Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΤΗ ΓΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΥΠΕΡΟΧΟΙ // ALDINA 37

Στη γη είμαστε πρόσκαιρα υπέροχοι

Aldina 37

+
-
VUONG OCEAN
Κωδ. Πολιτείας: 0920-1755
Τιμή Έκδοσης
€16.00
Τιμή Πολιτείας
€12.00
(-25%)
Κερδίζετε €4.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το Στη γη είμαστε πρόσκαιρα υπέροχοι είναι το γράμμα ενός γιου προς την αναλφάβητη μητέρα του. Ο Λιτλ Ντογκ, Αμερικανός βιετναμέζικης καταγωγής, φέρνει στο φως την ιστορία της οικογένειάς του απ' τον πόλεμο του Βιετνάμ ως την εγκατάστασή της στην Αμερική, εστιάζοντας στη δραματική ζωή της στοργικής αλλά συχνά βίαιης μητέρας του και της ταλαιπωρημένης γιαγιάς του. Παράλληλα, ψηλαφώντας τα τραύματα του παρελθόντος αποκαλύπτει σκέψεις και πλευρές της ζωής του που η μητέρα του αγνοούσε: αγωνίες, φόβους, έναν δυνατό έρωτα. Μια ωμή αλλά βαθιά λυρική και ειλικρινής εξομολόγηση που φτάνει στη θαρραλέα αποκάλυψη συγκλονιστικών προσωπικών στιγμών. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Ο Βουόνγκ είναι ένα εν εξελίξει μυστήριο, το οποίο και ο ίδιος προσπαθεί να το αποκρυσταλλώσει μέσα του γράφοντας. Είναι σαν τον ήρωα του Τζάκσον που μπαίνει από την κύρια πόρτα του λογοτεχνικού κόσμου σαν παρατηρητής (και δρών πρόσωπο) σε μια εκδρομή αυτογνωσίας που, σαφώς, περιλαμβάνει την κοινωνιολογική τοποθέτηση ενός ατόμου, την καταγωγική του ρίζα, τη σεξουαλική του ταυτότητα, τη θέση του, εντέλει, σ’ αυτόν τον μάταιο κόσμο. (...) Πρόκειται για μια αποκάλυψη. Από τις ωραιότερες της τρέχουσας χρονιάς». (Διονύσης Μαρίνος, bookpress.gr, 31/03/2021)

Περιεχόμενα

Εισαγωγικό σημείωμα της μεταφράστριας
Στη γη είμαστε πρόσκαιρα υπέροχοι
Σημειώσεις
Ευχαριστίες
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςON EARTH WE ARE BRIEFLY GORGEOUS
ISBN139789600121858
ΕκδότηςGUTENBERG
ΣειράALDINA
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2021
Αριθμός σελίδων328
Διαστάσεις20x13
ΜετάφρασηΦΡΥΔΑ ΕΦΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΒΟΥΟΝΓΚ ΟΣΙΑΝ
Κωδικός Πολιτείας0920-1755
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Κ. Ν. Κούρος, d1m1tr1os, ioanna10, fotinipoliteia, Nefeli Karapiperi, mmerisoglou, erofilidelta, keti

Κριτικές για το προϊόν

[31/03/2024] AmaliaTMB.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Αρκετά επιτηδευμένη γραφή, που ενώ από τη μία με μαγνήτιζε από την άλλη με πετούσε συναισθηματικά εξω από κάθε επαφή με το έργο. Ίσως να οφειλόταν στην υπερβολική προσπαθεία του συγγραφέα, δεν ξέρω. Πάντως το βρήκα άρτιο και όμορφα δομημένο.
[19/05/2023] Ελισάβετ..   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Ακριβώς επειδή ειμαστε (επιπλέον) και πρόσκαιρα εφήμεροι, καλό θα ήταν να διαλέγουμε (εγώ, δηλαδή) με μεγαλυτερη προσοχή σε ποια βιβλία αφιερωνουμε ενέργεια και χρόνο, γιατι τελειωνουν και τα δύο. Ο συγγραφέας ειναι ποιητής, ξεκάθαρα. Το αποδεικνυει εδώ, το απέδειξε περιτρανα με την εξαιρετικη συλλογή που κυκλοφόρησε ταυτοχρονα με αυτο το μυθιστορημα, που πέρασε και δεν άγγιξε.
[01/03/2023] ΔΩΡΑ ΤΖΟΥΤΖΗ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετική αφηγηματική τεχνική! Συγκλονιστική αποτύπωση του ψυχισμού του συγγραφέα, μιας και είναι αυτοβιωματικό. Λυρικό και σπαρακτικό. Αντιπροσωπευτικό δείγμα της λογοτεχνίας της μετανάστευσης. Μάλλον εν τέλει αποπνέει αισιοδοξία. Ο ήρωας-συγγραφέας παρόλα τα βάσανά του καταφέρνει να βγει νικητής και να υποστηρίξει πλήρως τις προσωπικές του επιλογές αλλά και να γίνει επίσης ένας εκπληκτικός και επιτυχημένος λογοτέχνης από νεαρή ηλικία.
[26/06/2021] fotinipoliteia.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ίσως ο ιδιαίτερος αυτός τίτλος να σε προετοιμάζει για όλη την ποιητικότητα που πρόκειται να ακολουθήσει στο βιβλίο. Από τη μέση και εφεξής είναι σαν να ακολουθεί ένα δεύτερο μισό, όχι άσχετο με το προηγούμενο, αφού ο κεντρικός ήρωας ξεδιπλώνεται περίτεχνα μέσα από συμβολική γραφή και εξεζητημένη. Ασυνήθιστα βιωματική και βιογραφική εξιστόρηση, που στην αρχή της είναι άχρονη και με “άναστρο ουρανό”, όπως λέει κι ο ίδιος ο συγγραφέας. Δύσκολα βρίσκεις ποιο είναι το όριο αυτής της ιστορίας, ίσως όπως ακριβώς η αναζήτηση του εαυτού δεν τελειώνει σε μερικές σελίδες, αλλά έχει αέναη μορφή. Η αφηγηματική δομή που περιγράφεται στην εισαγωγή ως kishotenketsu επιτυγχάνει πράγματι, με την απουσία της σύγκρουσης, να εξελίξει την ταυτότητα ενός πρόσφυγα, του “κίτρινου αγοριού” σε έναν ξεχωριστό συγγραφέα που αφετηρία του είναι η απεύθυνση στην αναλφάβητη μητέρα του. Αν και στο πρώτο μέρος, σχεδόν ως τη μέση του βιβλίου, οι λεπτομερείς περιγραφές μπορεί και να κουράσουν, στη συνέχεια αναδύεται ένας οραματισμός και ποιητικότητα χωρίς αυταπάτες για την ετερογενή ταυτότητά του. Η γλυκόπικρη γεύση του γέλιου της μητέρας του, ανάμικτο με τον καπνό του τσιγάρου και τις μυρωδιές του κέντρου περιποίησης που εργάζεται παράνομα, αποτελούν εικόνες της ψυχοσύνθεσης του μικρού κίτρινου αγοριού, του οποίου το όνομα διαβάζουμε σε όλο το βιβλίο μόνο μια φορά. Ένα όνομα που προφέρεται από τον πρώτο του εραστή χωρίς ίχνος τρυφερότητας. Στο υπόλοιπο παραμένει ο Μικρός Σκύλος.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΤΑ ΦΟΝΩΝ
JAMES MARLON
€23.91 €11.96
(-50%)
Κερδίζετε €11.95
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΚΟΥΡΑ ΣΟΦΙΑ
€60.00 €30.00
(-50%)
Κερδίζετε €30.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS