Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΑΡΑΣ ΜΠΟΥΛΜΠΑ ( ΣΕΙΡΑ: ΝΕΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ )

ΤΑΡΑΣ ΜΠΟΥΛΜΠΑ

GOGOL NIKOLAI
Κωδ. Πολιτείας: 2250-2486




Παρουσίαση

Ένα φανταστικό επεισόδιο από τους αγώνες των Κοζάκων εναντίον των Πολωνών στην Ουκρανία του 17ου αιώνα. Ο Ταράς Μπούλμπα, ένας γέρος Κοζάκος των ηρωικών χρόνων, αφού μυήσει στον πόλεμο τους δυο γιους του, χάνει τον πρωτότοκο σε μια μάχη με τον εχθρό και σκοτώνει με τα ίδια του τα χέρια το δευτερότοκο, ο οποίος πρόδωσε την οικογένειά του και την ορθόδοξη πίστη για τον έρωτα μιας καθολικής Πολωνέζας. Ύστερα από δύο μεγάλες μάχες ο Ταράς Μπούλμπα αιχμαλωτίζεται και πεθαίνει στην πυρά. Η επιτυχία του μυθιστορήματος, που γράφτηκε όταν ο Γκόγκολ ήταν μόλις είκοσι έξι χρόνων, οφείλεται στο ότι η επική πνοή που διατρέχει το κείμενο διαπλέκεται συνεχώς με την τραχιά ατμόσφαιρα που χαρακτήριζε τα κοζάκικα γλέντια, με τις οινοποσίες των Κοζάκων αλλά και με την ποιητική αναβίωση μιας Ουκρανίας πρωτόγονης. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
ISBN139789600307504
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΝΕΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΚΛΑΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1998
Αριθμός σελίδων240
Διαστάσεις21x14
Προτεινόμενες ηλικίεςΆνω των 12 ετών
ΜετάφρασηΛΥΚΟΥΔΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΟΓΚΟΛ ΝΙΚΟΛΑΙ
Κωδικός Πολιτείας2250-2486
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Κριτικές για το προϊόν

[01/03/2018] michaelkritikos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το Ταράς Μπούλμπα είναι μια επική νουβέλα. Το βιβλίο σίγουρα δεν είναι παιδικό, αφου μας πληροφορεί για τη ζωή των Κοζάκων πολεμιστών του 15ου αιώνα, και παρουσιάζει την εκστρατεία τους εναντίον των Καθολικών Πολωνών.Στο έργο ξεχωρίζουν οι χαρακτήρες του ομώνυμου πρωταγωνιστή συνταγματάρχη Ταράς Μπούλμπα και των δυο γιών του Όσταπ και Αντρέι. Δυνατές εικόνες με αρκετά ρεαλιστικά και νατουραλιστικά στοιχεια, συνθέτουν την πολεμική ατμόσφαιρα του έργου. Έντονη συναισθηματική στιγμή αποτελεί η σκηνή που ο Αντρέϊ επισκέφτεται το σπίτι της νεαρής Πολωνέζας. Το Ταράς Μπούλμπα είναι άλλωτε ρομαντικό και συναισθηματικό, κι άλλωτε σκληρό και βίαιο. Ένα απο τα κορυφαία έργα της ρώσικης λογοτεχνίας.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
Το δωμάτιο με τις πεταλούδες
RILEY LUCINDA
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS