Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΚΙΟΤΟ

ΚΙΟΤΟ

+
-
KAWABATA YASUNARI (NOBEL 1968)
Κωδ. Πολιτείας: 2250-0972
Τιμή Έκδοσης
€10.00
Τιμή Πολιτείας
€7.00
(-30%)
Κερδίζετε €3.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

[...] Το «Κιότο» αφηγείται την ιστορία δύο δίδυμων κοριτσιών που ορφάνεψαν πολύ νωρίς και ανατράφηκαν χωριστά. Συναντούν η μία την άλλη όταν πλέον είναι κοπέλες. Όμως έχουν μεγαλώσει σε τόσο διαφορετικό περιβάλλον, που οι ίδιες αποφασίζουν να μην ξανασυναντηθούν. Πίσω απ’ αυτό τον απλοϊκό μύθο βρίσκεται όλο το δράμα της σύγχρονης Ιαπωνίας, που αποτελεί και το βασικό θέμα του «Κιότο»: ο εξευρωπαϊσμός και, αργότερα, μετά τη Χιροσίμα, ο επιταχυνόμενος εξαμερικανισμός μιας κοινωνίας που μέχρι τότε είχε ζήσει πάνω σε κοινωνικές, πολιτιστικές και ηθικές βάσεις εντελώς διαφορετικές. [...] (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςKOTO
ISBN139789600362084
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1994
Αριθμός σελίδων196
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ - ΒΛΑΧΟΥ ΠΟΛΛΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΑΒΑΜΠΑΤΑ ΓΙΑΣΟΥΝΑΡΙ
Κωδικός Πολιτείας2250-0972
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Christos Kitsos

Κριτικές για το προϊόν

[26/02/2023] Christos Kitsos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Αυτό είναι το τέταρτο βιβλίο που διάβασα από Kawabata (Τα προηγούμενα ήταν: Ιστορίες Της Παλάμης, Το Σπίτι των Κοιμισμένων Κοριτσιών και άλλες ιστορίες, Η Λίμνη) και πραγματικά θαύμασα τη νοσταλγία, και την ομορφιά με την οποία περιγράφει τις σκηνές του. Σε παίρνει από το χέρι στην αρχή της άνοιξης, στις γιορτές, στα οικογενειακά έθιμα, στις κοινωνικές διαφορές και στις επιθυμίες όσων αναζητούν την τελειότητα μέσα από τη δουλειά τους. Με κάθε αλλαγή εποχής θα αισθανθείς την αλλαγή στα συναισθήματα των χαρακτήρων, την αφοσίωσή τους στα έθιμά τους και τον μόνιμο θαυμασμό τους για τη φύση που τους περιβάλλει. Η αλήθεια είναι ότι αφού τελείωσα το βιβλίο αισθάνθηκα μια "γλυκιά" μελαγχολία.

*Τέλος η ανάγνωση αυτού του βιβλίου ήταν κάτι σαν διαλογισμός. Μου άφησε το μυαλό αλλά και τις σκέψεις μου, καθαρές και γαλήνιες. Ο Kawabata έχει τον τρόπο να σε κάνει να ερωτευτείς για άλλη μια φορά την Ιαπωνική κουλτούρα (Και όχι μόνο).
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
€9.90 €2.97
(-70%)
Κερδίζετε €6.93
ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ
BENNETT ALAN
€5.33 €2.66
(-50%)
Κερδίζετε €2.67

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS