Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΜΛΕΤ

ΑΜΛΕΤ

+
-
SHAKESPEARE WILLIAM
Κωδ. Πολιτείας: 0920-1275
Τιμή Έκδοσης
€14.00
Τιμή Πολιτείας
€10.50
(-25%)
Κερδίζετε €3.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο ΑΜΛΕΤ είναι το έργο που κατεξοχήν κατοικείται από ίσκιους αγνοουμένων, είτε το έγραψε ο Σαίξπηρ για να περιθάλψει κάποιον δικό του ακριβό και ανομολόγητο αγνοούμενο είτε όχι. Μολαταύτα, όσο κι αν βλέπουμε στον Άμλετ ένα έργο πένθους από τα πιο συγκινητικά και πιο ανήσυχα στη λογοτεχνία, δεν θα καταφέρουμε ποτέ να διεισδύσουμε "στην καρδιά του μυστηρίου" του Σαίξπηρ. Δεν χρειάζεται, άλλωστε. Το φάσμα των συναισθημάτων μας για όλα όσα είναι για μας βαθύτερα από το δάκρυ θα εμπλουτίζεται πάντα από αυτή τη βαθιά δομημένη αδιαφάνεια του σαιξπηρικού ήρωα. Εκείνος θα κερδίζει τη δυσκολότερη μάχη της έκφρασης και θα πεθαίνει τον δυσκολότερο θάνατο. "Τ' άλλα είναι σιωπή". Το δικαίωμά μας σ' αυτή τη σιωπή, τη σιωπή μιας βαθύτερης κατανόησης του εαυτού μας και του άλλου, το κατέκτησε για λογαριασμό όλων μας ο Άμλετ. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Inauguratio
Προλεγόμενα
Η τραγωδία του Άμλετ, πρίγκιπα της Δανίας
Πρόσωπα του δράματος
Πρώτη Πράξη
Σκηνές 1 - 5
Δεύτερη Πράξη
Σκηνές 1 - 2
Τρίτη Πράξη
Σκηνές 1 - 4
Τέταρτη Πράξη
Σκηνές 1 - 7
Πέμπτη Πράξη
Σκηνές 1 - 2
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE TRAGEDY OF HAMLET, PRINCE OF DENMARK
ISBN139789600116731
ΕκδότηςGUTENBERG
ΣειράΘΕΑΤΡΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2015
Αριθμός σελίδων248
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΚΑΨΑΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
ΜετάφρασηΚΑΨΑΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΕΞΠΙΡ ΓΟΥΙΛΙΑΜ
Κωδικός Πολιτείας0920-1275
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

antonis moros, geopap1984, tgrapsas, DIMITRIS KAZAKIDIS, master1595, gregoman

Κριτικές για το προϊόν

[13/04/2021] tgrapsas.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Για τον Άμλετ δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα παραπάνω από το ότι στέκεται στην κορυφή της παγκόσμιας λογοτεχνίας.
Πάνω στην συγκεκριμένη έκδοση, η μετάφραση είναι καταπληκτικ. Ο Διονύσης Καψάλης έχει βρει το «κλειδί» του Σαίξπηρ και μας τον παρουσιάζει σαν να είναι ένα δικό μας κείμενο. Συγχαρητήρια.
[06/12/2019] oceansoul.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Αξιόλογη έκδοση με έξοχη μετάφραση. Ίσως το πιο σημαντικό έργο του Σαίξπηρ. Η τραγικότητα του Άμλετ πρωτοστατεί στο έργο κ μας παρασύρει στον κικεώνα της αγωνιώδους παράνοιας που υφίσταται ο ήρωας, λόγω της αδικίας που υπέστη. Ένα βάσανο που κορυφώνεται με το θάνατο. Ένας ήρωας που δυστυχεί εξαιτίας της ηθικής συνείδησής του, όταν έρχεται αντιμέτωπος με τη ματαιοδοξία και τη φαυλότητα των γύρω του.
[09/11/2015] antonis moros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ο Άμλετ είναι ενδεχομένως ο πιο αναγνωρίσιμος θεατρικός χαρακτήρας και ο πιο επιδραστικός. Τούτο συμβαίνει διότι αποτελεί περιεχόμενο και περιέχων της θεατρικής δράσης: φέρει μέσα του την τραγωδία και προσπαθεί να βγει έξω από αυτήν, να κοινωνήσει την άχαρη μοίρα του, να επισημάνει το εφήμερο και μάταιο του βίου κι εν τέλει να γίνει πρεσβευτής των δεινών όλου του κόσμου. Καθ'ότι είναι σκοτεινός, ένας αμετανόητος είρων, πολύ έξυπνος και υπερόπτης, είναι παρεξηγημένος. Είναι ωστόσο ακριβοδίκαιος, θέλει να εκδικηθεί για τον θάνατο του πατέρα του από τον αιμομίκτη θείο του. Δεν συμβιβάζεται με την νηφαλιότητα -σχεδόν ακινησία- και την επανάπαυση της μητέρας του, ούτε με τη ραδιουργία του θείου του. Οπότε τον εκτιμάς και συμπάσχεις. Όλοι βρίσκονται απέναντι του -εκτός από τον πιστό του φίλο Οράτιο. Κινείται μόνος, ξεχνά την προσωπική του ζωή, τον έρωτα, τα όνειρα του, οδηγείται σε μια εικονική τρέλα, προκειμένου να δικαιωθεί. Η τύχη του είναι προδιαγεγραμμένη. Έχει γραφτεί ογκώδης βιβλιογραφία για τον πρίγκηπα της Δανίας, τα λόγια του μας αφορούν και μας συγκλονίζουν, διότι ο Άμλετ -ιδανικά πάντα- είναι ένας από μας. Έξοχη εισαγωγή και μετάφραση από τον ποιητή Διονύση Καψάλη.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΥΦΗ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΒΙΡΒΙΔΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
€33.95 €15.28
(-55%)
Κερδίζετε €18.67
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΕΙΑΣ
MINOIS GEORGES
€44.52 €17.81
(-60%)
Κερδίζετε €26.71

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS