Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΔΕΜ ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΟΝΕΓΚΙΝ ( ΕΜΜΕΤΡΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ) ΚΛΑΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘ

ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΟΝΕΓΚΙΝ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

PUSHKIN ALEXANDER
Κωδ. Πολιτείας: 2250-2919




Παρουσίαση

Στον Ευγένιο Ονέγκιν έχει κανείς την εντύπωση ότι ο Πούσκιν απλώς καταγράφει, δεν επινοεί τα πρόσωπα, τις καταστάσεις, τα τοπία. Επινόησε μόνο την ελευθερία να κυκλοφορεί ανάμεσά τους, με την ποίηση να του ανοίγει το δρόμο. Η πραγματικότητα είναι αυτή που ξέρουμε, αλλά θαρρείς πως την άγγιξε ένα μαγικό ραβδί. Μια γυναικεία σιλουέτα εμφανίζεται λουσμένη στο φως ενός πολυέλαιου. Ένας έρωτας θα γεννηθεί και για μια στιγμή θα είναι αιώνιος, ένας φίλος θα πλησιάσει τον ποιητή και θα τον κάνει να ξαναπιστέψει στην ανθρώπινη καλοσύνη και αφοσίωση. «Είναι το πιο ωραίο μου έργο», γράφει ο Πούσκιν, το 1824, στον αδελφό του. Και είχε δίκιο. Αυτό που ούτε ο ίδιος δεν ήξερε είναι ότι ο Ευγένιος Ονέγκιν θα γινόταν ένα από τα σπουδαιότερα λογοτεχνικά έργα που γράφτηκαν ποτέ. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Ο Ονέγκιν είναι ένα είδος βυρωνικού έπους, όπου τα μεγάλα και υψηλά πλέκονται, κατά τον συνήθη τρόπο του ρομαντισμού, στη μικρή καθημερινότητα, εν προκειμένω της ρωσικής αριστοκρατίας του 19ου αιώνα. Ωστόσο ο Πούσκιν υπερβαίνει θαρραλέα την ίδια τη ρομαντική παράδοση που τον διαμόρφωσε. Το βυρωνικό πρότυπο του Τσάιλντ Χάρολντ ή του Δον Ζουάν δεν είναι το δικό του αυτός αποστασιοποιείται από τους ήρωές του τη στιγμή που ο Μπάυρον αποτελεί τη δαιμονική σκιά των δικών του. Παρ' όλο που η ιστορία του Ονέγκιν επεξεργάζεται βασικά αυτοβιογραφικά μοτίβα κατά τον τρόπο του Μπάυρον (το κείμενο παρεμπιπτόντως βρίθει αναφορών στον άγγλο ποιητή και στο Τσάιλντ Χάρολντ), ο Πούσκιν παρακάμπτει την αυτοβιογραφία για να "πειραματιστεί" μαζί της περίπου ως επιστήμων που μελετά στο εργαστήριο ένα κύτταρο του συνόλου. (ΑΡΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΟ ΒΗΜΑ, 14/5/2000)
Λεπτομέρειες
ISBN139789600326475
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΚΛΑΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2000
Αριθμός σελίδων242
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΑΓΓΕΛΑΚΗ-ΡΟΥΚ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΕπιμέλειαΚΟΨΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΠΟΥΣΚΙΝ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ
Κωδικός Πολιτείας2250-2919
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

fotinipoliteia, leukokrino

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΠΕΜΠΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΩΝ ΣΚΛΗΡΩΝ
ΤΕΡΖΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
€18.66 €9.33
(-50%)
Κερδίζετε €9.33

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS