Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΚΑΛΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ // ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΘΟΥΣ

Ο ΚΑΛΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΘΟΥΣ

+
-
FORD FORD-MADOX
Κωδ. Πολιτείας: 0920-1418
Τιμή Έκδοσης
€15.00
Τιμή Πολιτείας
€11.25
(-25%)
Κερδίζετε €3.75


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Καλός Στρατιώτης (1915) αναγνωρίστηκε ως κορυφαία στιγμή του μοντερνισμού στη λογοτεχνία. Κάποιοι κριτικοί επαίνεσαν την ομορφιά και τη σοφία του μυθιστορήματος, άλλοι εξέφρασαν αγανάκτηση για τη νοσηρή σεξουαλική ατμόσφαιρα του βιβλίου.
Ο Graham Greene το θεωρεί ένα από τα πλέον έξοχα μυθιστορήματα του 20ού αιώνα. Ο Ford παρασύρει τον αναγνώστη στο λαβύρινθό του, τον οποίο κατασκευάζει με απόλυτη διαύγεια, ψυχρή πανουργία και παγωμένη επινοητικότητα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ο Καλός στρατιώτης, αν και είναι ένα κατεξοχήν ψυχολογικό μυθιστόρημα, παραμένει σκεπτικιστικό ως προς τη γνώση των έσχατων ψυχικών προθέσεων και κινήτρων. "Η γνώση αυξάνει τη θλίψη", σύμφωνα με τον Εκκλησιαστή - και τον κυνισμό, θα πρόσθετα. Ο αφηγητής, που αυτοαποκαλείται "κυνικός", το ξέρει καλά: "Ας έρθω τώρα στην 4η Αυγούστου του 1913, την τελευταία ημέρα της απόλυτής άγνοιάς μου - και σας διαβεβαιώ της τέλειας ευτυχίας μου". Ο αφηγητής επαναλαμβάνει διάφορα "Δεν ξέρω", "Όλα είναι στο σκοτάδι" και "Δεν υπάρχει κανένας οδηγός", θαρρείς πως είναι ο λιγότερο κατάλληλος για να εξιστορήσει τη ζωή του και τη ζωή των πιο κοντινών του προσώπων. Η ιστορία του είναι όντως λυπητερή, όχι όμως μόνο επειδή διαπιστώνουμε για πολλοστή φορά το ανικανοποίητο των ανθρώπινων επιθυμιών: "Είναι ένας αλλόκοτος κι απίστευτος κόσμος! Γιατί δε μπορούν οι άνθρωποι να έχουν αυτό που θέλουν; Τα πράγματα είναι όλα εδώ για να προσφέρουν στον καθένα ικανοποίηση κι όμως, ο καθένας έχει το λάθος πράγμα". Είναι λυπητερή, πραγματικά θλιβερή, επειδή παράλληλα αναδεικνύει το ανεξιχνίαστο των έσχατων προθέσεων και κινήτρων. Το παραπάνω απόσπασμα τελειώνει ως εξής: "Ίσως εσείς μπορείτε να βγάλετε μιαν άκρη απ' αυτό εγώ όχι, με ξεπερνάει". (Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, bookpress.gr, 5/5/2017)

Περιεχόμενα

Σημείωμα για τη έκδοση
Ο καλός στρατιώτης
Επίμετρο του συγγραφέα
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE GOOD SOLDIER
ISBN139789600118483
ΕκδότηςGUTENBERG
ΣειράALDINA
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2017
Αριθμός σελίδων368
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΠΑΜΠΑΣΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ-ΙΚΑΡΟΣ
ΕπιμέλειαΜΑΜΑΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΟΡΝΤ ΦΟΡΝΤ-ΜΑΝΤΟΞ
Κωδικός Πολιτείας0920-1418
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

OlgaSter, valiat, cat7fish3

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

OlgaSter

Κριτικές για το προϊόν

[04/10/2023] antonis moros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Φαντάζομαι ο μοντερνισμός αφορά στη μη γραμμική αφήγηση, τις αναλαμπές και κυρίως την άγνοια του αφηγητή: πηγαινοέρχεται χρονικά, φορές χωρίς να γνωρίζει τα ακριβή γεγονότα, δημιουργώντας μία εντύπωση αποξένωσης. Παρά την προσεγμένη γλώσσα, παρατηρείται μία επαναφορά στην περιγραφή των ιστοριών από -και καλά- διαφορετικές οπτικές γωνίες, μία συνεχής επανάληψη των κύριων ονομάτων που καταντά κουραστική, καθιστώντας το όλο ανάγνωσμα μελοδραματικό και εν τέλει μάλλον αδιάφορο. Ο αφηγητής μένει ξεκρέμαστος, σαν να ήταν απών από αυτά που περιγράφει: μία ιστορία αδαημοσύνης.
[24/05/2023] Ελισάβετ..   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Από το οπισθόφυλλο: "κορυφαία στιγμή του μοντερνισμού στη λογοτεχνία" και "από τα πλέον έξοχα μυθιστορήματα του 20ού αιώνα" και, ευλογα, τσιμπάς για να ψαχνεις 360 σελίδες τί δεν πάει καλά. Γιατι πραγματικά κάτι δεν λειτουργεί σωστα, όταν διηγειται κανείς μια ενδιαφέρουσα, αν και μελοδραματική, ιστορία εξαπάτησης που διαπλέκεται αναμεσα σε δυο ζευγαρια μεσω θραυσματικών γεγονότων που δεν εχουν αυστηρα χρονολογική σειρά. Για αρχή, και τα δυο ζευγάρια εμοιαζαν να ειναι μαριονέτες, ανευρα πλάσματα χωρίς χαρακτήρα ή, πιο σωστά, με χαρακτήρες μονοδιάστατα δοσμένους: Γυναικες slutty ή naive, αντρες νεροβραστους ή πανηλίθιους (ο αφηγητης, για παραδειγμα) που αδυνατουν να δουν κατω από τη μυτη τους. Επιπλέον, ακόμη και ως ωδή στο γελοιο να προσπαθησει καποιος να το δει κανείς, η παντελής ελλειψη ειρωνείας για ολους αυτους τους νευρωσικούς έχει ως αποτέλεσμα να τους χλευασει ή να τους διακωμωδήσει.
[11/01/2022] skoumpi_g.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Περίεργο βιβλίο στις πρώτες 60 σελίδες σκέφτεσαι "τι διαβάζω Θεε μου " !!! Μεχρι τις 100 εχεις μπει πλέον στο νόημα και ακολουθείς την ιστορία!!!
Καθώς ξετυλίγεται η ιστορία υπάρχουν πολλές ανατροπές και οι χαρακτήρες είναι ωραία δοσμένοι. Δεν με ξετρέλανε όμως!!!
[09/07/2019] oceansoul.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ενδιαφέρον βιβλίο. Αριστοτεχνική γραφή όπως ακριβώς την περιγράφουν οι κριτικές. Η ιστορία θυμίζει τα ερωτικά πάθη της εποχής μας αν και γράφτηκε αρκετές δεκαετίες πριν, κάτι που δείχνει ότι είτε ήταν διορατικός ο συγγραφέας είτε είναι διαχρονικές μερικές συνήθειες των ανθρώπων.
[24/04/2018] LaKiz.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ο Καλός στρατιώτης είναι ένα βιβλίο περιλαμβάνεται σε λίστα του Observer με τα 100 καλύτερα μυθιστορήματα όλων των εποχών, σε λίστα της Guardian με τα 100 καλύτερα μυθιστορήματα της αγγλόφωνης λογοτεχνίας και σε πολλές ακόμη. Είναι ένα από τα λιγότερα γνωστά αριστουργήματα του ευρωπαϊκού μοντερνισμού, μια «ιστορία πάθους» γραμμένη με μια λίαν διαυγή και απέριττη πρόζα που παρασέρνει πονηρά τον αναγνώστη στα μυστικά των χαρακτήρων της. Η ιστορία είναι απλή: δύο ζευγάρια πλουσίων οι Αμερικανοί Ντάουελ και οι Εγγλέζοι Άσμπερναμ, περνούν παρέα τον χρόνο τους σε ένα ευρωπαϊκό θέρετρο. Η φαινομενικά ειρηνική ζωή τους κρύβει ένα πλήθος συμβάντων που θα μεταμορφώσουν τις μεταξύ τους σχέσεις. Την εκ πρώτης όψεως αδιάφορη, μα στην πραγματικότητα εξαιρετικά πολυκύμαντη ιστορία τους, έχει καταγράψει και αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο, ένας εκ των πρωταγωνιστών, με βασικό στόχο να κατανοήσει πώς τα πράγματα έλαβαν την τόσο παρακμιακή, τόσο πτωτική, τόσο μίζερη πορεία τους. Ο αφηγητής κατευθύνει τον αναγνώστη, ο οποίος, όσο προχωρά στην ανάγνωση, τόσο αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι τα πράγματα δεν είναι όπως ακριβώς είναι. Ένα κατ'εξοχήν ψυχολογικό μυθιστόρημα, σε μια εξαιρετική μετάφραση.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΑ ΤΡΟΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
COCTEAU JEAN
€15.90 €7.16
(-55%)
Κερδίζετε €8.74
ΑΛΛΑΞΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ
*NORS DORTHE
€13.30 €4.66
(-65%)
Κερδίζετε €8.64

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS