Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΠΗΔΗΜΑ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΠΗΔΗΜΑ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΜΙΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ

ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2250-1128




Παρουσίαση

Το "Πήδημα θανάτου" είναι επανέκδοση -σε 5η έκδοση- του βιβλίου του Γιώργου Σκούρτη "Το μυθιστόρημα μίας δολοφονίας", το οποίο, παρόλο που εγκωμιάστηκε εξαιρετικά απ' τους κριτικούς και τους "πιστούς" αναγνώστες του συγγραφέα, παραμένει σχεδόν άγνωστο στην πλειοψηφία των αναγνωστών της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Είναι μια εντελώς παράδοξη ιστορία που ο συγγραφέας είχε διαβάσει στα "ψιλά" του Newsweek, ταξιδεύοντας με το αεροπλάνο από Νέα Υόρκη-Σικάγο. Ένας νέος άντρας πήγε στην αστυνομία και δήλωσε ότι επρόκειτο να σκοτώσει οπωσδήποτε (!) μια κοπέλα. Όταν ο αστυνόμος τον ρώτησε: "Γιατί θα τη σκοτώσεις;", αυτός απάντησε: "Δεν ξέρω, αλλά θα τη σκοτώσω". Ο συγγραφέας κράτησε την είδηση κι αργότερα έγραψε το μυθιστόρημα, που δεν έχει να κάνει με συγκεκριμένη χώρα, μιας και σήμερα όλες οι κοινωνίες είναι λίγο πολύ ίδιες. Απ' τη μια αυτός ο "ανθρωπάκος" κι απ' την άλλη οι καταπιεστικοί μηχανισμοί της εξουσίας, που διαμορφώνουν όχι μόνο τη συνείδησή του αλλά και το υπερεγώ του. Τι έχει συμβεί λοιπόν τόσο μέσα στην "άβυσσο της ψυχής" του ήρωα του μυθιστορήματος, όσο και στην πραγματικότητα της υπόθεσης, που έχει να κάνει με μια δολοφονία κι ένα μεγάλο έρωτα; Με τη βία, την καταπίεση, την απομόνωση, τη μοναξιά, τη στέρηση αλλά και με την τάση "εξόδου" του ατόμου απ' αυτές τις απάνθρωπες κοινωνικές συνθήκες; Ο σκεπτόμενος αναγνώστης θα βρει σίγουρα την απάντηση. Όχι μόνο για το "πήδημα θανάτου" του ήρωα αλλά και για το -διαφορετικό αλλά αναπόφευκτο- δικό του. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
ISBN139789600312354
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1995
Αριθμός σελίδων236
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας2250-1128
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

mitsost

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

OlgaSter, mitsost, ελισαβετ_

Κριτικές για το προϊόν

[04/06/2019] mitsost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα περίεργο έργο που θυμίζει προεργασία θεατρικού.Από την αρχή προδίδονται οι προθέσεις του ήρωα αλλά αυτό που έχει τρομερό ενδιαφέρον είναι η όλη εξέλιξη της ιστορίας και η ψυχολογική προσέγγιση από την πλευρά του επίδοξου θύτη. Οι λεπτομέρειες και η τοποθέτησή τους στα καίρια σημεία της αφήγησης συνάμα με τις κινήσεις των γύρω που φαντάζουν απελπιστικά κομπάρσοι δίνουν στο κείμενο μια ζωτικότητα που προκαλεί εκνευριστικά ηδονικές στιγμές ανάγνωσης.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΠΕΜΠΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS