Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΜΥΚΟΝΟΣ // ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ, ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (ΔΙΓΛΩΣΣΗ

ΜΥΚΟΝΟΣ

ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ, ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (ΔΙΓΛΩΣΣΗ ΕΚΔΟΣΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΑΓΓΛΙΚΑ)

+
-
ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ ΓΕΩΡ. ΙΩΑΝΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3230-2208
Τιμή Έκδοσης
€49.82
Τιμή Πολιτείας
€19.93
(-60%)
Κερδίζετε €29.89


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» εκθέτει στην ατομική του έκθεση 67 πίνακες ζωγραφικής, οι πολλοί των οποίων όπως ακριβώς τα έζησε με την αρχέγονη ομορφιά τους. Γέννημα-θρέμμα της Μυκόνου και της κυκλαδίτικης νοοτροπίας, αναβιώνει στα έργα του όπως ακριβώς τα ένιωσε και αναμυθοποίησε ερειπωμένα υπολείμματα τα οποία ολοκλήρωσε με την αρχική τους μορφή όπως κάστρα και μνημεία της αρχαιότητος. Θαυμαστής του αρχαίου πνεύματος, της Βυζαντινής και Νεωτέρας ιστορίας μας, θέλησε με την προβολή των έργων του να αποδώσει και με την οπτική του γλώσσα αναβιωμένο στο πνεύμα τους και τον πολιτισμό τους, αλλά και να δώσει απάντηση στους διαστρεβλωτές της ιστορικής αλήθειας. Με θρησκευτική ευλάβεια περιβάλλει κάθε μνημείο της Ιστορίας μας και της εκκλησιαστικής μας κληρονομιάς, γι' αυτό και στα έργα του, πέρα από τα θέματα της καθημερινότητας και της βιομάχης, ορθώνει κάστρα, μνημεία, εκκλησίες, για να δείξει και μέσω αυτών την αγάπη του στον πολιτισμό μας και σε κάθε αξία πνευματικής και μνημειακής μας κληρονομιάς.
Ένας τελειομανής δημιουργός δεν χρειάσθηκε να μιμηθεί αισθητικά πρότυπα νεωτερικών συρμών της σύγχρονης τέχνης ή και ανανεωτικής προσπάθειας ή και μοντέρνας έκφρασης, αλλά του αρκούν των προγόνων μας οι γεωμετρικές συνθέσεις και της αλάθητης σοφίας τους, που το έργο τους θαυμάζεται έως και σήμερα. Έχει μιαν άλλη αρχιτεκτονική αρχοντιά, αισθητική συγκίνηση, προσωπική ευαισθησία, γοητεία, ευγένεια και εναρμόνιση του ιδεατού και του πραγματικού. Αυτή την ιδιότυπη χάρη και το αισθητικό στοιχείο τέχνης και τεχνικής ηκολούθησε ο Γιάννης Ζουγανέλης που και γαλήνη έχει και σιγή και ποιητικό ρεαλισμό. Τα έργα του πολύμορφα ή απλά, έχουν μίαν αμείωτη αίσθηση, μίαν αισθητική τελείωση που ζεις την κάθε λεπτομέρεια με θαυμασμό και σεβασμό. Ποιητικές προσπελάσεις με σχήμα και χρώμα, που δίδουν μορφή στα οράματα με την πληθωρική τους δύναμη. Έργα κλασικά τονικής διαρθρώσεως, αντικειμενικής αφηγήσεως, υπερρεαλιστικής αντιλήψεως, που αντικατοπτρίζουν νομίζεις το χθες μες στο σήμερα με μιαν άλλη μετουσιωμένη διεστωτική πραγματικότητα.
Έργα, αν θέλετε, διαλεκτικής αντιπαραθέσεως, αλλά και ανανεωμένα μέσα από τους προβληματισμούς του χθες με μία συμβιβασμένη θέληση και μετουσιωτική ικανότητα και πάντοτε εκφρασμένα με τα στοιχεία της πανάρχαιας καλλιτεχνικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Αυτό το διεστωτικό θαύμα των μορφολογικών μας εντυπώσεων με τις ανεξάντλητες εμπνεύσεις τους, απολαμβάνουμε και στην προσφορά του Γ. Ζουγανέλη, αφού τονίζει σαν συνεχιστής των μεγάλων μας δημιουργών, τις ιδιαιτερότητες διαιώνισης των παλαιών προτύπων. Παραστατική η γραφή του, συνθετική η κάθε διάταξή του, προκαθορισμένο το σχέδιό του, αυθεντική και ρεαλιστική η τέχνη του, εκφρασμένη στα όρια και τις προδιαγραφές εκείνων που δεν αντέγραφαν, αλλά μέσω της γραφής τους έδιναν διέξοδο στις εσωτερικές τους ανησυχίες.
Μια εικαστική ποίηση αισθητικής συγκινήσεως εκφρασμένη από τον Γ. Ζουγανέλη με την εκείνων μέθοδο και δομή που θυμίζει μία τέχνη και τεχνική συζεύξεως μύθου και πραγματικότητος εκφρασμένη στα ρεαλιστικά τους πρότυπα ευαισθησίας, αποχρώσεως και συμμετρικής εικόνος. Αισθητικές αποτιμήσεις που αναποκρυπτογραφούν το κύρος και την αίγλη τους, γι' αυτό και τα ανασύρει (κάποια) μέσα από τα ερείπια, την ερημιά, τη σιωπή και τον θόρυβο και σε εισάγει στα μυστικά του. Στην προσφορά του φέρει στο φως μυθοϊστορικά μνημεία αρχαίου κάλλους της αρχαιότητος, του Βυζαντίου, των μεταβυζαντινών χρόνων ακόμα και του πρόσφατου χθες. Παρουσιάζει τον βλεπόμενο και μη βλεπόμενο κόσμο τους, εκτυλίσσει την ιστορία τους, αφουγκράζεται τη φωνή τους, καταδύεται εις τα άδυτά τους, αποκρυπτογραφεί μυστικά τους, τα μεταφέρει στο σήμερα και με τις χρωστικές του ουσίες μας επικοινωνεί ενώπιος ενωπίω στο ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον τους και όλα αυτά με το μεταφυσικό και μη, εικονιζόμενο κόσμο του. Ένα αισθητικό αποτέλεσμα με εποπτικότητα, πειθαρχία σχεδίου προετοιμασίας εκφράσεως, και με κατάλληλη κατανομή και χρωματική συνθετικότητα και διεισδυτική ιστορική όραση. (Κ.Ι. Βαλαβάνης)

Περιεχόμενα

Αναβιώνει η αρχέγονη ομορφιά - ΚΡΙΤΙΚΗ Κ. Ι. ΒΑΛΑΒΑΝΗ
Λήδα και Ωραία Ελένη
Αρχαία ιερά της Μυκόνου - Τελετές της αρχαιότητας
Καταστροφή αρχαίων ιερών της Μυκόνου
Αρχαία ιερά της Χώρας Μυκόνου
810 χρόνια από την εποχή της Βενετοκρατίας στην Ελλάδα
Κάστρο Χώρας Μυκόνου
Κάστρο Άνω Μεράς
Κάστρο Καμπαναριά
Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ο τελευταίος αυτοκράτορας των Ελλήνων
Οι τελευταίες ημέρες πριν από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης
Η καταστροφή του Κάστρου (Junch) της Μυκόνου - Ο Μωάμεθ Καραμαμέθ
Χαϊρεδδίν Βαρβαρόσσα
Παραπορτιανή
Προνόμια στη Μύκονο από τον νέο σουλτάνο Ιμπραήμ
Παναγία Τουρλιανή - Ο εμπορικός στόλος της Μυκόνου
Λιμάνι Τούρλου της Μυκόνου
Οι Ρώσοι στις Κυκλάδες - Η Καντζελλαρία της Μυκόνου
Οι Ρώσοι εγκαταλείπουν τις Κυκλάδες
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςMYKONOS - A SOURCE OF INSPIRATION, PAINTING AND HISTORY
ISBN139789600233261
ΕκδότηςΠΑΠΑΖΗΣΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2017
Αριθμός σελίδων180
Διαστάσεις28x29
Κωδικός Πολιτείας3230-2208
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΗΛΙΑΣ ΠΟΡΤΟΛΟΥ
DELEDDA GRAZIA (NOBEL 1926)
€13.78 €6.20
(-55%)
Κερδίζετε €7.58
ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΣΤΟΝ ΟΜΗΡΟ
ΜΠΙΡΓΑΛΙΑΣ ΝΙΚΟΣ
€13.94 €4.88
(-65%)
Κερδίζετε €9.06

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS