Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΧΑΜΠΟΛΝΤ

ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΧΑΜΠΟΛΝΤ

+
-
BELLOW SAUL (NOBEL 1976)
Κωδ. Πολιτείας: 0920-1950
Τιμή Έκδοσης
€30.00
Τιμή Πολιτείας
€27.00
(-10%)
Κερδίζετε €3.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ένα δύσκολο διαζύγιο, οικονομικά προβλήματα, ερωμένες, ένας μαφιόζος· στα βάσανα του Τσάρλι, επιτυχημένου συγγραφέα, προστίθεται και ο θάνατος του φίλου και μέντορά του Χάμπολντ. Θα τον βοηθήσει το δώρο πού του κληροδότησε; Το βιβλίο χάρισε στον Μπέλοου το Pulitzer, τη χρονιά που κέρδισε το Νόμπελ (1976). (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Το δώρο του Χούμπολντ είναι ένα μυθιστόρημα του 1975 από τον Καναδό-Αμερικανό συγγραφέα Saul Bellow . Κέρδισε το Βραβείο Πούλιτζερ Μυθιστορήματος το 1976 και συνέβαλε στο να κερδίσει ο Bellow το Νόμπελ Λογοτεχνίας την ίδια χρονιά.

Το μυθιστόρημα, το οποίο ο Μπέλοου αρχικά σκόπευε να είναι διήγημα, είναι ένα ρωμαϊκό κλειδί για τη φιλία του Μπέλοου με τον ποιητή Ντέλμορ Σβαρτς . Εξερευνά την μεταβαλλόμενη σχέση τέχνης και εξουσίας σε μια υλιστική Αμερική. Αυτό το θέμα αντιμετωπίζεται μέσα από τις αντίθετες σταδιοδρομίες δύο συγγραφέων, του Von Humboldt Fleisher (σε κάποιο βαθμό μια εκδοχή του Schwartz) και του προστατευόμενού του Charlie Citrine (σε κάποιο βαθμό μια εκδοχή του ίδιου του Bellow). Ο Φλάισερ λαχταρά να ανυψώσει την αμερικανική κοινωνία μέσω της τέχνης, αλλά πεθαίνει αποτυχημένη. Αντίθετα, ο Charlie Citrine βγάζει πολλά χρήματα μέσω της γραφής του, ειδικά από ένα θεατρικό έργο του Μπρόντγουεϊ και μια ταινία για έναν χαρακτήρα που ονομάζεται Von Trenck - έναν χαρακτήρα που διαμορφώθηκε από τον Fleisher.
Ένας άλλος αξιοσημείωτος χαρακτήρας του βιβλίου είναι ο Rinaldo Cantabile, ένας περιπετειώδης γκάνγκστερ του Σικάγο, ο οποίος προσπαθεί να εκφοβίσει τη Citrine για να γίνουν φίλοι. Επειδή οι συμβουλές σταδιοδρομίας του στη Citrine είναι εμπορικά σταθερές, έρχονται σε άμεση αντίθεση με τις συμβουλές του πρώην μέντορα της Citrine, Humboldt Fleisher, ο οποίος δίνει προτεραιότητα στην καλλιτεχνική ακεραιότητα.
Το δώρο του Χούμπολντ κέρδισε το Βραβείο Πούλιτζερ για τη μυθοπλασία το 1976 , το πρώτο του Μπέλοου αφού τρία προηγούμενα έργα ήταν φιναλίστ. Στο μυθιστόρημα ο Humboldt λέει, και η Citrine συμφωνεί, ότι το βραβείο είναι «ένα εικονικό βραβείο δημοσιότητας σε εφημερίδα που δίνεται από απατεώνες και αναλφάβητους». Όταν ρωτήθηκε για την περιγραφή μετά την κατάκτηση του βραβείου, ο Bellow γέλασε και είπε ότι θα δεχόταν το βραβείο «με αξιοπρεπή σιωπή». [2]
Ορισμένοι κριτικοί, συμπεριλαμβανομένου του Malcolm Bradbury , βλέπουν το μυθιστόρημα ως ένα σχόλιο για την αυξανόμενη εμπορευματοποίηση του πολιτισμού στην Αμερική των μέσων του αιώνα. Σε μεγάλο μέρος του βιβλίου, ο Bellow αναλύει επίσης, μέσω της φωνής του Citrine, τις σκέψεις του για την πνευματικότητα , την ποίηση και την επιτυχία στην Αμερική .(από την Wikipedia)

Ο Alvin Kernan, στο βιβλίο του The Imaginary Library το 1982 , περιέλαβε ένα κεφάλαιο για το δώρο του Humboldt , υποστηρίζοντας ότι το μυθιστόρημα είναι αντιπροσωπευτικό της φθίνουσας συνάφειας της ρομαντικής αντίληψης της λογοτεχνίας με τη σύγχρονη ζωή.

Περιεχόμενα

Εισαγωγή του Jeffrey Eugenides
ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΧΑΜΠΟΛΝΤ
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςHUMBOLDT'S GIFT
ISBN139789600124248
ΕκδότηςGUTENBERG
ΣειράORBIS LITERAE
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2023
Αριθμός σελίδων816
Διαστάσεις20x11
ΠρόλογοςEUGENIDES JEFFREY
ΜετάφρασηΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
ΕπιμέλειαΡΑΜΜΟΥ ΜΑΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΕΛΟΟΥ ΣΟΛ
Κωδικός Πολιτείας0920-1950
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

geopap1984, litokanli, papanikont

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

t_someone, ANDREASTSIAKOS, cat7fish3, Nefeli Karapiperi, blacknarcissus, geopap1984, litokanli, papanikont

Κριτικές για το προϊόν

[16/03/2023] litokanli.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Τί να πρωτοπεί κανείς για αυτό το αριστούργημα. Η αποδόμηση των πάντων με τον πιό αστείο τρόπο. Γλώσσα, χαρακτήρες, χιούμορ. 800 σελίδες και δεν βαριέσαι ούτε δευτερόλεπτο. Το ανάλαφρο και το κωμικό συμβαδίζουν με τον υψηλό στοχασμό. Απλά μέγιστο! Υπάρχουν στιγμές που κλαίς από τα γέλια. Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια στα παλικάρια του Γουτεμβέργιου. Άντε και στα επόμενα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
€20.00 €7.00
(-65%)
Κερδίζετε €13.00
ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
APPIAH KWAME-ANTHONY
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS