Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΟ ΜΟΙΡΟΛΟΓΙ ΤΗΣ ΦΩΚΙΑΣ - ΟΝΕΙΡΟ ΣΤΟ ΚΥΜΑ - ΕΡΩΣ - ΗΡΩΣ

ΤΟ ΜΟΙΡΟΛΟΓΙ ΤΗΣ ΦΩΚΙΑΣ - ΟΝΕΙΡΟ ΣΤΟ ΚΥΜΑ - ΕΡΩΣ - ΗΡΩΣ

ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3230-0605




Παρουσίαση

Η ελληνική σειρά «ILS Λογοτεχνία» βασίστηκε στην πρωτότυπη ιδέα της αγγλικής σειράς ILS ( International Learning System ), επεξεργάζεται μόνο αυθεντικά λογοτεχνικά κείμενα, χωρίς συντομεύσεις, απλοποιήσεις ή άλλες παρεμβάσεις, και απευθύνεται σε αλλογενείς και ομογενείς, μέσης και προχωρημένης ελληνομάθειας. Από την ελληνική σειρά ILS φιλοδοξούμε να παρουσιαστεί μία συλλογή τίτλων με αντιπροσωπευτικά έργα μεγάλων ελλήνων λογοτεχνών, από τον Παπαδιαμάντη μέχρι τους σύγχρονους, που θα λειτουργεί ως συμπληρωματικό διδακτικό υλικό στην διδασκαλία της νέας ελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας. Πιστεύουμε ότι η σειρά αυτή, με την πρωτοποριακή φιλοσοφία της, θα αποτελέσει ένα άριστο εργαλείο για τη διδασκαλία της γλώσσας, αλλά και ένα σημαντικό βήμα, με στόχο την ενίσχυση και διάδοση των ελληνικών γραμμάτων.
(ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
ISBN139789600214192
ΕκδότηςΠΑΠΑΖΗΣΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2000
Αριθμός σελίδων120
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας3230-0605
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

[03/12/2017] Livorno.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, με τον τίτλο το 'Μοιρολόγι της Φώκιας', με την λιτή του εκφορά, με την ανακύπτουσα οριακότητα του, εκ-βάλλει στο πεδίο της γλώσσας, που, πριν από όλα, μαρτυρεί την σιωπηλή 'κραυγή'. Μέσα σε τέσσερις σελίδες, ο Σκιαθίτης συγγραφέας προσδιορίζει το αδιόρατο φορτίο μίας 'μοίρας' που 'γεννάται' στην ίδια την προσμονή, φέρει την άκρη του γκρεμού ως το λεπτό όριο μεταξύ ζωής και θανάτου, το λεπτό όριο μεταξύ ανύποπτης ζωής και βεβαιωτικού θανάτου.. Η Παπαδιαμαντική γραφή διευρύνει τις εκφάνσεις της οικειότητας, φέρει το 'ανοίκειο' ως επίδραση και ως καθημερινότητα, την νεαρή Ακριβούλα στο μέσον ενός πεδίου συμβολισμών: νεότητα, παίξιμο και 'παίγνιο' με τον χρόνο, μία παιγνιώδης και γλυκιά αθωότητα που συναντά την αντίθεση στο πρόσωπο της γιαγιάς της, της γριάς Λούκαινας, μητέρας πέντε νεκρών τέκνων.. Αναζητώντας το αβίαστο, η νεαρή ακολουθεί την γιαγιά της, κρύβει και κρύβεται, και, μη γνωρίζοντας την διαδρομή που είχε ακολουθήσει η γιαγιά της, μπερδεύεται, χάνει τον δρόμο, και στην άκρη του απόκρημνου βράχου, πέφτει στη θάλασσα και πνίγεται.. Οι Παπαδιαμαντικοί συμβολισμού προχωρούν προς έκκεντρες κατευθύνσεις, 'σπαράσσονται' από μία φωνή που ακούστηκε σιωπηλά, που χάνεται στο βάθος μίας πολίχνης που συν-διαλέγεται καθημερινά με τον θάνατο.. Η Ακριβούλα καθίσταται ο άλλος 'τόπος' του πραγματικού, χάνεται με το βλέμμα στραμμένο στο άπειρο, και, αντιστρέφοντας τους ίδιους τους όρους, έρχεται να συναντήσει την γιαγιά της διαμέσου της θρηνώδους πορείας της στο χώρο και στο χρόνο: έρχεται να συναντήσει την γιαγιά της διαμέσου της μνήμης της, της ανά-κλησης του παρελθόντος και της τραγικής απώλειας των πέντε παιδιών της.. Ο Παπαδιαμάντης γράφει με το βλέμμα στραμμένο στη συνάρθρωση ζωής και θανάτου, στην καθημερινότητα της νησιώτικης πολίχνης που συναντά τις πλαισιώσεις των αλληλοεπικαλυπτόμενων ζωών. Η νύχτα ζυγώνει και η απο-λύτρωση αναζητάται διαρκώς.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ
HILL JOE
€23.30 €11.65
(-50%)
Κερδίζετε €11.65
ΠΩΣ Η ΣΙΜΟΝ ΕΓΙΝΕ Η ΜΠΟΒΟΥΑΡ
KIRKPATRICK KATE
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS