Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΟΣ

ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΟΣ

+
-
ΜΑΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0920-1654
Τιμή Έκδοσης
€8.00
Τιμή Πολιτείας
€6.00
(-25%)
Κερδίζετε €2.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

ΑΔΑΜ θα πει κόκκινος, σχετίζεται δε με το adamah που θα πει χώμα, γη, έδαφος, και με το dam που θα πει αίμα. Adamah δεν ήταν αρχικά τουλάχιστον η γη εν γένει, αλλά το κοκκινόχωμα, υλικό μεταμορφώσεως.
Τα κύρια συστατικά στοιχεία του πηλού είναι το αργίλιο, το πυρίτιο και το νερό και μπορούμε μονάχα να υποθέσουμε ότι αυτά είναι το Εγώ, το Υπερεγώ και το Id αντιστοίχως του Αδάμ.
Για τη ζωή του λίγα ξέρουμε. Γεννήθηκε σε μικροαστική οικογένεια, μεγάλωσε με τη μητέρα του χωρίς εικόνα του πατέρα του, ερωτεύτηκε, υψώθηκε και συνετρίβη κι αν πούμε ότι συνήλθε θα διαψεύδαμε τις πηγές που ορίζουν ότι πάτησε τα 900 σε μία πυρετώδη νάρκη. Φυσικά, όλες μας οι πληροφορίες προέρχονται από τρίτους, κατά πολύ μεταγενέστερους. Λέγεται ότι επένδυσε τα πάντα σε μετοχές της Γλώσσας, ίσως γιατί αυτή δεν μπορούσε να του ξεφύγει (δεν ήξερε). Θρυλείται, επίσης, ότι κατεδαφίστηκε 930 ετών γυρεύοντας ακόμη τρόπο να απαθανατίσει τις λέξεις του, φοβούμενος το προσωπικό και πανανθρώπινο κραχ.
Οι μελετητές μιλούν για ένα γιγαντιαίο corpus ποίησης, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου πλέον έχει χαθεί μάλλον διά παντός. Στην εποχή μας έχουμε μονάχα θραύσματα σπαρμένα στην αρχαία γραμματεία και μόλις τώρα ανακαλύφθηκε ολόκληρο κείμενο που φαίνεται να αγγίζει απαλά το πρωτότυπο.
Ίχνη της επιρροής του έχουν εντοπιστεί τόσο στο έπος του Γκίλγκαμες όσο και στα ομηρικά έπη, τουτέστιν Αδάμ θα πει εμείς. Μια διαφορετική παρερμηνεία του Αδάμ μπορείτε να βρείτε και στο έργο του Harold Bloom. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Εξίσωση του Αδάμ
Σχολιασμός Ι
Πολίτης Κάιν - Κάτεργα, Ημέραι
Σχολιασμός ΙΙ
Η Νέα Ζωή: Audi <, > Cor Meum
Σχολιασμός ΙΙΙ
Στιγμιότυπα στήθους
Σχολιασμός IV
Σχεδίασμα Επιταφίου
Λεπτομέρειες
ISBN139789600120912
ΕκδότηςGUTENBERG
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2020
Αριθμός σελίδων64
Διαστάσεις24x17
ΠρόλογοςΜΑΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κωδικός Πολιτείας0920-1654
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Mary B. Lloyd

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

crs1985

Κριτικές για το προϊόν

[26/08/2020] Mary B. Lloyd.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Με έπιασε απροετοίμαστη. Πρόκειται για ένα απαιτητικό ποίημα που χρειάστηκε να το διαβάσω τρεις φορές ώστε να αισθανθώ ότι κατέχω ένα σημαντικό μέρος του. Μερικά θέματα που εντόπισα στην ποιητική σύνθεση του Μαύρου είναι η αυτοαναφορικότητα του πόνου που είναι ταυτοχρόνως ατομικός -αυτιστικά βιωμένος- αλλά και πανανθρώπινος, οι «ρίζες» που τις κουβαλάμε ηθελημένα και αθέλητα πάντα μέσα μας, το προσωρινό καταφύγιο του έρωτα, η ύπαρξη σε όλη τη ματαιότητα και συνάμα τη μαγεία της. Δεν ξέρω αν στοχεύει στο να μεταφέρει αυτά, σίγουρα όμως υπάρχουν άλλα που μου διέφυγαν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

DELACROIX
BRUNO SILVIA
€10.00 €5.00
(-50%)
Κερδίζετε €5.00
ΑΙΘΙΟΠΙΚΑ
ΗΛΙΟΔΩΡΟΣ
€19.59 €9.80
(-50%)
Κερδίζετε €9.79

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS