Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΑ ΒΕΝΕΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ -

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΑ ΒΕΝΕΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΙΤΑΛΩΝ ΦΡΑΓΚΙΣΚΑΝΩΝ ΜΙΣΣΙΟΝΑΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ PROPAGANDA FIDE (17ος ΑΙΩΝΑΣ)

+
-
ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ Δ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3230-1448
Τιμή Έκδοσης
€21.20
Τιμή Πολιτείας
€14.84
(-30%)
Κερδίζετε €6.36


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η ίδρυση της Sacra Congregazione de Propaganda Fide την ημέρα των Θεοφανείων του 1622 υπήρξε καθοριστικό βήμα για την αναδιοργάνωση των καθολικών ιεραποστολών σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με το πνεύμα της αντιμεταρρυθμιστικής Συνόδου του Τρέντο. Οι ιεραπόστολοι του 17ου αιώνα, κάτοχοι μιας αναβαθμισμένης εκπαίδευσης που περιελάμβανε, πέρα από τη θεολογική κατάρτιση, και τη γνώση της γλώσσας και της κουλτούρας της χώρας υποδοχής, είχαν ως αποδέκτες του έργου τους τόσο αλλόθρησκους όσο και χριστιανούς: καθολικούς, προτεστάντες αλλά και ορθόδοξους Έλληνες των οθωμανικών και βενετικών επικρατειών και της ιταλικής χερσονήσου. Στον ανά χείρας τόμο δημοσιεύονται και σχολιάζονται μαρτυρίες των, κατά κανόνα, φραγκισκανών μισσιοναρίων που έδρασαν στα Ιόνια Νησιά τον 17ο αιώνα, αντλημένες από τα ίδια τα αρχεία της Propaganda Fide (Βατικανό). Τα κείμενα αυτά συμβάλλουν σε μια διαφορετική ανάγνωση της κοινωνικο-θρησκευτικής πραγματικότητας του επτανησιακού 17ου αιώνα, που συντίθεται τόσο από ποικίλα «σχίσματα» όσο και από πολύπλευρες και πολυεπίπεδες συμπορεύσεις, αναμενόμενες αλλά και αναπάντεχες. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςCHURCH AND STATE IN THE VENETIAN ISLANDS OF THE IONIAN SEA (DOCUMENTS REGARDING THE ACTIVITY OF ITALIAN FRANCISCANS MISSIONARIES FROM THE ARCHIVES OF THE SACRA CONGREGAZIONE DI PROPAGANDA FIDE (17th CENTURY)
ISBN139789600231090
ΕκδότηςΠΑΠΑΖΗΣΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2015
Αριθμός σελίδων312
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας3230-1448
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS