Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΤΗΣ ΚΟΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΤΗΣ ΚΟΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΣΟΥΡΟΥΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2250-0198




Παρουσίαση

«Αυτή η πόλη είναι για μένα», σκέφτεται ο ήρωάς μας όταν πρωταντικρίζει το 1964 την Αθήνα ερχόμενος από την Ευρώπη για να πραγματοποιήσει τα συγγραφικά του όνειρα. Ενώ, όμως, εκεί παντού όπου πήγαινε έβρισκε δουλειά την πρώτη κιόλας μέρα, εδώ παντού όπου πήγαινε ήταν «υπεράριθμος». Έτσι, μετά ένα χρόνο αναζήτησης, αναγκάζεται να διακόψει την αναβολή του και να παρουσιαστεί στο Στρατό για να κρατηθεί στη ζωή και ταυτόχρονα να κρατήσει ζωντανά κι εκείνα του τα όνειρα. «Να μη με βασκάνω - τα είχα καταφέρει. Είχα μια δουλειά λουξ, μια γυναίκα λουξ κι ένα σπίτι λουξ», λέει μετά δέκα χρόνια, το 1974, αλλά ακριβώς τότε τον καλεί ο στρατός για να πάει να πολεμήσει Με χιούμορ και σαρκασμό περιγράφει την κατάσταση που επικράτησε σ' εκείνη την επιστράτευση και τις προσπάθειες του να αποφύγει έναν ηλίθιο πόλεμο και να ξαναγυρίσει στις ανθρώπινες αξίες που άφησε πίσω του στην Αθήνα και στα όνειρα που τον περίμεναν.
Στα δύο επόμενα διηγήματα παρακολουθούμε την πρώτη και την τελευταία μέρα ενός μπάρκου. Στο δεύτερο διήγημα ο ήρωάς μας δραπετεύει στην Κωστάντζα από το σαπιοκάραβο όπου δούλευε κι έρχεται νύχτα στο Βουκουρέστι, όπου, αναζητώντας χρήματα για να φτάσει στην Ελλάδα, θυμάται πως εδώ ζει ο αγαπημένος του συγγραφέας, ο Λουντέμης, και σαν μελλοντικός συγγραφέας κι ο ίδιος καταφεύγει σ' αυτόν. το τελευταίο διήγημα γινόμαστε μάρτυρες μιας παράξενης ιστορίας που εξελίσσεται σε καζίνα, καμπαρέ και πορνεία, ώσπου με το φως της αυγής τελειώνει και «Το σκαρφάλωμα στο σκοτάδι της νύχτας» κι έρχεται η κάθαρση και η γαλήνη. Έστω και παροδικά. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Τα τύμπανα της κοιλιάς και του πολέμου
- Μέρος Πρώτο (1964)
- Μέρος Δεύτερο (1974)
Το τέλος της πρώτης μέρας
Να είσαι και να μην είσαι
Το σκαρφάλωμα στο σκοτάδι της νύχτας
Λεπτομέρειες
ISBN139789600302110
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2008
Αριθμός σελίδων164
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας2250-0198
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Menis Kazoglou, gazor, mitsost, Bubblist, clea, tinoli00, Enezi

Κριτικές για το προϊόν

[03/06/2021] ΓιώργοςΜ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Άλλο ένα σουρούνειο πόνημα, με όλα τα χαρακτηριστικά της ιδιαίτερης και άκρως αναγνωρίσιμης γραφής του Σουρούνη - πιθανώς σε πιο χαμηλή ένταση σε σχέση με τα άλλα βιβλία του. Όποιος έχει ήδη εντρυφήσει στο σύμπαν του Σουρούνη έχουντας διαβάσει τον Γκας ή τον Χορό των Ρόδων ή το Μονοπάτι στη Θάλασσα ή τους Συμπαίχτες και του αρέσει, θα απολαύσει κι αυτές τις ιστορίες/διηγήματα. Δεν συγκρίνεται με τα μυθιστορήματά του, τα οποία είναι ένας χείμαρρος εικόνων, αναμνήσεων και ρέουσας γλώσσας, αλλά και το παρόν βιβλίο προσφέρει μια αναγνωστική απόλαυση. 3 αστέρια μόνο και μόνο επειδή ο Σουρούνης έχει θέσει με το άργο του πολύ ψηλά στάνταρ.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

TIDELAND
CULLIN MITCH
€12.41 €5.58
(-55%)
Κερδίζετε €6.83
Η ΠΑΡΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
BOSSET P. C.. DE
€19.08 €6.68
(-65%)
Κερδίζετε €12.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS