Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
ΕΝΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΔΙΝΕΙ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ
COLLINS S. FRANCISΚωδ. Πολιτείας: 3230-1476
Τιμή Έκδοσης €14.84 | Τιμή Πολιτείας €10.39 |
Η τιμή Πολιτείας σε σύγκριση με τη τιμή έκδοσης είναι χαμηλότερη κατά 30%
- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων
Παρουσίαση
Ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα στη διαχρονική πορεία των Ιατροβιολογικών Επιστημών θεωρείται η ολοκλήρωση της μελέτης του ανθρώπινου γονιδιώματος. Ένα γεγονός το οποίο, κατά γενική παραδοχή, θα επηρεάσει την υγεία του ανθρώπινου γένους σε όλες τις μελλοντικές γενιές.Είναι ένα κατόρθωμα που απαίτησε την επένδυση εκατομμυρίων εργασιακών ωρών, την επίπονη προσπάθεια εκατοντάδων διακεκριμένων επιστημόνων και τη συνεπικουρία ενός άρτιου τεχνολογικού εξοπλισμού κυρίως από πανίσχυρους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η προσπάθεια αυτή άρχισε από την κλινική παρατήρηση οικογενειών ασθενών με τον ίδιο τρόπο που έκανε αιώνες πριν ο Ιπποκράτης, χωρίς όμως εκείνος να διαθέτει τη σύγχρονη φαρέτρα των διαγνωστικών μέσων, και κατέληξε, με τη βοήθεια των εξελιγμένων κατακτήσεων της ηλεκτρονικής κυρίως επιστήμης, στην αποκρυπτογράφηση του γενετικού κώδικα του ανθρώπινου γονιδιώματος, γνωστή διεθνώς ως "Human Genome Project". Στην ελληνική επιστημονική κοινότητα έχει επικρατήσει ο όρος "Σχέδιο Ανθρώπινου Γονιδιώματος", ο οποίος και χρησιμοποιείται στην παρούσα έκδοση. Επικεφαλής της πολυμελούς αυτής ομάδας επιστημόνων διαφόρων γνωστικών αντικειμένων ήταν ο Dr Francis Collins. Ένας λαμπρός επιστήμονας, ένας ευφυής ερευνητής, ο οποίος στα αρχικά στάδια των σπουδών του και της επιστημονικής του σταδιοδρομίας ήταν αγνωστικιστής και αργότερα άθεος. [...] (Από τον πρόλογο στην ελληνική έκδοση)
Περιεχόμενα
Πρόλογος στην ελληνική έκδοσηΕισαγωγικά σχόλια του καθηγητή Ιατρικής Γενετικής Στυλιανού Ε. Αντωναράκη
Εισαγωγή
ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ
Από την αθεΐα στην πίστη
Ο πόλεμος ανάμεσα στις κοσμοθεωρίες
ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ
Η προέλευση του σύμπαντος
Η ζωή πάνω στη Γη: Τα μικρόβια και ο άνθρωπος
Αποκρυπτογράφηση του βιβλίου οδηγιών του Θεού: Τα μαθήματα από το ανθρώπινο γονιδίωμα
ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ
Γένεση, Γαλιλαίος και Δαρβίνος
Επιλογή 1: Αθεϊσμός και Αγνωστικισμός (Όταν η επιστήμη παραμερίζει την πίστη)
Επιλογή 2: Δημιουργισμός (Όταν η πίστη παραμερίζει την επιστήμη)
Επιλογή 3: Ευφυές σχέδιο (Όταν η επιστήμη ζητά θεία βοήθεια)
Επιλογή 4: Βιο-Λόγος (Επιστήμηα και πίστη σε αρμονία)
Αναζητώντας την Αλήθεια
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: Η ΗΘΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ: ΒΙΟΗΘΙΚΗ
Σημειώσεις
Ευχαριστίες
Ευρετήριο
To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:
alekaros, gmisir, niglad79, ΜανώληςΓαλανός, MarinaGav4, vastamb, charesalex, belielen, karatarakhs, SITSILIANOSΚριτικές για το προϊόν
[14/12/2018] zorzzano. Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστηΒαθμολογία:
[19/03/2018] gmisir. Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστηΚατά την γνώμη μου , βαρετό σε πολλά σημεία. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν μόνο τα σημεία που ασχολούνται με καθαρά επιστημονικά θέματα. Δεν καταφέρνει να επιχειρηματολογήσει επαρκώς για την αρμονική συνύπαρξη επιστήμης και θρησκείας και αυτό το γράφω ενώ συμφωνώ απόλυτα με αυτή την άποψη.
Βαθμολογία:
[30/12/2014] zulu. Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστηΑπαραίτητο ανάγνωσμα για επιστήμονες και μη , για τη γεφύρωση και συνύπαρξη με αρμονία πίστης και επιστήμης.Γραμμένο από ένα επιστήμονα πρώτης γραμμής , πρώην άθεο παίρνει σοβαρά υπόψιν και το πνευματικό κομμάτι της ανθρώπινης φύσης.
Βαθμολογία:
ΤΕΛΕΙΟ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ ΑΛΛΑ ΕΦΟΔΙΑΖΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΜΕ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.