Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΣΙΩΠΗ (ALDINA 34 / ΣΕΙΡΑ)

Η ΣΙΩΠΗ

+
-
DELILLO DON
Κωδ. Πολιτείας: 0920-1726
Τιμή Έκδοσης
€10.00
Τιμή Πολιτείας
€7.00
(-30%)
Κερδίζετε €3.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μια απότομη προσγείωση ενός αεροπλάνου που εκτελεί την πτήση Παρίσι-Νέα Υόρκη· ένα ανεξήγητο σβήσιμο της οθόνης της τηλεόρασης... και όλα χάνουν το λογικό τους ειρμό. Σ' ένα διαμέρισμα στο Μανχάταν, πέντε άνθρωποι πασχίζουν να καταλάβουν τι σημαίνουν τα πρωτόγνωρα γεγονότα που εκτυλίσσονται γύρω τους.
Ο Don DeLillo άρχισε να γράφει τη Σιωπή το 2018, ωστόσο η ατμόσφαιρα του έργου αποπνέει την ερήμωση που επικράτησε στους δρόμους της Αμερικής, και όχι μόνο, στη διάρκεια των μέτρων για τον έλεγχο του Covid-19. Ο μεγαλύτερος ίσως εν ζωή Αμερικανός συγγραφέας μάς παρασέρνει στο σκοτεινό σπήλαιο των φόβων που γεννούν η επιστήμη και η τεχνολογία και ο έλεγχός τους από εξουσίες που ο απλός άνθρωπος δεν γνωρίζει. Οι προβλέψεις του για την αντίδραση της κοινωνίας ηχούν προφητικές όσο ποτέ. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

« Ένα ολιγοσέλιδο κείμενο μόλις 115 σελίδων, στο οποίο ο Ντελίλο πέτυχε θαυμάσια να αποτυπώσει όλη την ένταση και την υπαρξιακή αγωνία των ανθρώπων, σε κάποιο σημείο της γης, όταν για αδιευκρίνιστους λόγους (βιολογικός πόλεμος, χακάρισμα άγνωστης υπερδύναμης, εκτεταμένος αποσυντονισμός τηλεπικοινωνιών, εξωγενείς παράγοντες, εισβολή εξωγήινων κλπ.) νεκρώνουν τα πάντα. (...) Με εντυπωσιακή πυκνότητα, έντονη θεατρικότητα και ανατριχιαστικά κοφτερή σαφήνεια στον λόγο του, ο ΝτεΛίλο καταγράφει το τέλος της τεχνολογίας, τον εφιάλτη της τεχνολογικής κατάρρευσης και μια μικρή γεύση, τρόπον τινά, του τι θα επακολουθήσει αυτών. Η αποτύπωση του ζοφερού κλίματος είναι αριστοτεχνική, αν αναλογιστεί κανείς τον περιορισμένο αριθμό λέξεων αυτού του βιβλίου». (Παναγιώτης Γούτας, bookpress.gr, 26/01/2021)

Περιεχόμενα

Εισαγωγικό σημείωμα της μεταφράστριας
Η σιωπή
ΜΕΡΟΣ I
Λέξεις, προτάσεις, αριθμοί, απόσταση ως τον προορισμό
Άσε την παρόρμηση να επιβληθεί στη λογική. Αυτό ήταν το δόγμα του τζογαδόρου, η επίσημη δήλωση πίστης του
Η ζωή μπορεί να γίνει τόσο ενδιαφέρουσα που μας κάνει να ξεχνάμε το φόβο
Πώς άγιοι και άγγελοι στοιχειώνουν τις άδειες εκκλησίες τα μεσάνυχτα, λησμονημένοι από τα άφωνα σμήνη των τουριστών της ημέρας
Χαμένα συστήματα στην καρδιά της καθημερινής ζωής
Αντίστροφη μέτρηση ανά εφτάδες σ' ένα μέλλον που παίρνει μορφή πολύ γρήγορα
ΜΕΡΟΣ II
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE SILENCE, A NOVEL
ISBN139789600121704
ΕκδότηςGUTENBERG
ΣειράALDINA
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2020
Αριθμός σελίδων120
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΠΕΛΛΑ - ΑΡΜΑΟΥ ΖΩΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΤΕΛΙΛΟ ΝΤΟΝ
Κωδικός Πολιτείας0920-1726
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

geopap1984, dimbik, agrofylakas, mitsost, Μενέλαος, agrigor

Κριτικές για το προϊόν

[04/10/2023] antonis moros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Η θεματική του Ντελίλο είναι γνωστή: υπαρξιακή αγωνία, πολιτική και πολιτισμική κατάρρευση, πυρηνική και τεχνολογική απειλή. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την ενόρασή του, καθιστούν τη γραφή του προφητική. Θεωρώ ότι εν προκειμένω, δεν υπάρχει κάποια συσχέτιση με την πανδημιακή ερήμωση.
Επιπλέον, νομίζω ότι η μικρή φόρμα δεν του ταιριάζει τόσο, καθώς οι νουβέλες του, με την ελλειπτική, γεμάτη υπονοούμενα γραφή του στέκουν κάπως μετέωρες, αφήνοντας ανολοκλήρωτη τη συλλογιστική του ή τη φαντασία του. Πώς να συγκρίνεις αυτά τα βιβλιάρια με τα έργα ολκής του; Κι αν βάλεις πέντε αστέρια στον ζυγό, τα ονόματα ή τον υπόγειο κόσμο, πόσα πρέπει να βάλεις στη σιωπή;
[07/03/2022] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Μια υποβλητική ατμόσφαιρα, ένα μυστηριώδες κλίμα, μια αίσθηση παραλογισμού, εναγώνιας προσδοκίας επικείμενου κινδύνου και διάχυτης απειλής. Ωραία γλώσσα, ελλειπτική και διακεκομμένη, όπου οι φράσεις και οι σκέψεις είναι αποσπασματικές, ωστόσο μεστές και «χτυπητές». Το άτομο «καλύπτεται» από ευρύτερα σύνολα, ευρύτερα φαινόμενα και απειλές. Το έργο αυτό εκφράζει την ασημαντότητα των υποκειμένων και προειδοποιεί για τους τεχνολογικούς, τους πολιτισμικούς και τους οικολογικούς κινδύνους, που είναι κάτι σαν Υπερεγώ. Τα άτομα καλούνται να ανακαλύψουν μια ταυτότητα, ενώ οι προειδοποιήσεις περιέχουν και ένα άρωμα θεωριών συνωμοσίας. Το βιβλίο αυτό είναι τελικά μια κριτική και μια προειδοποίηση για τις τεχνολογικές εξελίξεις, για την αλλοτρίωση του πολιτισμού και τα «ψηφιακά πρεζάκια» (σελ. 100), καθώς και για τις οικολογικές και πολιτικές προκλήσεις. Είναι μια πολιτισμική κριτική, αλλά και για επισήμανση της αδυναμίας των ατόμων να εξηγήσουν φαινόμενα περίπλοκα, που τα υπερβαίνουν, φαινόμενα κοσμικά, υπαρξιακά και θεωρητικά. Μέσα στο διάχυτο κλίμα απειλής, μια μοναξιά διαφαίνεται, μια σιωπή. Μια απελπισία, ίσως, και ένας πανικός. Είναι σαν ένας δαίμονας, που προσπαθεί να ξεγελάσει το άτομο και το τελευταίο, αντί να σκορπίσει τις αμφιβολίες με το «cogito ergo sum», να είναι αναγκασμένο να καταφύγει ψυχαναγκαστικά στην πράξη και την πρακτική σκέψη. Αν και δεν το θεωρώ αριστούργημα, αξίζει τον κόπο να το διαβάσει κανείς. Κάποιος ανώνυμος κριτικός το χαρακτήρισε «ποίημα χωρίς στίχους». Η γλώσσα, σίγουρα μη ποιητική, είναι ήχοι, φωνές, εικόνες, έννοιες και πάνω από όλα σιωπή. Είναι σαν ένας έντεχνος πανικός, από τον οποίο οι μονάδες διαχωρίζονται ως άτομα και καταλήγουν μοναχικές, βουβές, ανίσχυρες και απελπισμένες. Πολλοί κριτικοί χαρακτήρισαν το έργο αυτό προφητικό. Θεώρησαν ότι το κλίμα μοναξιάς μοιάζει με αυτό της εποχής της covid-19.




[03/03/2022] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Μια σύντομη νουβέλα με συνειρμικούς διαλόγους ανάμεσα σε πέντε χαρακτήρες οι οποίοι βιώνουν την κατάρρευση της τεχνολογίας. Σε μια μελλοντική κοινωνία νεκρώνουν τα πάντα κάτω από αδιευκρίνιστους λόγους. Αν και το οπισθόφυλλο μου φάνηκε πολλά υποσχόμενο, το περιεχόμενο με κούρασε. Κυριαρχεί το παράλογο και μια γενικότερη σύγχυση και ασάφεια, ενώ η εξέλιξη των χαρακτήρων είναι μηδενική. Σίγουρα, βέβαια, αποτελεί αφορμή για έντονο προβληματισμό, αλλά δεν παύει να χαρακτηρίζεται από μία προχειρότητα.
Ιδανικό για όσους αγαπούν αυτό το μεταμοντέρνο είδος γραφής.
[28/12/2020] mitsost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Σε αυτές τις γραμμές νομίζεις πως ανασαίνει η ίδια η συνείδηση.Ένα αδιέξοδο σε τυλίγει από παντού έτσι ώστε να γίνεται λυτρωτικό.Ένα ποίημα χωρίς στίχους.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Θανάσιμη ενέδρα
JAMES PETER
€17.90 €8.95
(-50%)
Κερδίζετε €8.95
ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΒΑΡΕΛΛΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
€10.90 €5.45
(-50%)
Κερδίζετε €5.45

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS