεντική δύναμη του να είναι ο εαυτός του. Ο περίφημος ετούτος «πίκαρος» (δυτικόφερτος καραγκιόζης, όπως τον αποκαλεί ο Δημήτρης Αρμάος στα προλεγόμενα της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου) φαίνεται να συγκροτείται πρώτη φορά ολοκληρωμένα στο κλασικό αριστούργημα του Αλέν Λεσάζ. Όντας ένας τυχοδιώκτης αγνώστου καταγωγής, δεν φέρει τα γνωρίσματα της τάξης του παρά μόνο τα πλεονεκτήματα του ελεύθερου, σατιρικού, ειρωνικού και ενίοτε βρόμικου πνεύματός του. Προσαρμοστικός, ταλαντούχος και ικανός να διεισδύει με ευκολία σε διαφορετικά περιβάλλοντα, δεν είχε πρόβλημα να εκφράσει τις πανούργες θέσεις του και, ναι, να παραδεχτεί - πρώτη φορά ίσως με τέτοια ένταση σε μυθιστόρημα - ότι είναι ατελής. (Τίνα Μανδηλαρά, www.lifo.gr 18/12/2014)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςHISTOIRE DE GIL BLAS DE SANTILLANE
ISBN139789600105971
ΕκδότηςGUTENBERG
ΣειράORBIS LITERAE
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1995
Αριθμός σελίδων1024
Διαστάσεις20x11
ΠρόλογοςΑΡΜΑΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜετάφρασηΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΛΕΣΑΖ ΑΛΕΝ - ΡΕΝΕ
Κωδικός Πολιτείας0920-0074
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

billias, maria tsadiraki, leukokrino, geogatz, dimbik, ΦΜ70, Christos Kitsos, Arabornn, Antonis1223452442

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

maria tsadiraki, Christos Kitsos

Κριτικές για το προϊόν

[03/09/2016] anastazia64.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πολυ ωραιο βιβλιο. Το συστηνω ανεπιφυλακτα σε ολους. Ο Ζιλ Μπλας ειναι ενας ανθρωπος που κατα την γνωμη μου ολοι του μοιαζουμε αλλοι λιγοτερο και αλλοι περισσοτερο και ο οποιος μεσα απο τις περιπετειες του μπορει να μας δωσει μαθηματα ηθικης αλλα και συμπεριφορας απεναντι στον εαυτο μας αλλα και στους γυρω μας.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΟΣ
GUIN URSULA. LE
€13.04 €6.52
(-50%)
Κερδίζετε €6.52
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΤΛΑΣ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
KONSTAM ANGUS
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS