Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΒΙΩΣΙΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ // Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ 17 ΣΤΟΧΩΝ ΤΟ

ΒΙΩΣΙΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ 17 ΣΤΟΧΩΝ ΤΟΥ ΟΗΕ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

+
-
ΔΗΜΑΔΑΜΑ ΖΕΦΗ
Κωδ. Πολιτείας: 3230-2586
Τιμή Έκδοσης
€12.72
Τιμή Πολιτείας
€8.90
(-30%)
Κερδίζετε €3.82


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η επιτακτική ανάγκη ενεργοποίησης της παγκόσμιας κοινότητας για τη βιώσιμη ανάπτυξη (κράτη, κυβερνήσεις, κοινωνία πολιτών), απαιτεί μετρήσιμους δείκτες, επιχειρησιακά εργαλεία και οικονομικά υποδείγματα αποτίμησης του περιβαλλοντικών επιβαρύνσεων και των αντίστοιχων πολιτικών, ώστε να μην παραμείνουν οι διεθνείς πολιτικές και ειδικότερα η Agenda 2030 και οι 17 Στόχοι του ΟΗΕ, για μια ακόμη φορά ένα ευχολόγιο.
Σε αυτό συνίσταται και η συμβολή του παρόντος βιβλίου: στη διασύνδεση των μεθόδων οικονομικής αποτίμησης με την παρακολούθηση, τον έλεγχο και την αξιολόγηση της εφαρμογής των 17 Στόχων του ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Το κεντρικό ζήτημα της παρούσας επιστημονικής συμβολής επικεντρώνεται στην σχέση οικονομίας και περιβάλλοντος και ειδικά στα εργαλεία οικονομικής αξιολόγησης.
Συγκεκριμένα, στο πρώτο μέρος του βιβλίου δίνεται έμφαση στην διεξοδική ανάλυση των θεωριών, εργαλείων και υποδειγμάτων που χρησιμοποιεί η οικονομική επιστήμη για να ερμηνεύσει το περιβάλλον και τις επιπτώσεις της οικονομικής δραστηριότητας σε αυτό.
Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου αναλύονται επιλεγμένες διεθνείς πολιτικές για το περιβάλλον και την κλιματική κρίση, που οδήγησαν στην Agenda 2030 και στους 17 Στόχους του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα για όλο τον πλανήτη. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Το παρόν σύγγραμμα αποτελεί μια εξαιρετική συμβολή στον τομέα εξέλιξης της σύγχρονης προσέγγισης του βιώσιμου αναπτυξιακού φαινομένου. Και τούτο οφείλεται ιδιαίτερα στην αδιάλειπτη συγκριτική παρακολούθηση και τη διεισδυτική ανάλυση από τη συγγραφέα όλων των διεθνών σχετικών δράσεων, μέσα από την προσπάθεια προσδιορισμού της σχέσης ανάμεσα στις συνιστώσες του αναπτυξιακού φαινομένου: την οικονομική αύξηση, την κοινωνική πρόοδο και την περιβαλλοντική προστασία". (Γρηγόρης I. Τσάλτας, Ομότιμος Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Παντείου Παν/μίου, πρώην Πρύτανης)

Περιεχόμενα

Αρκτικόλεξα και συντομογραφίες
Πρόλογος
Εισαγωγή
ΒΙΩΣΙΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ. Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ 17 ΣΤΟΧΩΝ ΤΟΥ ΟΗΕΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Συμπεράσματα
Ενδεικτική βιβλιογραφία
Λεπτομέρειες
ISBN139789600237481
ΕκδότηςΠΑΠΑΖΗΣΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2021
Αριθμός σελίδων324
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας3230-2586
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΕΡΙΚΛΗΣ
SHAKESPEARE WILLIAM
€10.00 €5.00
(-50%)
Κερδίζετε €5.00
ΣΟΦΟΚΛΗΣ: ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ - ΗΛΕΚΤΡΑ - ΑΝΤΙΓΟΝΗ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΣΟΦΟΚΛΗΣ
€9.90 €4.46
(-55%)
Κερδίζετε €5.44

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS