Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Α΄Τ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ( ΔΕΚΑΤΗ ΕΚΤΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΔΟΣΗ )

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ΔΕΚΑΤΗ ΕΚΤΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΔΟΣΗ

+
-
SAMUELSON A. PAUL, NORDHAUS D. WILLIAM
Κωδ. Πολιτείας: 3230-0617
Τιμή Έκδοσης
€66.78
Τιμή Πολιτείας
€46.75
(-30%)
Κερδίζετε €20.03


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

(...) Η οικονομική, στα μέσα του αιώνα, ζούσε επίσης σε ένα διαφορετικό κόσμο. Συνταρασσόταν από διαφωνίες για την εντεινόμενη οξύτητα των οικονομικών κύκλων, προσπαθούσε να εξηγήσει τις υφέσεις, τους υπερπληθυσμούς και τα χρηματιστηριακά κραχ, και φιλονικούσε για την ανωτερότητα του σοσιαλισμού και της οικονομίας της αγοράς. Ως το τέλος του αιώνα, ο οικονομικός κόσμος, αλλά και ο κόσμος της οικονομικής, είχαν μεταβληθεί εντυπωσιακά. (...) Επί μισό αιώνα, το παρόν βιβλίο χρησίμευσε ως το πρότυπο εγχειρίδιο διδασκαλίας της βασικής οικονομικής στις αίθουσες πανεπιστημίων στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο. Σε κάθε νέα έκδοση περιλαμβάνονταν το απόσταγμα των καλύτερων σκέψεων των οικονομολόγων, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των αγορών και τις δυνατότητες της κοινωνίας να ανεβάσει το βιοτικό επίπεδο των μελών της. (...) Το έργο μας σε τούτες τις σελίδες είναι απλό: να δώσουμε μια σαφή, ακριβή και ενδιαφέρουσα εισαγωγή στις αρχές της σύγχρονης οικονομικής και στους θεσμούς της αμερικανικής και της παγκόσμιας οικονομίας. Πρωταρχικός σκοπός μας είναι να αποκτήσουμε μια γενική γνώση της οικονομικής. Έτσι, θα μπορέσουμε να ξεχωρίσουμε τις βασικές οικονομικές αρχές που θα διαρκέσουν πέρα από την εφήμερη δημοσιότητα. (...) (ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ)

Περιεχόμενα

Σημείωμα του εκδότη
Χρυσή επέτειος
Πρόλογος
Οικονομική και διαδίκτυο
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΜΙΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ: ΠΡΟΣΦΟΡΑ, ΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΓΟΡΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ: ΑΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΕΔΑΦΟΣ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςECONOMICS
ISBN139789600214383
ΕκδότηςΠΑΠΑΖΗΣΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2000
Αριθμός σελίδων880
Διαστάσεις24x17
ΠρόλογοςΜΠΕΡΚ ΓΚΑΡΙ
ΜετάφρασηΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
ΕπιμέλειαΜΑΤΖΩΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΑΜΙΟΥΕΛΣΟΝ Α. ΠΟΛ, ΝΟΡΝΤΑΟΥΣ ΓΟΥΙΛΙΑΜ
Κωδικός Πολιτείας3230-0617
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Κυνικός, ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Κριτικές για το προϊόν

[19/08/2018] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Για πολλά χρόνια το δίτομο έργο του νομπελίστα καθηγητή Samuelson και του Nordhaus, αποτελούσε βασικό διδακτικό εγχειρίδιο σε πολλά τμήματα κοινωνικών επιστημών. Ακόμα αποτελεί απαραίτητο ανάγνωσμα σε βιβλιογραφίες. Από το έργο έχουν αφαιρεθεί τα μαρξιστικά οικονομικά και έχει επανεκδοθεί πολλές φορές. Στις μέρες μας κυκλοφορούν καινούριες δουλειές, άλλες πιο παλιές, όπως του Mankiw, άλλες πιο σύγχρονες όπως του Stiglitz.
Ο πρώτος τόμος μελετά τη Μικροοικονομική, δηλαδή τη συμπεριφορά μεμονωμένων δρώντων της οικονομίας, όπως, π.χ., επιχειρήσεων και καταναλωτών, ο δεύτερος τόμος μελετά τη συνολική συμπεριφορά της οικονομίας (Μακροοικονομική).
Αυτό το δίτομο έργο δεν απευθύνεται ακριβώς σε αρχάριους, αλλά σε πρωτοετείς φοιτητές κοινωνικών επιστημών. Η κατεύθυνσή του είναι αυτή της κλασικής σχολής. Είναι ωραία γραμμένο και σχεδιασμένο, με παράθεση παραδειγμάτων, πινάκων, διαγραμμάτων, μαθηματικών όταν αυτό επιβάλλεται και, σε κάθε κεφάλαιό του, βρίσκουμε στο τέλος μια περίληψη.
Θεωρείται από τα καλύτερα έργα οικονομίας. Έχω διαβάσει τον κάθε πολυσέλιδο τόμο από δύο φορές και με έχει βοηθήσει στον τρόπο να σκέφτομαι την οικονομική ζωή και την επιστήμη. Το έργο παραμένει απαιτητικό. Παρά τη θεωρία, η οποία δεν απουσιάζει, δεν είναι τόσο σφαιρικό στις αντιλήψεις, όπως θα το επιθυμούσα. Περιχαρακώνεται κυρίως γύρω από τη νεοκλασική σχολή σκέψης, που συνιστά «δόγμα» στα πανεπιστήμια της Δύσης.


Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ
BENNETT ALAN
€5.33 €2.66
(-50%)
Κερδίζετε €2.67
ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ κ. ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ
BRECHT BERTOLT
€14.92 €5.22
(-65%)
Κερδίζετε €9.70

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS