Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΜΜΑΛΑΤ ΜΠΕΗΣ ( ΔΕΜΕΝΟ ) ( ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ )

ΑΜΜΑΛΑΤ ΜΠΕΗΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

+
-
DUMAS ALEXANDRE
Κωδ. Πολιτείας: 2250-2582
Τιμή Έκδοσης
€15.90
Τιμή Πολιτείας
€11.13
(-30%)
Κερδίζετε €4.77


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Βρισκόμαστε στη Ρωσία των αρχών του 19ου αιώνα και τσάρος είναι ο Αλέξανδρος Α’. Στον Καύκασο, που σπαράζεται από τις συγκρούσεις των λαών του, γεννιέται ένας αγνός και μεγάλος έρωτας. Όμως σε μέρη σαν κι αυτά, όπου οι μουσουλμάνοι δικαιούνται περισσότερες γυναίκες από μία, η ερωτική ιστορία θα πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις προτού φτάσει στην αιματοβαμμένη και τραγική κατάληξη που θα προσφέρει στον αναγνώστη η φαντασία του Δουμά.
Η μετάφραση του έργου στηρίχτηκε στο χειρόγραφο το οποίο βρέθηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει επίμετρο με πολλές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες από την επίσκεψη του Δουμά στην Αθήνα της εποχής. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ο Άμμαλατ μπέης αποτελεί ουσιαστικά μία μεταγραφή του έργου του Ρώσου μυθιστοριογράφου Αλεξάντερ Αλεξάντροβιτς Μπεστούγιεφ (γνωστού ως Μαρλίνσκι) την οποία πραγματοποίησε επιτυχώς ο Αλέξανδρος Δουμάς πατέρας, όχι μόνο επειδή έβαλε τον εαυτό του στη θέση του αφηγητή, αλλά κυρίως γιατί κατάφερε να του δώσει τη δική του λογοτεχνική σφραγίδα. Με ρομαντική διάθεση αναδεικνύεται ο έντονος ερωτισμός των πρωταγωνιστών του, ενώ παράλληλα εύκολα μπορεί κανείς να διακρίνει τη γνώριμη «δουμασιανή» θεματική στην πλοκή του μυθιστορήματος που περιέχει στοιχεία έντονου ρεαλισμού, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις αγγίζουν τα όρια της φρικαλεότητας. Ο Δουμάς, όπως εξάλλου έκανε και στο άλλο ρωσικό έργο που μετέγραφε (δηλ. στο Χιόνι στο Σαχ-Νταγ), περιγράφει το αμάλγαμα και τη μαγεία των πολιτισμών του Καυκάσου με το δικό του χαρακτηριστικό τρόπο σκιαγραφώντας περίτεχνα τις ιδιαιτερότητες αλλά και τις διαφορές Τατάρων και Ρώσων, μουσουλμάνων και χριστιανών, δίνοντας όμως αυτή τη φορά τραγικό τέλος στην ιστορία του. [...] (Από τον πρόλογο του μεταφραστή)

Περιεχόμενα

Πρόλογος του μεταφραστή
Πρόλογος του συγγραφέα
Επίμετρο
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςAMMALAT BEG
ISBN139789600322323
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΚΛΑΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 1998
Αριθμός σελίδων274
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΑΤΣΙΚΑΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΕπιμέλειαΚΟΨΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΔΟΥΜΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ [Πατέρας]
Κωδικός Πολιτείας2250-2582
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΗΠΟ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΩΤΗ
€14.00 €7.00
(-50%)
Κερδίζετε €7.00
DELACROIX
BRUNO SILVIA
€10.00 €5.00
(-50%)
Κερδίζετε €5.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS