Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΣΠΡΑ // ORBIS LITERAE 19 //ΣΕΙΡΑ

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΣΠΡΑ

+
-
COLLINS WILKIE
Κωδ. Πολιτείας: 0920-1384
Τιμή Έκδοσης
€30.00
Τιμή Πολιτείας
€21.00
(-30%)
Κερδίζετε €9.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το πρώτο μυθιστόρημα της αισθηματικής λογοτεχνίας μυστηρίου (sensation novel), ένα έργο που συνδυάζει τις συγκινήσεις της μεσαιωνικής λογοτεχνίας με τον ψυχολογικό ρεαλισμό μιας σύγχρονης θεματογραφίας και μεταφέρει τον έρωτα αλλά και τη φρίκη του μεσαιωνικού μυθιστορήματος στα σαλόνια μιας μεσοαστικής βικτοριανής Αγγλίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Σήμερα, με την εμπειρία που διαθέτουμε, μετά από τόσες αστυνομικές σειρές που έχουμε δει, και τόσα θρίλερ και νουάρ που έχουμε διαβάσει, μπορούμε να εντοπίσουμε τη μαστοριά στην κατασκευή της πλοκής, την καινοτομία στη δομή με την εναλλαγή των αφηγητών που ο Κόλλινς αποτόλμησε ήδη στα μέσα του δεκάτου ενάτου αιώνα. Ο κάθε αφηγητής πιάνει το νήμα από διαφορετικό σημείο, δίνοντάς μας όχι μόνο μια διαφορετική οπτική, αλλά διαλευκαίνοντας ο καθένας διαφορετικό σημείο της ιστορίας, και, ταυτόχρονα, αφήνοντας άλυτα κάποια κεντρικά μυστήρια, κάνοντας τον αναγνώστη να υποθέτει, να αναρωτιέται και να στοιχηματίζει... Η μαστοριά στη δημιουργία σασπένς, η ευκολία του στο να αποτυπώνει την σκοτεινή πλευρά όλων σχεδόν των χαρακτήρων, μάς κάνει να αναρωτιόμαστε - ακόμα και σήμερα - τι είναι αυτό, πέρα από την εθιστική πλοκή, που αποσπά το ενδιαφέρον των αναγνωστών.
Νομίζω πως το πιο κρίσιμο από τα θέματα του μυθιστορήματος είναι το θέμα της "κατασκευής" της ταυτότητας κι αυτό είναι που καθιστά το μυθιστόρημα επίκαιρο, αυτός είναι ο λόγος που βρίσκει απήχηση και στους σύγχρονους αναγνώστες. Το θέμα της ταυτότητας όχι μόνο δεν έχει εξαντληθεί, αλλά σήμερα με την κυριαρχία των κοινωνικών δικτύων είναι πιο "καυτό" από ποτέ: όχι μόνο για τη διαδικασία της κατασκευής μιας πλαστής ταυτότητας (όλοι ξέρουμε την ευκολία με την οποία μπορεί να υιοθετήσει κάποιος όποιο προσωπείο θέλει και να εμφανιστεί στον κόσμο του διαδικτύου), αλλά και το πόσο εύκολα μπορεί η ταυτότητα να αποσπαστεί και να επινοηθεί μια εντελώς διαφορετική ιστορία ή να χρησιμοποιηθεί προς όφελος αγνώστων. Επίσης, η ευκολία με την οποία μπορεί κανείς να "στήσει" ένα προφίλ, να υποκλέψει χαρακτηριστικά και πληροφορίες και να συνθέσει το δικό του αφήγημα για τον άλλον, ελλοχεύει τον κίνδυνο να βρεθεί κανείς χωρίς ταυτότητα και ιστορία. Στο μυθιστόρημα βλέπουμε πως οι ταυτότητες εύκολα χάνονται και επινοούνται εκ νέου.
Το θέμα της γνησιότητας και της μοναδικότητας της ταυτότητάς μας και η ιδέα πως αυτή μάς ανήκει δικαιωματικά, επειδή γεννηθήκαμε σε έναν τόπο από συγκριμένους γονείς, εδώ αμφισβητείται. Η ταυτότητα μπορεί να είναι προϊόν τού τι άλλοι πιστεύουν για μας ή ακόμα χειρότερα το τι τους εξυπηρετεί να πιστεύουν, η γνησιότητα είναι η πιο ευάλωτη ιδιότητα, καθώς τα φαινόμενα μπορεί μεν να απατούν, αλλά σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί η απάτη, δεν υπάρχει τρόπος να αμυνθείς. (Αργυρώ Μαντόγλου, bookpress.gr, 19/12/2016)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE WOMAN IN WHITE
ISBN139789600118162
ΕκδότηςGUTENBERG
ΣειράORBIS LITERAE
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2016
Αριθμός σελίδων986
Διαστάσεις20x11
ΠρόλογοςΣΑΔΕΡΛΑΝΤ ΤΖΟΝ
ΜετάφρασηΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΡΡΙΚΟΣ
ΕπιμέλειαΜΠΕΛΛΑ-ΑΡΜΑΟΥ ΖΩΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΟΛΙΝΣ ΓΟΥΙΛΚΙ
Κωδικός Πολιτείας0920-1384
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Μενέλαος, lena_exarchou, aakou, geky, emilio77, Christos Kitsos, geogatz

Κριτικές για το προϊόν

[08/04/2021] skoumpi_g.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Θα ξεκινήσω με τον υπέροχο λόγο, το καταλαβαίνεις απο τις πρώτες σελίδες. Επίσης η ιστορία/ πλοκή σου τραβά το ενδιαφέρον. Δεν σε κουράζει, και φυσικά να πω πως οι εκδόσεις GUTENBERG έχουν κάνει υπέροχη δουλειά στις μεταφράσεις όλης της σειράς.
[19/07/2020] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Γιατί να διαβάσει κάποιος αυτό το βιβλίο; Για την καταιγιστική πλοκή, για τον πρωτότυπο τρόπο αφήγησης με τους διαφορετικούς διαδοχικούς αφηγητές της ιστορίας, για την αγωνία που προκαλεί στον αναγνώστη, για την αξεπέραστη "σκοτεινή" ρομαντική ατμόσφαιρα της εποχής, για τον αριστοτεχνικό τρόπο παρουσίασης των χαρακτήρων, για την πολύ καλή μετάφραση και γιατί περιλαμβάνει τα πάντα: μυστήριο, έρωτα, ίντριγκες, κατασκοπεία, απάτες! Δίνω τέσσερα και όχι πέντε αστεράκια, γιατί γίνεται λίγο φλύαρο στις 150 τελευταίες περίπου σελίδες.
[11/06/2019] aakou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ατμοσφαιρικό και μυστηριώδες όπως όλα τα έργα του Κόλλινς. Δεν αφήνεις τα μυθιστορήματά του στην μέση κι αν το κάνεις έχεις το μυαλό σου συνέχεια σ αυτά μέχρι να τα τελειώσεις. Θυμάμαι πόσο είχα επηρεαστεί όταν τέλειωσα τον Ζοφερό Οίκο και το Αρμαντέιλ. Μου πήρε καιρό μέχρι να συνέλθω από την επιρροή που είχαν ασκήσει πάνω μου.
[28/03/2019] lena_exarchou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το βιβλίο αυτό προσφέρει αναγνωστική απόλαυση σε όλη τη διάρκεια του. Η ιστορία είναι συναρπαστική, έχει σασπένς, είναι καλογραμμένη με τρόπο που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον και σε διάφορα σημεία έχει ένα ιδιότυπο χιούμορ που το βρήκα διασκεδαστικό.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΝΤΙΟ ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ
AYKOL ESMAHAN
€15.92 €5.57
(-65%)
Κερδίζετε €10.35
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΑΞΕΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
€25.00 €12.50
(-50%)
Κερδίζετε €12.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS