
Η ΕΡΗΜΗ ΓΗ
(ΔΙΓΛΩΣΣΗ ΕΚΔΟΣΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ - ΑΓΓΛΙΚΑ)
ELIOT THOMAS-STEARNS (NOBEL 1948)Κωδ. Πολιτείας: 0920-1573
Τιμή Έκδοσης €12.00 | Τιμή Πολιτείας €9.00 | (-25%) |
Κερδίζετε €3.00 |
Εφιστούμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι στις τρέχουσες συνθήκες, υπάρχει περίπτωση σημαντικής καθυστέρησης στην εκτέλεση και την παράδοση της παραγγελίας σας καθώς α/πολλοί εκδότες υπολειτουργούν και επίσης πολλοί έχουν κλείσει χωρίς να μας ενημερώσουν, β/παρά τις δεκάδες έκτακτες προσλήψεις και εμείς οι ίδιοι υπάρχουν μέρες που δυσκολευόμαστε να ανταποκριθούμε στον όγκο εργασίας, γ/ οι εταιρείες ταχυμεταφορών (courier) δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της περιόδου και εμφανίζουν μεγάλη δυσλειτουργία. Παρακαλούμε να έχετε υπόψη σας τα παραπάνω πριν δημιουργήσετε μία παραγγελία.
- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων
Παρουσίαση
Το 1922, annus mirabilis της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας, ο Τ.Σ. Έλιοτ δημοσίευσε το πιο συζητημένο, ίσως, ποίημα του 20ού αιώνα: "The Waste Land: Ο Ερημότοπος" του Τάκη Παπατσώνη, "Η Έρημη Χώρα" του Γιώργου Σεφέρη, "Η Ρημαγμένη Γη" του Κλείτου Κύρου. Ας ειπωθεί ακόμα, και ως μνήμη Διονυσίου Σολωμου, "Η Έρημη Γη".Η τεχνική του θυμίζει μοντερνιστικό μοντάζ σε μια εποχή που ο κινηματογράφος δεν είχε αναγάγει ακόμη τη συρραφή εικόνων σε τέχνη. Αν ο Τζέιμς Τζόυς εικονίζει τις μεταβολές μιας συνείδησης μέσα σε μία μέρα (Οδυσσέας, 1922), ή ο Πωλ Βαλερύ σε μία νύχτα (Νεαρή μοίρα, 1917), ο Έλιοτ συρράπτει σε τετράδιο τις μεγάλες ρωγμές και τα χάσματα της γηρασμένης ηπείρου στα τελευταία 2.000 χρόνια. «Από τις σπουδαιότερες δέκα εννέα σελίδες που γράφτηκαν ποτέ στην αγγλική γλώσσα», έκρινε ο Έζρα Πάουντ. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Περιεχόμενα
ΠρολεγόμεναI. The burial of the dead - Η ταφή του νεκρού
II. A game of chess - Μια παρτίδα σκάκι
III. The fire sermon - Το κήρυγμα της φωτιάς
IV. Death by water - Θάνατος στα νερά
V. What the thunder said - Τι είπε η βροντή
Επισημειώσεις και σχόλια
Βασική βιβλιογραφία
Ευρετήριο ονομάτων
Επιμέλεια: Γιάννης Μαμαής
Διορθώσεις: Αρετή Μπουκάλα
To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:
geopap1984Toν συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:
κωνσταντινιά, ημίφως, giovand, courage, Ιωάννης Ζοπουνίδης, Ron, Trismegistos, Nefeli Karapiperi, geopap1984, zaxaouΚριτικές για το προϊόν
[06/12/2019] oceansoul. Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστηΒαθμολογία:

Η έκδοση είναι καλή. Όμορφο εξώφυλλο και αξιόλογη παρουσίαση για τη ζωή και το έργο του ποιητή στην εισαγωγή. Δεν εντυπωσιάστηκα με το είδος της ποιήσης του Έλιοτ.Μπορεί να μην εκτίμησα σωστά την ποιητική του, διότι προτιμώ να διαβάζω πιο ρομαντικούς στίχους. Όμως, το έργο αυτό, περνάει αρκετά μηνύματα αν διαθέσεις λίγο χρόνο να το κατανοήσεις.
Άλλα προϊόντα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΑ (ΔΙΓΛΩΣΣΗ ΕΚΔΟΣΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΑΓΓΛΙΚΑ)
ELIOT THOMAS-STEARNS (NOBEL 1948)
€13.94 | €9.76 | (-30%) |
Πλοήγηση
Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα
ΣελιδοδείκτηςΠερισσότερα
Νίκος Καρούζος: Διάλογος πρῶτος
Σὰ νὰ μὴν ὑπήρξαμε ποτὲ
κι ὅμως πονέσαμε ἀπ᾿ τὰ βάθη.
Οὔτε ποὺ μᾶς δόθηκε
μία ἐξήγηση
γιὰ τὸ ἄρωμα τῶν λουλουδιῶν τουλάχιστον.Ἡ ἄλλη μισή μας ἡλικ...
