Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ

+
-
ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΗΣ ΚΩΣΤΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2250-3402
Τιμή Έκδοσης
€19.08
Τιμή Πολιτείας
€13.36
(-30%)
Κερδίζετε €5.72


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Σε ηλικία των 74 ετών, το 1854 δηλαδή, ο κοτζαμπάσης της Γορτυνίας Κανέλλος Δεληγιάννης συγγράφει για το '21 μια τρίτομη Ιστορία του απελευθερωτικού πολέμου με έναν και μόνο σκοπό: να αποκαταστήσει την τιμή της οικογένειάς του. Στα 13 τετράδια του χειρογράφου ο πάλαι ποτέ προύχων των Λαγκαδίων υπερασπίζεται λυσσωδώς την οικογένειά του και την τάξη του. Το μένος, η οργή, τα κακοφορμισμένα αισθήματα δεν αφορούν βέβαια την Τουρκιά. Όλο το πάθος στρέφεται κατά ομοφύλων και ομοθρήσκων - κυρίως δε κατά του Κολοκοτρώνη.
Ανιστορεί, συχνά με ζηλευτή ακρίβεια, μάχες, μετακινήσεις, προσωπικές αντιζηλίες. Αναφέρεται σε πολλά πρόσωπα του Αγώνα, από μικροκαπεταναίους ίσαμε τους πρωταγωνιστές, αλλά το βασικό κίνητρο της συγγραφής του είναι ο αποτροπιασμός απέναντι στα πρόσωπα της νέας τάξης πραγμάτων, αυτά που αναξίως κέρδισαν πόστα και εξουσίες. Η πατρίδα αποτίναξε τον οθωμανικό ζυγό και, αντί να δει Θεού πρόσωπο, περιήλθε στην εξουσία ξενόφερτων ανθρώπων, «απάτρίδων», «τυχοδιωκτών» και «φερέοικων». (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΣΤΗ ΒΟΣΤΙΤΣΑ
Βεκίληδες και παραβεκίληδες
Οι Λίτινοι
Μίσος για τους κλέφτες
Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΙΓΚΙΠΑ
Φερέοικος και τυχοδιώκτης
Τριπολιτσά
Άτακτοι και τακτικοί
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ
Στρατηγός στη Ρούμελη
Ναύπλιο και Μεσολόγγι
Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
Ο ΙΜΠΡΑΗΜ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
Ο φοβερός πολύπους
Η διεθνής αναγνώριση
Κυβέρνηση Ζαΐμη
ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ - ΟΘΩΝ
Λεπτομέρειες
ISBN139789600331806
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2009
Αριθμός σελίδων360
Διαστάσεις22x11
Κωδικός Πολιτείας2250-3402
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

MAATHNASOPOULOU, theotsi1, Telemachos

Κριτικές για το προϊόν

[29/05/2018] pagaion.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ενας τουρκοχριστιανος του Μωρια, οπως αποκαλουσε ο λαος τους κοτζαμπασηδες.Το μισος των Δεληγιανναιων κατα του λαικου ηγετη Κολοκοτρωνη ηταν τετοιο ωστε ευχοταν να νικηθει απο τους Τουρκους. Στην Καρυταινα ζουσε την εποχη του αγωνα ενας σαλεμενος φουκαρας ονοματι Δημος. Οι Δεληγιανναιοι λοιπον αποκαλουσαν τον Κολοκοτρωνη Δημο. Σε μια αψιμαχια εξω απο την Τριπολη ο Κολοκοτρωνης νικηθηκε. Τοτε ο Αναγνωστης Δεληγιαννης εστειλε επιστολη στον αδελφο του Κανελλο. Εγραφε: ΕΔΩΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΕΝΙΚΗΘΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΛΩΣ ΕΓΕΝΕΤΟ ΒΑΣΙΛΕΥΣ. Η επιστολη επεσε στα χερια του Κολοκοτρωνη, ο οποιος, παρα τα θρυλουμενα, ηταν ενας πολυ ηπιος χαρακτηρας. Αποδειξη οτι συγκρατησε τον ενοπλο λαο οταν ξεσηκωθηκε να σφαξει τους Κοτζαμπασηδες στη Ζαρακοβα, φειδομενος του ελληνικου αιματος. Ηταν το μεγαλυτερο λαθος του, που το πληρωσε πρωτος ο ιδιος και ο γιος του Πανος και μετα οι λαικοι ηγετες, Ανδρουτσος, Καραισκακης, Δ. Υψηλαντης, Νικηταρας, Πλαπουτας κ.λ.π., αλλα και ο Καποδιστριας. Σιγουρα η μοιρα της Ελλαδας θα ηταν διαφορετικη αν τοτε εκδιωκονταν οι Φαναριωτες, οι Κοτζαμπασηδες, οι Κωλετηδες και οι ομοιοι τους.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ
ΣΑΒΟΡΙΑΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
€9.70 €3.88
(-60%)
Κερδίζετε €5.82
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
PRUDHOMME SYLVAIN
€20.00 €10.00
(-50%)
Κερδίζετε €10.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS