Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

+
-
ΦΙΛΙΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3230-2611
Τιμή Έκδοσης
€12.72
Τιμή Πολιτείας
€8.90
(-30%)
Κερδίζετε €3.82


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα εισαγωγικό εγχειρίδιο στην Ποιοτική Συγκριτική Ανάλυση (Qualitative Comparative Analysis). Πρόκειται για μία μέθοδο ανάλυσης, η οποία αναπτύχθηκε σχετικά πρόσφατα και χρησιμοποιείται, κυρίως, στις κοινωνικές επιστήμες. Συνδυάζει χαρακτηριστικά ποσοτικών και ποιοτικών μεθόδων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και σε έρευνες μικρού ή μεσαίου μεγέθους δείγματος. Ενδείκνυται όταν αντικείμενο της έρευνας είναι οι περιπτώσεις και όχι οι μεταβλητές, καθώς χρησιμοποιείται για τη συστηματική και λεπτομερή σύγκριση περιπτώσεων, προκειμένου να διερευνηθούν σχέσεις αιτιότητας μεταξύ επεξηγηματικών παραγόντων (ανεξάρτητες μεταβλητές) και αποτελέσματος (εξαρτημένη μεταβλητή). Πιο συγκεκριμένα, η Ποιοτική Συγκριτική Ανάλυση χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό επεξηγηματικών παραγόντων και συνδυασμών αυτών που αποτελούν ικανές ή/και αναγκαίες συνθήκες ενός φαινομένου.
Το βιβλίο δομείται σε δύο κύριες ενότητες. Στην πρώτη παρουσιάζονται η θεωρητική βάση της μεθόδου, η εξέλιξή της, τα εργαλεία της και η ορολογία της. Στη δεύτερη παρουσιάζεται βήμα προς βήμα η εφαρμογή της Ποιοτικής Συγκριτικής Ανάλυσης με τη χρήση του πλέον διαδεδομένου και ελεύθερα διαθέσιμου λογισμικού που την υποστηρίζει (fs/QCA 3.0) και με τη βοήθεια ενός παραδείγματος. Έτσι, ο αναγνώστης έχοντας έρθει σε μια πρώτη επαφή με την Ποιοτική Συγκριτική Ανάλυση, προχωρά στην εφαρμογή της, ακολουθώντας τις πρακτικές οδηγίες εκτέλεσης των εντολών και παρουσίασης και ερμηνείας των αποτελεσμάτων. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

1 Εισαγωγή
2 Εισαγωγή στην Ποιοτική Συγκριτική Ανάλυση
2.1 Η ιστορία της μεθόδου
2.2 Αποτέλεσμα και επεξηγηματικοί παράγοντες
2.3 Τα ασαφή σύνολα (fuzzy sets)
2.3.1 Η δημιουργία των ασαφών συνόλων
2.3.2 Οι ιδιότητες των ασαφών συνόλων
2.4 Ικανές και αναγκαίες συνθήκες
2.5 Οι δείκτες συνέπειας και κάλυψης των ικανών και των αναγκαίων συνθηκών
2.6 Ο πίνακας αληθείας (truth table)
2.7 Η Ποιοτική Συγκριτική Ανάλυση και η περιπτωσιολογική έρευνα
2 Εισαγωγή στο λογισμικό fs/QCA 3.0
3.1 Επεξεργασία των μεταβλητών
3.2 Επεξεργασία των περιπτώσεων
3.3 Ανάλυση δεδομένων
3.4 Γραφήματα
4 Γλωσσάρι της Ποιοτικής Συγκριτικής Ανάλυσης
5 Ευρετήριο βασικών εντολών του προγράμματος fs/QCA 3.0
Βιβλιογραφία
Λεπτομέρειες
ISBN139789600238341
ΕκδότηςΠΑΠΑΖΗΣΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2021
Αριθμός σελίδων164
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας3230-2611
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

[29/12/2022] vas_sof.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το βιβλίο «Εισαγωγή στην Ποιοτική Συγκριτική Ανάλυση» είναι ουσιαστικά μια γνωριμία με ένα εξαιρετικό εργαλείο έρευνας με αναρίθμητες εφαρμογές. Ο συγγραφέας συστήνει στο κοινό την «Ποιοτική Συγκριτική Ανάλυση» ως μια μεικτή μέθοδο που γεφυρώνει το, για ορισμένους, αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ ποιοτικής και ποσοτικής έρευνας. Η παρουσίασή της είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο ώστε ο αναγνώστης να μπορέσει να κατανοήσει με ευκολία και πλήρως τη λογική της λειτουργία της, χωρίς να είναι προαπαιτούμενη η ύπαρξη υπόβαθρου γνώσεων, αλλά και να σκεφτεί πώς δύναται να την εφαρμόσει στη δική του έρευνα. Επιπρόσθετα, μεγάλο μέρος του βιβλίου αφιερώνεται στη χρήση του λογισμικού fs/QCA, παραθέτοντας πίνακες και παραδείγματα, που δίνονται τόσο περιεκτικά ώστε να διευκολύνεται η ανεξάρτητη μάθηση και χρήση του από τον αναγνώστη. Τέλος, εξαιρετικά χρήσιμη είναι η προσθήκη του ερμηνευτικού γλωσσάριου προκειμένου ο αναγνώστης να μπορεί να αντιστοιχεί τους ελληνικούς με τους αγγλικούς όρους του λογισμικού αλλά και να μελετά με ευκολία κείμενα που αφορούν τη μέθοδο στην αγγλική γλώσσα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΕΜΑΤΗ ΤΟΛΜΗ
WOODHOUSE M. CHRISTOPHER
€20.00 €10.00
(-50%)
Κερδίζετε €10.00
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΤΛΑΣ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
KONSTAM ANGUS
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS