Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ - Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑ

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

ΟΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ

+
-
ΤΣΑΜΟΥΡΓΚΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3230-2104
Τιμή Έκδοσης
€24.38
Τιμή Πολιτείας
€17.07
(-30%)
Κερδίζετε €7.31


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το βιβλίο αυτό εδραιώνει με επιχειρήματα τη στρεβλότητα του τραπεζικού συστήματος και τον τρόπο που αυτή συνυφαίνεται με το στρεβλό καπιταλιστικό εποικοδόμημα που χαρακτήριζε και χαρακτηρίζει τον ελληνικό σχηματισμό. Αφού περιέρχεται του ρόλου των τραπεζικών συστημάτων και τη διάχυσης της νομισματικής πολιτικής στην οικονομία, αναδεικνύει τους μηχανισμούς επιτέλεσης του έργου των τραπεζών στο πλαίσιο των ασκούμενων νομισματικών πολιτικών.
Το μακροοικονομικό υπόδειγμα της "νέας συναίνεσης" εξετάζεται στη συνέχεια ως προσδιοριστικό της φυσιογνωμίας της ΕΕ και της νομισματικής πολιτικής που υιοθετήθηκε με το ευρώ. Η θεωρητική αυτή εξέταση γίνεται με την παράλληλη παράθεση της ιστορικής διαδρομής δημιουργίας της ΕΕ. Εκεί επισκοπείται η αντιμετώπιση της κρίσης από την ΕΚΤ στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής νομισματικής πολιτικής, γίνεται σύγκριση με το εναλλακτικό υπόδειγμα της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ επισημαίνοντας τις διαρθρωτικές και πολιτικές διαφορές, όσο και τις προκαλούμενες αποκλίσεις μεταξύ των κρατών-μελών στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Η περίπτωση της ελληνικής προσαρμογής στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής νομισματικής πολιτικής εξετάζεται στη συνέχεια, από τη μεταπολίτευση μέχρι και το 3ο μνημόνιο.
Επικεντρώνοντας στο ρόλο του χρηματοπιστωτικού συστήματος στη δημιουργία και εξέλιξη της ελληνικής κρίσης αναδεικνύονται οι μηχανισμοί μέσω των οποίων οι τράπεζες άσκησαν περιοριστική νομισματική πολιτική διευρύνοντας τη διάρκεια και το βάθος της κρίσης όσο και ενισχύοντας το τραπεζικό ολιγοπώλιο που κυριαρχεί της οικονομίας σε ένα καθεστώς πληθωρισμού επιτοκίων με συστημικά υψηλό και αντιαναπτυξιακό κόστος χρήματος. Στο πλαίσιο αυτό και σε συνδυασμό με λάθος μακροοικονομικούς χειρισμούς εξετάζεται η κατάρρευση των τραπεζών τον Ιούνιο του 2015 και η 3η υποχρεωτική ανακεφαλαιοποίηση.
Ειδικότερες αναφορές γίνονται στις θεωρίες της δραχμικής εναλλακτικής όσο και των προϋποθέσεων για την έξοδο από την κρίση όταν αυτή εδράζεται στην κατάρρευση ρευστότητας.
Τέλος, μέσω της συγκριτικής παραδειγμάτων χρηματοπιστωτικής οργάνωσης διεθνώς, το βιβλίο καταλήγει στην ανάγκη για ριζικές μεταρρυθμίσεις στο χρηματοπιστωτικό τομέα ως προϋπόθεση για μια ριζική αλλαγή στο τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του ελληνικού σχηματισμού. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
- Χρηματοπιστωτικά συστήματα και τράπεζες
- Ο ρόλος της Νομισματικής Πολιτικής
Το ευρωπαϊκό μοντέλο στην κρίση, αποτυχίες, προσαρμογές και η Ευρώπη που αλλάζει
- Η Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Αριστοποίηση
- Ελλάδα
- Οπρωτογενής ρόλος των τραπεζών στην ελληνική κρίση
- Το καταστροφικό α' επτάμηνο του 2015. Η κατάρρευση των τραπεζών
- Ο καταλύτης της ρευστότητας. Τα σενάρια της δραχμής
- Που πάμε... Η εναρμόνιση με την ΕΕ, οι Αναπόφευκτες Μεταρρυθμίσεις και ο Στρατηγικός Ρόλος του χρηματοπιστωτικού Συστήματος και των Τραπεζών
Συμπεράσματα αντί επιλόγου
ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Ελληνική
Ξενόγλωσση
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: Διαγράμματα
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΙΝΑΚΩΝ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Λεπτομέρειες
ISBN139789600231953
ΕκδότηςΠΑΠΑΖΗΣΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2016
Αριθμός σελίδων390
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας3230-2104
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
ARASSE DANIEL
€28.40 €14.20
(-50%)
Κερδίζετε €14.20
Ο ΓΑΜΟΣ ΑΠΟ ΕΡΩΤΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ;
BRUCKNER PASCAL
€8.66 €3.46
(-60%)
Κερδίζετε €5.20

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS