Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ - ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ

ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ

+
-
ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3230-1099
Τιμή Έκδοσης
€20.14
Τιμή Πολιτείας
€14.10
(-30%)
Κερδίζετε €6.04


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Σε γενικές γραμμές οι επιφυλλίδες που παρουσιάζονται σ' αυτόν τον τόμο διαπνέονται από πνεύμα συγκρατημένης αισιοδοξίας για την Ελλάδα και τον Κόσμο. Σχετικά με την Ελλάδα, τα περισσότερα άρθρα -συγκρίνοντας το παρόν με το πρόσφατο παρελθόν- καταλήγουν στο συμπέρασμα της μεγάλης και ριζικής μεταμόρφωσης της χώρας μας από το 1974 μέχρι σήμερα. Έχουμε αφήσει πίσω μας μια ιστορία πολέμων, διχασμών, οικονομικής υπανάπτυξης, στρατιωτικών κινημάτων και διαβρωτικών επεμβάσεων των μεγάλων δυνάμεων. Και έχουμε εισέλθει σε μια εποχή επούλωσης των δύο μεγάλων διχασμών του 20ού αιώνα, οικονομικής ανάπτυξης, εδραιωμένης δημοκρατίας και ενσωμάτωσης στην Ενωμένη Ευρώπη.
Σχετικά με τον Κόσμο, η αποτίμηση του συγγραφέα είναι λιγότερο θετική. Ενώ, μετά τη λήξη του ψυχρού πολέμου, είχαν ανοίξει διάπλατα οι πύλες θέσπισης μιας μακροχρόνιας περιόδου ειρήνης με ρυθμιστικό όργανο το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, αντικειμενικοί και υποκειμενικοί παράγοντες διέκοψαν αυτήν την πορεία, ιδίως με τα τρομοκρατικά κτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο κύριος αντικειμενικός παράγοντας αναστολής της θεσμικής προόδου στον πλανήτη μας είναι η τεράστια απόσταση που χωρίζει την αμυντική (στρατιωτική) ικανότητα και κινητικότητα των ΗΠΑ από τα υπόλοιπα μεγάλα κέντρα ισχύος. Στην υποκειμενική διάσταση των πραγμάτων, καίρια θέση λαμβάνουν οι νεοσυντηρητικοί σύμβουλοι του προέδρου Μπους, οι οποίοι τον παρέσυραν στην άκρως προβληματική θεωρία του «προληπτικού πολέμου» και στην ατυχέστατη εφαρμογή της, κατά του Σαντάμ Χουσεΐν, στο Ιράκ.
Στο σύνολό τους οι επιφυλλίδες έχουν ένα τόνο παραινετικό - ίσως υπερβολικά διδακτικό. Εξετάζοντας, για παράδειγμα, προβλήματα της εξωτερικής μας πολιτικής (όπως τα Ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, το Μακεδονικό και συναφή ζητήματα), η επωδός του συγγραφέα είναι ότι τα παθήματα του παρελθόντος πρέπει να γίνονται μαθήματα για το μέλλον, και ότι ο μαξιμαλισμός - χωρίς μια ρεαλιστική ανάγνωση των συσχετισμών ισχύος - έχει συχνά οδηγήσει σε απογοητευτικά, αν όχι καταστροφικά, αποτελέσματα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ: ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ;
- ΕΛΛΑΔΑ
- ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ
- ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
- ΒΑΛΚΑΝΙΑ
- ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ: ΗΠΙΑ ΔΥΝΑΜΗ
- ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
- Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
- Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ
ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ: ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΣ: ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ
Λεπτομέρειες
ISBN139789600219005
ΕκδότηςΠΑΠΑΖΗΣΗΣ
ΣειράΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2005
Αριθμός σελίδων304
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας3230-1099
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΕΓΚΩΜΙΟΝ
ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΟΣ
€8.66 €3.46
(-60%)
Κερδίζετε €5.20
Βεντέτα
DIBDIN MICHAEL
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS