Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ Μ

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '90

+
-
ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3230-0965
Τιμή Έκδοσης
€16.96
Τιμή Πολιτείας
€11.87
(-30%)
Κερδίζετε €5.09


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ποιες είναι οι σημαντικότερες πολιτικές, οικονομικές και ιδεολογικές εξελίξεις που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '90; Πώς συνδυάζονται οι αλλαγές αυτές με τους γενικότερους μετασχηματισμούς που λαμβάνουν χώρα στις κοινωνίες του αναπτυγμένου καπιταλισμού; Ποια είναι η σημασία του εκσυγχρονισμού ως ιδεολογικού και πολιτικού προτάγματος, όπως αυτό διατυπώθηκε από κύκλους διανοουμένων και συμπυκνώθηκε σε πολιτική στρατηγική από τον Κ. Σημίτη; Τα ερωτήματα αυτά επιχειρούν να απαντήσουν οι Σ. Σακελλαρόπουλος και Π. Σωτήρης με το συγκεκριμένο βιβλίο. Η βασική θέση των συγγραφέων είναι πως η δεκαετία του '90 αποτελεί για την ελληνική κοινωνία μια περίοδο ουσιαστικών μεταλλαγών, οι οποίες θα επικαθορίσουν σε σημαντικό βαθμό το μέλλον του ελληνικού κοινωνικού σχηματισμού για τις επόμενες δεκαετίες. Ουσιαστικά η δεκαετία αυτή σηματοδοτεί μια επιτάχυνση των διαδικασιών της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης. Ο υποτιθέμενα ουδέτερος λόγος περί εκσυγχρονισμού δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια προσπάθεια να νομιμοποιηθεί η πολιτική της συνεχούς λιτότητας, οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, η εισαγωγή νέων συστημάτων παραγωγής, τα υψηλά επίπεδα ανεργίας, η διαρκής εργασιακή κινητικότητα, συνολικά το βάθεμα των σχέσεων εκμετάλλευσης, η ένταση των κοινωνικών ανισοτήτων και η θωράκιση του πολιτικού επιπέδου απέναντι στις διεκδικήσεις των λαϊκών τάξεων. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Περιεχόμενα

ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ
ΜΕΡΟΣ Α' ΤΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
ΜΕΡΟΣ Β' Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
ΜΕΡΟΣ Γ' ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ
Λεπτομέρειες
ISBN139789600217582
ΕκδότηςΠΑΠΑΖΗΣΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2004
Αριθμός σελίδων280
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΚΟΥΡΟΥΠΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
Κωδικός Πολιτείας3230-0965
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimos, spbozas, kzacharakis

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

dimos, spbozas, vasilis732, 3dio

Κριτικές για το προϊόν

[21/03/2018] Livorno.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Το βιβλίο των Σπύρου Σακελλαρόπουλου & Παναγιώτη Σωτήρη με τίτλο 'Αναδιάρθρωση και Εκσυγχρονισμός/Κοινωνικοί και Πολιτικοί μετασχηματισμοί στη δεκαετία του 90', εστιάζει και μελετά τις δομικές κοινωνικές και πολιτικές μεταβολές που έλαβαν χώρα την δεκαετία του 1990, την περίοδο εκκίνησης της 'ύστερης' Μεταπολίτευσης, όπως αποκλήθηκε. Χρησιμοποιώντας τα μεθοδολογικά-επιστημολογικά 'εργαλεία' του διαλεκτικού Μαρξισμού, οι δύο συγγραφείς προσδιορίζουν τους όρους της ιστορικής επιτέλεσης: την πορεία του ελληνικού κεφαλαιοκρατικού σχηματισμού υπό το πρίσμα της στενότερης συνάφειας και προσίδιας συσχέτισης με τον δια-κρατικό οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε), τις βαθιές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στο εσωτερικό των κοινωνικών τάξεων και των μερίδων τάξεων, καθώς και τους όρους της σύνθετης και πολλαπλής διεξαγωγής της πάλης των τάξεων εντός του ελληνικού κοινωνικοοικονομικού σχηματισμού. Αξιοποιώντας πραγμολογικά δεδομένα & με κριτική προσέγγιση, νοηματοδοτούν και αναδεικνύουν τους όρους της εν Ελλάδι κεφαλαιοκρατικής κίνησης & αναπαραγωγής, αναλύοντας και τους επι-καθορισμούς της πολιτικής σκηνής, τις μεταβολές στο πεδίο του κράτους, την διαμορφωθείσα νέα κρατική υλικότητα, τις συνδικαλιστικές κινήσεις, εκεί όπου διαμορφώνονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την ανάδυση του 'ορθολογικού' εκσυγχρονισμού ως ιδεολογική σκευή-τομή και πολιτική σχέση, ως ανατροπή και επιδείνωση των όρων διαβίωσης σημαντικών τμημάτων των λαϊκών-κυριαρχούμενων τάξεων, ως μείζον όρος για την κτήση της ανταγωνιστικότητας του άρχοντος αστικού μπλοκ και του ελληνικού κοινωνικού σχηματισμού. Ο εκσυγχρονισμός θεμελιώνεται και εγγράφεται στο ίδιο το πλαίσιο της κεφαλαιοκρατικής κινητικότητας-κανονικότητας. Διαμέσου του συγκεκριμένου πονήματος, αναγιγνώσκονται οι προϋποθέσεις 'εισόδου' στην πρώτη δεκαετία του ελληνικού 21ου αιώνα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

HOMO
STRINGER CHRIS
€45.00 €13.50
(-70%)
Κερδίζετε €31.50
ΣΥΓΚΕΧΥΜΕΝΑ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΗΣΜΟΝΗΜΕΝΑ
MANN THOMAS (NOBEL 1929)
€19.00 €9.50
(-50%)
Κερδίζετε €9.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS