Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΚΟΥΑΛ ΝΤΟΥΑΡΤΕ (ΒΡΑΒΕΙΑ ΝΟΜΠΕΛ /ΣΕΙΡΑ)

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΚΟΥΑΛ ΝΤΟΥΑΡΤΕ

CELA CAMILO-JOSE (NOBEL 1989)
Κωδ. Πολιτείας: 2250-5024




Παρουσίαση

Ο Πασκουάλ Ντουάρτε και η οικογένειά του είναι τα τραγικά θύματα μιας κοινωνικοπολιτικής δομής που αγνοεί τον ίδιο τον άνθρωπο, που τον αφήνει στην τύχη του και στην τύχη ενός ανύπαρκτου Θεού ο οποίος, παρ’ όλα αυτά, δεσπόζει μες στο μυαλό του και κατατρέχει την κάθε του πράξη. Ο Θεός συγχέεται με τη μοίρα: ό,τι είναι γραφτό να γίνει θα συμβεί, και γι' αυτό δεν είναι κανένας υπεύθυνος. Μόνο που τελικά αυτός που θα πληρώσει είναι ο ίδιος ο Πασκάλ Ντουάρτε και η οικογένειά του.
Όταν, στα 1942, εκδόθηκε Η οικογένεια του Πασκουάλ Ντουάρτε, μια νέα ώθηση δόθηκε στην ισπανική λογοτεχνία: ξαναγύρισε σ' έναν κόσμο λαϊκό και αγροτικό, που οι χαρακτήρες του ήταν άνθρωποι πρωτόγονοι κι αυθεντικοί. Στα άγρια πάθη και στα απλοϊκά ένστικτά τους, ο κόσμος ολόκληρος είδε την παραβολή μιας χώρας στην οποία ανακυκλώνεται συνεχώς η βαρβαρότητα, η βία, το μίσος και το αίμα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLA FAMILIA DE PASCUAL DUARTE
ISBN139789600333749
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΒΡΑΒΕΙΑ ΝΟΜΠΕΛ 19
Χρονολογία ΈκδοσηςΑύγουστος 2010
Αριθμός σελίδων130
Διαστάσεις21x13
ΜετάφρασηΚΑΝΣΗ ΙΣΜΗΝΗ
ΕπιμέλειαΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ ΑΝΤΑΙΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΘΕΛΑ ΚΑΜΙΛΟ-ΧΟΣΕ
Κωδικός Πολιτείας2250-5024
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Maria.bazima

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

dstavridou, cat7fish3

Κριτικές για το προϊόν

[08/11/2020] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ο Πασκουάλ Ντουάρτε είναι μια εξαιρετική νουβέλα. Όχι μόνο για την απλή αλλά ταυτόχρονα διεισδυτική γραφή του Θέλα. Ο κεντρικός ήρωας αφηγείται τη ζωή του και πώς κατέληξε να γίνει δολοφόνος. Από την αρχή υπάρχουν υπαινιγμοί που αιωρούνται για την εξιστόρηση αυτή. Ο συγγραφέας έντεχνα μας βάζει σε σκέψεις για την αξιοπιστία της μαρτυρίας αυτής και αυτό δημιουργεί δύο επίπεδα κατά τη διάρκεια της αφήγησης. Στο ένα επίπεδο ο Ντουάρτε είναι ένας τραγικός ήρωας που δεν μπορεί να αποφύγει τη μοίρα του. Είναι ο φτωχοδιάβολος που μεγάλωσε χωρίς αγάπη και η τύχη του στερεί την απόλαυση της αγάπης όσες φορές τη συναντά. Στο δεύτερο επίπεδο οι υπόνοιες για την αξιοπιστία της ιστορίας του με έκαναν να σκέφτομαι μήπως όλη αυτή η ιστορία είναι μια προσπάθεια να αποτινάξει την ευθύνη για τους φόνους που διέπραξε και να τη μεταθέσει στα θύματα, στη μοίρα, στο θεό, στην ατυχία του. Η σκέψη ότι λίγο πριν το τέλος της ζωής του προσπαθεί να έχει καλύτερη μεταχείριση από φύλακες και ιερωμένους, μένει ζωντανή ως το πολύ ωραίο τέλος που βάζει στη νουβέλα του ο Θέλα.
[30/12/2018] tintin.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Η γλωσσα του συγγραφεα ειναι εξαιρετικη,πολυ απλη αλλα ικανη να δωσει με ενταση και ακριβεια καθε ιδεα του συγγραφεα. Πολυ καλη πλοκη. Επιπλεον, παρουσιαζεται μια Ισπανια του πρωτου μισου του 20 αιωνα. Πολυ ωραιο βιβλιο,μου αρεσε πολυ.
[15/08/2016] sporos2403.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πολύ καλό βιβλίο. Απλή γραφή αλλά βαθιά νοήματα. Σκιαγραφεί πάρα πολύ ωραία την τεράστια επιρροή των ιδεών στις επιλογές του ατόμου. Ο θεός(είτε ως τιμωρός είτε ως αυτός που συγχωρεί) και η ιδέα της κοινωνίας περι ανδρισμού ''οδηγούν'' τον ήρωα. Άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι η αμφισβήτηση της μόνης αλήθειας της αφήγησης.
[26/06/2013] georgtrakl.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Δεν το περίμενα πραγματικά τόσο καλό. Μου άρεσε εξαιρετικά η απλή γραφή/διαβάζεται μονορούφι, ο τρόπος αφήγησης και η πλοκή όπως ξεδιπλώνεται δίχως να σε βγάζει καθόλου από μία άγνωστη(ίσως και προσωπικό) Ισπανία.
[23/04/2013] π.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Αγριάνθρωποι της ισπανικής υπαίθρου σε καθημερινά βάσανα εν καιρώ πολέμου. Άλλοι καιροί, άλλα ήθη. Υπαρξη, μοίρα, ηθική κτλ.
Βιβλίο-σταθμός και με Νομπελ. Έστω για ιστορικούς λόγους και μόνο διαθέτεις 2 ωρίτσες να το διαβάσεις και δεν το μετανιώνεις.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΚΑΡΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΣ
€7.42 €2.97
(-60%)
Κερδίζετε €4.45
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΗΠΟ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΩΤΗ
€14.00 €7.00
(-50%)
Κερδίζετε €7.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS