Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΜΠΟΥΣΙΝΤΟ - Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΩΝ ΣΑΜΟΥΡΑΙ

ΜΠΟΥΣΙΝΤΟ

Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΩΝ ΣΑΜΟΥΡΑΙ

NITOBE INAZO
Κωδ. Πολιτείας: 2250-0726




Παρουσίαση

Ο Βύρων Γ. Πολύδωρας μας εισάγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο θέμα του Μπουσίντο. Το Μπουσίντο (ή Οδός του Σαμουράι) ως άγραφος κώδικας της ηθικής και της εκπαίδευσης των μπουσί (πολεμιστών) αναπτύχθηκε την εποχή του φεουδαλισμού στην Ιαπωνία ενώ μαίνονταν οι πόλεμοι ανάμεσα στους ισχυρούς φεουδάρχες, οι οποίοι είχαν την εξουσία των επαρχιών της χώρας. Είναι έντονα διαποτισμένο από την αυστηρή ηθική διδασκαλία του Κομφούκιου και το πνεύμα του Ζεν, γι' αυτό και περιλαμβάνει έννοιες όπως: η ανδρεία, η ευγένεια, η τιμή, η φιλαλήθεια, η φιλευσπλαχνία, η αυτοθυσία, η αφοβία απέναντι στο θάνατο.
Το Μπουσίντο αρχικά ήταν το αλφάβητο της ζωής μιας πολεμικής κάστας ευγενών, με την πάροδο του χρόνου όμως κατέληξε να είναι ένα ηθικό μέτρο, ένα πρότυπο εσωτερικής ευταξίας και ίσως ο κυριότερος μυστικός καθρέφτης ενός ολόκληρου έθνους κι αυτό διότι το ένστικτο του πολεμάν, μέσα στο μαγικό κόσμο του ιαπωνικού ιπποτισμού, μεταμορφώθηκε σε ένστικτο του αγαπάν, σε τέχνη του ζην τελικά.
Ο Ιναζό Νιτόμπε σ' αυτό το βιβλίο, στην έξοχη μετάφραση του Βύρωνα Γ. Πολύδωρα, χωρίς ποτέ να υποκύπτει στον πειρασμό της σχολαστικότητας, μας ξεναγεί στη μεγαλειώδη ιπποτική παράδοση της χώρας του και, διυλίζοντας την εποχή μας μέσα απ' αυτήν, προσπαθεί να μας θυμίσει τις αρχετυπικές αξίες ζωής. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςBUSHIDO, THE SOUL OF JAPAN
ISBN139789600308099
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1996
Αριθμός σελίδων192
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΠΟΛΥΔΩΡΑΣ Γ. ΒΥΡΩΝ
ΜετάφρασηΠΟΛΥΔΩΡΑΣ Γ. ΒΥΡΩΝ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΙΤΟΜΠΕ ΙΝΑΖΟ
Κωδικός Πολιτείας2250-0726
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

leukokrino, KLIOVIRGO, axilleaspatse, Michael Angelo

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

KLIOVIRGO

Κριτικές για το προϊόν

[10/05/2019] Michael Angelo .   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
" Η πνευματική διάσταση της ανδρείας αποδεικνύεται από την αταραξία - την ήρεμη παρουσία του νου. Η ηρεμία είναι κουράγιο σε ανάπαυση, είναι η στατική εκδήλωση της ανδρείας...... Ένας αληθινά γενναίος άνδρας είναι πάντα γαλήνιος. Ποτέ δεν αιφνιδιάζεται." Ένα μικρό απόσπασμα από αυτό το εξαιρετικό βιβλίο. Το βιβλίο έχει εξαντληθεί, όμως μπορεί κάποιος να το βρει σε βιβλιοπωλεία με παλιές εκδόσεις. Κάθε άνδρας οφείλει να το διαβάσει.
[30/08/2013] KLIOVIRGO.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα βιβλίο που δανείστηκα πριν από πολλά χρόνια, ίσως και 15, και που έμεινε χαραγμένο βαθιά στη μνήμη μου! Τώρα, μετά από τόσα χρόνια το έψαξα μέσω διαδικτύου και βρήκα ένα καινούργιο αντίτυπο ξεχασμένο σε ένα βιβλιοπωλείο σπάνιων βιβλίων σε τιμή που ντρέπομαι να ομολογήσω ότι κατέβαλα.... Άξιζε όμως κάθε σεντ και παραπάνω!!! Ένα βιβλίο που περιγράφει των Κώδικα Τιμής των γενναίων αυτών Ιαπώνων ιπποτών την εποχή της φεουδαρχίας στη μακρινή αυτή χώρα. Τα ήθη τους, τα έθιμά τους, η ζωή τους μέσα και έξω από τον πόλεμο, η αντιμετώπιση της ζωής και του θανάτου με βάση τα ιδανικά τους και τα πιστεύω τους. Έμαθα πράγματα που εάν δεν τα διάβαζα δε θα τα πίστευα ποτέ. Ένα παράδειγμα: όταν ο εκάστοτε Σαμουράι έφευγε για τον πόλεμο συνοδεύοντας το φεουδάρχη στον οποίο ανήκε "ψυχή τε και σώματι", άφηνε στο "πόδι του" τη γυναίκα του. Την άφηνε όμως κυριολεκτικά στο πόδι του: να υπερασπίζεται το σπίτι του από εχθρούς, να το συντηρεί, να διδάσκει τα παιδιά τους τα πάντα, μέχρι και πολεμικές τέχνες, αγόρια και κορίτσια εξίσου. Όταν εκείνος επέστρεφε η γυναίκα του αποτραβιόταν πάλι στα "παρασκήνια", χωρίς όμως να υστερεί από αυτόν ούτε στο παραμικρό! Αυτό είναι ουσιαστική ισότητα και ας φαινόταν το αντίθετο προς τα έξω... Εάν το βρείτε και σας ενδιαφέρει φίλοι μου, μη διστάσετε να το πάρετε. ΑΞΙΖΕΙ!!!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΡΑΒΔΙΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΑΛΑ
RABE DAVID
€5.30 €2.65
(-50%)
Κερδίζετε €2.65
Ο ΦΤΩΧΟΚΟΣΜΟΣ
DOSTOYEVSKY FYODOR
€11.00 €5.50
(-50%)
Κερδίζετε €5.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS