Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΣΤΟΟΥΝΕΡ

Ο ΣΤΟΟΥΝΕΡ

+
-
WILLIAMS JOHN
Κωδ. Πολιτείας: 0920-1416
Τιμή Έκδοσης
€15.00
Τιμή Πολιτείας
€10.50
(-30%)
Κερδίζετε €4.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το μυθιστόρημα περιγράφει τη ζωή και τη σταδιοδρομία του Στόουνερ, ενός βοηθού καθηγητή της Αγγλικής Φιλολογίας: τη διδασκαλία του, τις σχέσεις του στο Πανεπιστήμιο, τις φιλίες του, την αποτυχία του γάμου του αλλά και τον έρωτά του για μια νεαρή καθηγήτρια, σχέση που θα εμπλακεί αναπόφευκτα στις αντιθέσεις και τους ανταγωνισμούς της πανεπιστημιακής ζωής. "Το σημαντικότερο στοιχείο του μυθιστορήματος, γράφει ο συγγραφέας, είναι η συνείδηση του έργου, του επαγγέλματος που έχει ο Στόουνερ... Η αγάπη για κάτι είναι αυτό που μετράει". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ένας βίος που δεν θα τον ζήλευε κανείς, μια σταδιοδρομία που δεν έχει την παραμικρή λάμψη, ένας αγρόσυρτος περίπατος κάτω από έναν φαιό ουρανό που διαρκεί εξήντα πέντε χρόνια, μια οικογενειακή ζωή κάτω του μετρίου, ένας έρωτας προορισμένος να ναυαγήσει, καμία εκτίναξη πάθους: αυτή είναι η επιφάνεια, αυτό είναι ό,τι βλέπει κανείς - ή, μάλλον, αυτό που ο ήρωας, ο Στόουνερ, θέλει να βλέπουν οι πάντες... [...] Ο Γουίλιαμ Στόουνερ του Τζον Γουίλιαμς είναι ένας Τζιμ Μόρισον σε συσκευασία Ντίνου Ηλιόπουλου, είναι ένας Μιχαήλ Μπακούνιν σε συσκευασία Ηλία Ηλιού. Ο Γουίλιαμ Στόουνερ του Τζον Γουίλιαμς είναι ένας νέος τύπος ήρωα που τώρα, ύστερα από μισόν αιώνα, διακρίνουμε με δυναμική διαύγεια τη βαθύτατη και κρίσιμη σημασία του. (Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, bookpress.gr, 14/5/2017)

Περιεχόμενα

- Εισαγωγή του John McGahern
- Ο Στόουνερ
- Επίμετρο του Άρη Μπερλή
- Βιογραφικό σημείωμα του John Williams
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςSTONER
ISBN139789600118490
ΕκδότηςGUTENBERG
ΣειράALDINA
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2017
Αριθμός σελίδων416
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΜΑΚΓΚΑΧΕΡΝ ΤΖΟΝ
ΜετάφρασηΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΑΘΗΝΑ
ΕπιμέλειαΜΑΜΑΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ ΤΖΟΝ
Κωδικός Πολιτείας0920-1416
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[25/04/2022] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5

Παρά την απουσία κάποιας ιδιαίτερης πλοκής, το συγγραφικό στυλ είναι τόσο διαυγές και ειλικρινές, η εξιστόρηση της μυθοπλασίας είναι τόσο καταιγιστική, που κάνει τον αναγνώστη να αναρωτιέται πού το πάει ο συγγραφέας και να θέλει να το ολοκληρώσει. Το μυθιστόρημα έχει ως επίκεντρο την τραγικότητα της ζωής. Με συντομία παρουσιάζω κάποιες λέξεις και σχήματα, που αρμόζουν στην ατμόσφαιρα αυτού του έργου: απώλεια, δυστυχία, αδιαφορία, αμηχανία, μοναξιά, εσωτερική εξορία, γενικευμένη θλίψη, νόημα ζωής, ανυπαρξία, αποσύνδεση-διαχωρισμός, λαγνεία, αγάπη, ασαφής εικόνα του εαυτού, κοινωνικός έλεγχος, καταστροφή του εαυτού, φθορά, απελπισία, κόπωση, βαρυθυμία, απομόνωση, αποξένωση, κενότητα, αποτυχημένη ζωή, σοφία, άγνοια. Όσο για το θάνατο, αυτός φανερώνεται στο μυθιστόρημα με τρεις μορφές: ως απώλεια προσώπων και στιγμών που αγαπούμε, ως απώλεια από τους πολέμους, ως φυσική καταστροφή του εαυτού μας.
Το μυθιστόρημα είναι εξαιρετικό. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα και σίγουρα μας κάνει πιο γνώστες και φιλοσοφημένους σχετικά με τη ζωή, την ύπαρξη και τις τραγικότητες που τις συνοδεύουν. Είναι βαθιά φιλοσοφικό, χωρίς να βασίζεται σε αποφθέγματα και χωρίς να ανοίγει εισαγωγές με πομπώδη και διδακτικό τόνο.
[05/12/2021] Maria Panagiotou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Με εκνεύρισε! Υπήρχαν στιγμές που ήθελα να πετάξω το βιβλίο από τα χέρια μου κι άλλες που μπορούσα να το αφήσω. Το κρατούσα σφιχτά ξέροντας πως κρατάω τον ίδιο τον εαυτό μου, εμείς είμαστε ο Στόουνερ,ο καθένας μας κρύβει μέσα ένα κομμάτι του.
[26/12/2020] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ένα βιβλίο που, χωρίς να έχει μια ιδιαίτερη πλοκή ή ανατροπές, σε γοητεύει και σε καθηλώνει με την απλότητά του, αλλά και με τις αντιφάσεις του και τα αδιέξοδά του! Πρόκειται για το οδοιπορικό ενός ανθρώπου από τα πρώτα χρόνια της ζωής του μέχρι και τον θάνατό του. Ο Στόουνερ είναι μια εύθραυστη προσωπικότητα, ένας φοβισμένος γενναίος, ένας ταπεινός ήρωας που δεν παρεκκλίνει από τις αξίες του. Δεν είναι κραυγαλέος, δε διαμαρτύρεται, είναι συγχρόνως πρωταγωνιστής, αλλά και παρατηρητής της ζωής του. Το μόνο πάθος του είναι η εμμονή στο καθήκον, ενώ η στωική συμπεριφορά τον χαρακτηρίζει ακόμα και στο τέλος του! Ο αναγνώστης υποκλίνεται στο μεγαλείο του!
Εξαιρετική η μετάφραση! Υπέροχη γραμματοσειρά που το καθιστά εύκολο στην ανάγνωσή του, εξαιρετική βιβλιοδεσία!
[18/08/2020] vatous.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ο Στοουνερ αν ήταν χρώμα θα'ταν γκρι, αν ήταν εποχή θα'ταν το φθινόπωρο. Η επιγευση που αφήνει η ανάγνωση του είναι μια γλυκιά μελαγχολία.
Περιγράφεται η ζωή ενός γήινου ήρωα, ενός ανθρώπου που θα μπορούσε να ήταν ο καθένας μας. Πιστεύω ότι αξίζει να διαβαστεί.
[15/07/2020] Alexandra_Th.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πρόκειται για την αφήγηση της ζωής ενός απλού συνηθισμένου ανθρώπου, η οποία είναι τόσο αριστοτεχνική που σε κάνει να μην αφήνεις το βιβλίο από τα χέρια σου. Ένα βιβλίο που διαβάζεται απνευστί, απλό, λιτό, ρεαλιστικό, χωρίς να κουράζει τον αναγνώστη του στιγμή. Ο λόγος είναι απλός αλλά δυνατός και η μετάφραση καλοδουλεμένη, δεν παρουσιάζονται αστοχίες στην απόδοση.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ
SCIASCIA LEONARDO
€8.48 €3.82
(-55%)
Κερδίζετε €4.66
ΛΕΓΕΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΦΑΛΑΓΓΑΣ
COLE MYKE
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS