Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ( ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΒΑΣΙΛ

ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

+
-
VOLOSHINOV N. VALENTIN
Κωδ. Πολιτείας: 3230-0433
Τιμή Έκδοσης
€16.96
Τιμή Πολιτείας
€11.87
(-30%)
Κερδίζετε €5.09


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Δημοσιευμένο στη Σοβιετική Ένωση το 1929 με το όνομα του Βαλεντίν Βολόσινοφ, αλλά γραμμένο σίγουρα σε στενή συνεργασία με τον Μ. Μπαχτίν, το "Μαρξισμός και Φιλοσοφία της Γλώσσας" προκαλεί και προσκαλεί σε μια καινούργια θεώρηση αναφορικά με τις σχέσεις του υποκειμένου, της εξουσίας και της ιστορίας με την ίδια τη γλώσσα, προσφέροντας ταυτόχρονα εκείνα τα πρωταρχικά υλικά για τη συγκρότηση μια υλιστικής θεωρίας της γλώσσας, που θα υπερβαίνει τόσο την ψευδαίσθηση της "αυτονομίας" όσο και το φάντασμα της "αντανάκλασης". Θεώρηση που τοποθετεί σε ένα καινούργιο διαλογικό και συζητητικό πλαίσιο μια σειρά προβλήματα που κατατρύχουν μέχρι σήμερα όλες τις ανθρωπιστικές επιστήμες, όπως η σύσταση της υποκειμενικότητας και της συνείδησης, η ιστορικότητα των κατηγοριών της επιστημονικής έρευνας, η σχέση ανάμεσα στην πράξη του θεωρείν και στη θεώμενη ή θεωρούμενη πράξη κ.ά. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
ISBN139789600213027
ΕκδότηςΠΑΠΑΖΗΣΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1998
Αριθμός σελίδων344
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΑΛΕΞΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΒΟΛΟΣΙΝΟΦ ΒΑΛΕΝΤΙΝ
Κωδικός Πολιτείας3230-0433
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

kakili

Κριτικές για το προϊόν

[28/09/2017] sporos2403.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Η παρουσίαση στο οπισθόφυλλο είναι αρκετά κατατοπιστική. Παρουσιάζονται οι επικρατούσες γλωσσολογικές θεωρήσεις και προβάλλεται η διαφορά της προτεινόμενης θεωρίας από αυτές. Κάθε εκφώνημα εντάσσεται σε ένα ιστορικό πλαίσιο, όντας ένας κρίκος στην αλυσίδα προγενέστερων και μεταγενέστερων εκφωνημάτων, τα οποία θα πυροδοτήσει. Εντάσσεται λοιπόν σε ένα διαλογικό πλαίσιο που λαμβάνει υπόψιν και το δέκτη και εν γένει το επικοινωνιακό πλαίσιο. Επίσης δεν παραβλέπεται ότι κάθε εκφώνημα αποτελεί μια ιδεολογική έκφραση των κοινωνικών ομάδων και επομένως έχει ένα συγκρουσιακό χαρακτήρα. Το βιβλίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια εκτενέστερη εκδοχή του δοκιμίου ''Προβλήματα των ειδών του λόγου'' του Mikhail Bakhtin. Μπορεί να διαβαστεί εύκολα και από μη εξοικειωμένους,στη γλωσσολογία, αναγνώστες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

2ος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ (ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΟΜΟΣ-ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΚΑΡΓΑΚΟΣ Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΣ
€25.00 €12.50
(-50%)
Κερδίζετε €12.50
Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ
TOLSTOI LEON
€21.20 €9.54
(-55%)
Κερδίζετε €11.66

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS