Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΑΞΗ

Η ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΑΞΗ

+
-
ΤΣΙΑΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3230-2150
Τιμή Έκδοσης
€19.08
Τιμή Πολιτείας
€13.36
(-30%)
Κερδίζετε €5.72


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται την αυτοσχέδια θεατρική έκφραση στη σχολική τάξη και επικεντρώνεται στις μεθόδους και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται, για να διδαχτεί ο θεατρικός αυτοσχεδιασμός σε παιδιά, εφήβους και ενηλίκους.
Σήμερα η παρουσία του θεατρικού αυτοσχεδιασμού είναι καθολική σε όλες τις μορφές της διδακτικής του θεάτρου στην εκπαίδευση, στο εκπαιδευτικό δράμα, στο δραματικό παιχνίδι, στο θέατρο της επινόησης και στην προετοιμασία της θεατρικής παράστασης. Στο παρόν βιβλίο παρουσιάζονται οι αρχές του αυτοσχεδιασμού και οι τεχνικές της διδασκαλίας του στη σχολική τάξη. Παρατίθενται, επίσης, ενδεικτικές προτάσεις δημιουργικών αυτοσχεδιαστικών δραστηριοτήτων για πρακτική εφαρμογή στη σχολική τάξη είτε στην προσχολική είτε στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι εκπαιδευτικοί που θα θελήσουν να τις εφαρμόσουν στην τάξη τους έχουν τη δυνατότητα να τις τροποποιήσουν και να τις προσαρμόσουν στην ηλικιακή ομάδα των παιδιών που διδάσκουν. Οι αυτοσχεδιαστικές δραστηριότητες σχετίζονται τόσο με το στάδιο της προθέρμανσης του σώματος και της φωνής όσο και με το στάδιο της θεατρικής έκφρασης. Το βιβλίο αποτελείται από 4 κεφάλαια που αντικατοπτρίζουν την πορεία του αυτοσχεδιασμού από το επαγγελματικό θέατρο στο εκπαιδευτικό δράμα και στο εκπαιδευτικό θέατρο.
Σκοπός του συγγραφέα αυτού του βιβλίου είναι να καλύψει σχετικές ανάγκες τόσο των φοιτητών/τριών όσο και αυτών που ασχολούνται με τις μεθόδους διδακτικής του θεάτρου στην εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, να τους βοηθήσει να κατανοήσουν τη χρήση των μεθόδων και των τεχνικών του αυτοσχέδιου θεάτρου, περιγράφοντας πολλές αυτοσχεδιαστικές δραστηριότητες. Τα διαπραγματευόμενα θέματα αυτού του βιβλίου απευθύνονται σ' όλους όσοι ενδιαφέρονται για τη δημιουργική διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Ειδικότερα απευθύνεται σε γονείς, σε ψυχολόγους, σε ηθοποιούς, σε δραματοθεραπευτές, σε φοιτητές και σε αποφοίτους των Παιδαγωγικών και Θεατρολογικών Τμημάτων όπως και σε νηπιαγωγούς και σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Το εκπαιδευτικό δράμα: Μάθηση και καλλιτεχνική έκφραση
Οι βασικές αρχές του θεατρικού αυτοσχεδιασμού
Ο θεατρικός αυτοσχεδιασμός στο σχολείο
Πρακτικές προτάσεις για τη διδασκαλία του θεατρικού αυτοσχεδιασμού
Επίλογος
Βιβλιογραφία
Πίνακας εννοιών
Πίνακας ονομάτων
Λεπτομέρειες
ISBN139789600231250
ΕκδότηςΠΑΠΑΖΗΣΗΣ
ΣειράΘΕΑΤΡΙΚΟΙ ΤΟΠΟΙ
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2016
Αριθμός σελίδων298
Διαστάσεις21x15
Κωδικός Πολιτείας3230-2150
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
ΣΧΕΔΙΑΣΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΥΤΟΑΝΑΛΥΣΗ
BOURDIEU PIERRE
€12.64 €4.42
(-65%)
Κερδίζετε €8.22

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS